Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın tarihi kalesi ilgisizlikten dökülüyor!
Bozcaada'nın eşsiz tarihi değere sahip Bozcaada Kalesi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle ciddi bir tehlike altında. Dünyanın en iyi korunmuş kalelerinden biri olan ve tarihi öneminin yanı sıra konumu ve heybetiyle de bilinen Bozcaada Kalesi’nin, maalesef ilgisizlik nedeniyle her tarafı dökülüyor, çökmeler yaşanıyor.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın tarihi kalesi ilgisizlikten dökülüyor!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

En son 1996 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen kale, surlarında yaşanan çökmelerle büyük risk oluşturuyor. Geçen yıl gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda genç tunç çağına ışık tutan tarihi bilgi ve bulgulara ev sahipliği yapan kale, her geçen gün daha da fazla zarar görüyor. Tarihi surların denize dökülmesi ise ada halkının da  tepkisine neden oluyor.

 
Bozcaada Kaymakamlığı'nın 3 yıldır ilgili kurumlara kaledeki durumu bildirmesine rağmen herhangi bir dönüş alınamadığı ortaya çıktı. Bu durum aynı zamanda kaleyi ziyaret edenler ve çevrede bulunanlar için de ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor.
 
Bozcaadalılar, tarihi önemi büyük olan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan Bozcaada Kalesi için acil önlem alınmasını talep ediyor. Fenikeliler, Cenevizler, Venedikliler ve Osmanlılar gibi birçok medeniyetin kullandığı ve Fatih Sultan Mehmet tarafından onarılan kale, Türk tarihine büyük bir miras olarak geçiyor. 
 
 
Bozcaada Haber bir an önce tüm ilgili kurum ve kuruluşları Bozcaada Kalesi’ne sahip çıkmaya davet ediyor.

 

 

 




Bu haber 938 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ