Bugun...


kostasalto

Şarap Söyleşilerinin son gün konuğu Necati İnceoğlu
Salhane’nin ev sahipliği yaptığı Şarap Tadım Günleri ve Şarap Söyleşileri’nin son gününde Haluk Şahin’in masadaki konuğu Necati İnceoğlu’ydu. İnceoğlu konuşmasında Bozcaada’daki dönüşümden ve bunun bağcılığa ve şarapçılığa etkilerinden bahsetti.

Mobil Reklam

Şarap Söyleşilerinin son gün konuğu Necati İnceoğlu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

İdil Konuk

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği’nin bu sene ikincisini organize ettiği Şarap Söyleşileri’nin dördüncü ve son gününde yine yoğun bir katılım gözlendi. Katılımcılar bir yandan şarap tadımları yaparken bir yandan da Haluk Şahin ve Necati İnceoğlu’nun şarap sohbetini dinlediler.

Necati İnceoğlu konuşmasında Bozcaada’daki dönüşümden ve bunun bağcılığa ve şarapçılığa olan etkilerinden bahsetti. Tarımdan turizme, üretimden tüketime ve kırsaldan kentsele olarak bu dönüşümü nitelendiren İnceoğlu, aynı zamanda bu dönüşümün tek yönlü olduğuna işaret etti. “2000’li yılların başında buraya gelen turist sayısı günde 100’ü geçmezdi. Bugün bu sayılar 10 bine çıkıyorsa bu altından kalkılmaz bir durumdur.” diyerek geri dönülmez bir hareketin içinde olduğumuzdan bahsetti. Haluk Şahin ve İnceoğlu, konuşmanın sonunda tarımsal anlamda gerilemeyi önlemek adına ada bağlarında su ihtiyacının karşılanmasına ve yerel yönetimler tarafından bağların denetlenip desteklenmesine ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.




Bu haber 1589 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ