Bugun...


kostasalto

BURADA YÜZMENİN CEZASI 800 TL!
Liman'da çay bahçelerinin bulunduğu yat limanında ve kordonda denize girmek yasaklandı.

Mobil Reklam

BURADA YÜZMENİN CEZASI 800 TL!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Geçtiğimiz senelerde güvenlik nedeniyle yüzmenin yasaklandığı iskelenin ardından bu sefer de çay bahçelerinin olduğu kordon ve yat limanında da denize girmek güvenlik nedeniyle yasaklandı.

Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre, zaten yasalara göre liman içerisinde denize girmek ve avlanmak yasaktı ancak bu yasak uygulanmıyordu. Geçtiğimiz günlerde ise Bozcaada'ya bağlı Sahil Güvenlik, konu ile ilgili yaşanabilecek tehlikeleri göz önüne alan bir rapor hazırlayarak raporu Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş'a sundu. Bu rapor neticesinde de liman içinde yat ve feribotların giriş çıkış yapmasının olası bir can kaybına neden olabileceği ön görüldü. Ardından Kaymakam Abbas Yeşilkuş'un da raporu onaylaması ile dün belediye tarafından çay bahçelerinin olduğu alanlara ve yat limanına yüzmenin yasak olduğunu belirten uyarı levhaları yerleştirildi.

 

BU ALANLARDA YÜZMENİN CEZASI 800 TL

Bozcaada Haber'in edindiği bilgilere göre  Kaymakam Abbas Yeşil Kuş, Sahil Güvenliğin raporu sunmasının ardından liman içerisinde güvenlik nedeniyle yüzmenin yasaklanması ve bu konuda tedbirlerin alınması için talimat verdi. Bu kurallara uymayanlara ise 800 TL para cezası uygulanacak.

 

ARAÇ GİRMESİ DE YASAK FAKAT UYGULAMA YOK

Konu ile ilgili olarak bugün Bozcaada Haber'e konuşan bir esnaf, "Burada yüzmenin ne tehlikesi var? Kimse geminin yanına gitmiyor yüzmeye. Zaten üç kuruş para kazanıyorlar, tamamen bitirecekler kordonu. Bakın burada ‘her türlü motor araçlarının girişi yasak’ diyor. Ama akşama kadar her türlü motorlu araç giriyor. Bunu zabıta da, polis de görüyor." dedi.




Bu haber 4816 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
5 Yorum

ALİ BALCI
29-08-2015 19:13:00
FACE DE YORUM YAPAN ARKADAŞLARIMIZ NEYİN PEŞİNDE ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL,LİMAN DENİNCE KAYIKLARIN GEMİLERİN SIĞINMASI YÜK BOŞALTMA YÜK ALMA YOLCU TAHLİYESİ,DEVAMLI GEMİ VE KAYIK TRAFİĞİNİN OLDUĞU ALAN PİLAJ VE LİMANI YORUM YAPARKEN KARIŞTIRMAYALIM BU ÇOCUK PARKINI KARA YOLUNUN ÜZERİNE YAPMAYA BENZER SAYIN KAYMAKAMIMIZIN KARARI YERİNDEDİR.
dada
27-08-2015 12:47:00
dada sahte olunca, yorumu da eksik ada oluyor tabi, bozcaada ya yeni atanan her kaymakamın bir karar almadan önce konu ile ilgili tüm kesimleri dinlemesi gerekiyor. limandan denize girilse ne olabilir, feribota oldukça uzak bir yer, kaldı ki birisi oradan taşınacaksa ada halkı değilde feribot iskelesi+gümrük+sahil güvenlik taşınmalı...kaymakamın turizmi geliştirmesi gerekiyor. bu iş ancak şarap alerjisi olmadan, yüzenlere karışmadan yapılabilir. Ada halkına rağmen üretilen projeler yasaklar yaşamaz, yaşayamaz. kaymakam bu konuda ısrar ederse buradan uğurlamaya bir avuç insan gider, sahte göz yaşlarıyla, facebookta methiyeleri düzerler, ve koşa koşa yeni gelen kaymakamı karşılamaya giderler, biliyoruz, hepsini yaşadık, gördük.
cem
27-08-2015 12:22:00
Bende dada'ya katılıyorum. Kaymakam yeni gelmiş nereden bilsin ve hatta gördümü acaba yüzenleri . Bu cezayı veren kaymakam değil ona buranın tehlike arz ediyor diyene bakacaksınız. Faceboktaki yorumlar mülki amire gerçekten ağır olmuş eğer can kaybı olacak dedilerse bu kararı uygulamak tabiki de mülki amire kalmış ve onaylamıştır.
MELİHA COSKUN
27-08-2015 08:27:00
yeni elen kaymakamın ilk icraatı yasak koymak mı olmuş.limanda yüzen biri olarak can güvenliğimden ben sorumluğum.yüzme özgürlüğü istiyorum
dada
27-08-2015 01:48:00

facebook sayfanızdaki yorumlara baktımda herles yeni mülki amiri suçlamış, yorum yazanlar asıl bu kararı aldıranlara yazmalılar. amir yeni gelmiş ,ona bunun tehlike arz ettiğini iletmiş.ler.adres yanlış

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ