Bugun...


kostasalto

Belediye yeni düzenleme getiriyor
Bozcaada Belediyesi zabıta ekipleri, ara sokaklarda bulunan restoran sahiplerine işletmelerinin önü haricinde masa atmamaları konusunda uyardı. Belediye, konu ile ilgili olarak düzenleme yapmak için önümüzdeki hafta meclis kararı alıyor.

Mobil Reklam

Belediye yeni düzenleme getiriyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da ara sokaklarda bulunan işletme sahiplerine belediyeden şok haber geldi. Dün öğle saatlerinde zabıta ekipleri, ara sokaklarda bulunan bazı işletme sahiplerine işletmelerinin karşı cephesinde bulunan masaları kaldırmasını istedi.

 

Bozcaada Belediyesi, özellikle başta ara sokaklarda bulunan işletmelerin masa ve sandalye düzeni için önümüzdeki hafta içi düzenleme yaparak meclis kararı çıkartacak. Zabıta ekiplerinin uyarısı ile adeta şoka uğrayan restoran sahipleri, alınacak karara şimdiden tepki göstererek düzenlemenin hem kendilerini maddi olarak sıkıntıya sokacağını, hem de ada turizmine darbe vuracağını dile getirdiler.

 

İsmini vermek istemeyen bir işletme sahibi ise, “Düzenlemenin bu şekilde olması büyük bir hata. Bu sadece bize değil ada turizmine de sıkıntı yaratacaktır. Eğer yayalar için bir sıkıntı olduğunu düşünüyorlarsa bunun çözümü masaları kaldırmak değildir. Başkan yeni stant yerlerinin tertibi düzeni için her akşam zabıtanın denetimlerde bulunacağını söylemişti. O halde bunun da denetimi yapılması gerekirken, işletmeleri sıkıntıya düşürecek bu uygulama yanlış” açıklamasında bulundu.

 

Bugün ise konu hakkında iddiaları sorduğumuz Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Bize bu konuda halktan şikayet geliyor. Biz hem halka geçiş alanı yaratarak hem de işletmeleri çok mağdur etmeyecek şekilde çözüm yolu bulacağımıza inanıyoruz. Bu hafta alacağımız meclis kararı ile ortak çözüm bulacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre, adada yaşayan bir vatandaş, ara sokaklarda bulunan işletmeleri masa düzeni ve yaya yolunu zorlaştırdıkları gerekçesi ile kaymakamlığa, belediyeye ve emniyete şikayet etti. Ancak dilekçe yolu ile yapılan şikayette, “Alkol düzenlemesine göre işletmelerin TAPDK belgesi olsa bile işletme önünde alkol satışına müsaade edilmemesi” gerektiğininin altının çizilmesi, işletmelerin daha da büyük tepkisini topladığı belirtildi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 




Bu haber 4926 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

Hasan
03-05-2016 02:23:00

Başkan son zamanlarda şaşırdı ne yapacağını. Ak Partiye mi transfer oldun? Amacın ne Başkan? Sen böyle yaparsan yarın içkiyi de yasaklarlar senin yüzünden? Adam akıllı düzenleme yapacağına nelerle uğraşıyorsun. Biraz çık sokaklara  bak neler var, Naısl leş gibi sonra bu işlere bak

Çiçek
02-05-2016 20:34:00

Ah kıyamam ben size, nasıl değişti kamusal alan vicdanınız iki günde, daha dün meydanla ilgili atıp tutuyodunuz çocuklar oynuyodu orda diye, o sokakları marslılar mı kullanıyor kamusal alan değilmi oralar, bıraktığınız daracık yoldan bisikletiyle geçmeye çalışan çocukları azarlayan siz değilmisiniz, tek suçu başka restoranda yiyip içmek olan bebek arabalı turist kadını bıraktığınız bir metreden dar yoldan şikayet ettiği için tersleyen sizin elemanınız değilmi. Yeni alkol yasasına göre sokakta içki satmamanız gerekirken hiç kimse size birşey demiyor ve doğrudürüst işgaliye bile almıyorken oh gelsin paracıklar herşey güzel, yahu arkadaş şurdan iki masa kaldır bizde yolda yürüyebilelim dendimi turizm kaybeder, sevsinler senin turizmi koruyan tavrını, sen gölge etme başka ihsan istemez, arada bir tripadvisor daki sizler hakkında yazılanları okuyunda faydanız mı var zararınızmı ondan sonra konuşun, çok merak ediyorum hazirandaki vize serbestisi gerçekleşirse ne yapacaksınız yunanda adamlar sizin şoklanmış Singapur kalamarını sattığınız paradan azına ege kalamarı satıyor, beş on liraya alıp on onbeş katına çaktığınız hormonlu çiftlik balığının aynı fiyatına deniz balığı satıyor hemde gerçek tavernalarda, taverna demişken bir de şu müzik olayı var arkadaş ne ekmeyini yediniz rumun yunanın anasını satayım gören duyanda kardeş milletiz sanacak, birde sözleşmiş gibi hepiniz en kötü örneklerini bulup çalıyorsunuz, dipdibe hermekandan ayrı müzik toplanınca kocaman kakafoni, başkan madem taşın altına elini sokucan şu müzik işine de bir el at.

Mustafa Erdem
02-05-2016 17:30:00

Arkadaşlar ada turizmine niye sıkıntı yaratsın. Bunu gören turistler adaya gelmeyecek mi. İşletmeler niye hep daha fazla kazanç peşinde. hakedilen yetmiyor mu. Daha neyi hakkedeceksiniz... Niye her sokak her koy kazanç sağlanması için açılmak zorunda. Bırakın bazı yerler de oldukları gibi kalsın. Milletin evinin önünde lokantaların masalarının ne işi var. Binlerce sene dokunulmamış koylar niye işletilsin. Bırakın Adayı da, sokaklarını da biraz doğal halleriyle kalsınlar.

Hani bunun ilk sahibi, Mal da yalan mülk de yalan
02-05-2016 09:38:00
Bu konuda istediğimiz ne olmalı? rn1- İşletme sahipleri çok para kazansın.(Belediye kamuya ait ortak kullanım alanlarını istediği gibi tasarruf edebilir mi?- Burada yaşayanlara soruldu mu?)rn2- Sokak sakinleri, pansiyon müşterileri huzur içinde hayatlarını sürdürsün.(İşletmelerde dükkanlarından dışarı çıkmasın mı?)rn3- O sokaklar tamamen işletmelere verilsin, burada ikamet ve pansiyon olmasın, olanların hakları verilerek başka yere taşınsın.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ