Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da 1 Mayıs anmasında Kıymet Kocamış unutulmadı
Bozcaada’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 1977 yılında Taksim - Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybeden adalı hemşire Kıymet Kocamış’ın kabrine yapılan anma yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe işçiler, adalılar ile birlikte Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe de katıldı.

Mobil Reklam

Bozcaada’da 1 Mayıs anmasında Kıymet Kocamış unutulmadı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması sebebiyle Bozcaada Belediyesi’nin çağrısıyla Belediye önünde toplanan belediye işçileri ve adalılar marşlar eşliğinde 1 Mayıs 1977’de Taksim Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybeden adalı hemşire Kıymet Kocamış’ın kabrine yürüyüş gerçekleştir. Yürüyüşe Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe eşi ile birlikte katıldı.

Kıymet Kocamış’ın mezarı başında kısa bir konuşma yapan Yahya Göztepe, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı görebileceğimiz günlerin geleceği umuduyla tüm emekçi kardeşlerimin bayramı kutlu olsun. Bu vesileyle 1 Mayıs 1977 Taksim’de kaydettiğimiz adamızın yerlisi Kıymet Kocamış’ı saygı ve özlemle anıyorum, ruhu şad olsun” dedi. Saygı duruşunun ardından kitle Kıymet Kocamış’ın kabri başından ayrılarak yeniden Bozcaada meydanına yürüyüşe geçti.

Meydana kadar hep birlikte yürüyüşe geçen işçiler ve adalılar çınar altında meydanında hep birlikte coşkuyla bayramlarını kutladılar.

Belediye binası önünde işçiler adına konuşan Serdar Eroğlu, “Emek dediğimiz olgu, yadsınamaz bir öneme sahiptir. Çünkü emek dünyanın bu zamana kadarki değişiminin yegâne sebebidir. Bizim bayramımız eşit işe eşit ücret aldığımızda, halklarımızı savunurken muhattap bulduğumuzda, haklarımızı savunduğumuzda bize suçlu gibi bakılmadığı ve bize güvenildiği zamandır. Bağlı bulunduğumuz kurumun önemini ve hassasiyetinin farkındayız ve kurumumuzun çıkarlarını sonuna kadar koruyacağımızdan halkımızın en ufak şüphesi olmasın. 1 Mayıs’ta burada toplandığınız için işçi arkadaşlarımıza, belediye başkanımıza ve bütün halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendika temsilcisi Rahmi Alkan da, “Bugün bizim bayramımız. Bu önlükleri biz iki kere giyeriz. Birincisi 1 Mayıs’larda, ikincisi de hakkımız gasp edildiğinde grev kararı aldığımızda giyeriz. Gündemimizde olan konular var. Sendika ayırmaksızın diyoruz ki; ülkemizde vergi adaletsizliği var. 1 Ocak’ta aldığımız maaşla 1 Mayıs’ta aldığımız maaş arasında çok fark var. Ülkemizi yönetenler kıdem tazminatları üzerinden çok şey konuşuyor. Kimse kusura bakmasın, çalışanların, emekçilerin kıdem tazminatı üzerinden kimse hesap yapmasın. Bu ülkeyi biz borçlandırmadık. Biz meydanlardayız. Bizimle beraber meydanlarda yürüyen işverenlerimizden de Allah razı olsun diyoruz. Bütün arkadaşlarımın bayramı kutlu olsun, herkesin ayaklarına sağlık” dedi.

İşçiler hep birlikte Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde çay içerek, etkinliği sonlandırdılar.

KIYMET KOCAMIŞ KİMDİR?

Bozcaada’da 1952 yılında doğan Kıymet Kocamış hemşireydi. Kısa süre önce evlenen ve dört aylık
hamile olan Kıymet Kocamış, 1 Mayıs 1977’de Taksim’deki eylemlerde Kazancı Yokuşu’nda hayatını
kaybetti.




Bu haber 473 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ