Bugun...


kostasalto

Bozcaada Bando Takımı'ndan unutulmaz 19 Mayıs gecesi
Bozcaada'da muhtarın, berberin, dernek başkanının, tüpçüsünün, işletmecisinin kurduğu "Bozcaada Bando Takımı" dün gece ilk gösterisine çıktı ve tüm adalılara balkonlardan, pencerelerden, kapı önlerinden 19 Mayıs coşkusunu yaşattı.

Mobil Reklam

Bozcaada Bando Takımı'ndan unutulmaz 19 Mayıs gecesi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Adalı eski öğrencilerden oluşan bando takımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında sokak sokak dolaşıp marş çaldı. Alaybey Mahallesi Muhtarı Emin Meral'in majör olduğu 20 kişilik bando ekibi, Bozcaada'nın sokaklarında dolaşıp marşlar çaldı.

Vatandaşlar da sokaklarda ve evlerinde, ellerinde Türk bayraklarıyla bu coşkuya ortak oldu. Etkinlik sırasında bando takımı maske takıp, sosyal mesafe kuralına uydu. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, etkinlik öncesi bando takımına tatlı ikramında bulundu.

Adamız okullarında öğrenci azlığı nedeniyle geçen Ekim ayında kurulan bando takımı, dünkü gösterisi ile adalılardan büyük destek gördü. Bando ekibinin sokaklardan geçişi sırasında Bozcaada İlçe Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, İlçe Emniyet Amirliği çalışanları da Türk bayrakları sallayarak ve alkış tutarak coşkuya ortak oldu. Bozcaada iskelesindeki feribot ve emniyete ait araçlar da siren ve düdük sesleri çalarak hem gençlere destek verdi hem de coşkuya ortak oldular. 

Kaymakam İbrahim Gültekin de protokol üyeleri ile birlikte bando ekibini iskele önünde karşıladı. 

Yaklaşık 2 saat boyunca ada sokaklarında marşlar çalan Bozcaada Bando Takımı, ada halkı tarafında ilgi ile karşılandı. Adalılar, Bozcaada bando takımının etkinliğini cep telefonu kamerasıyla kaydedip, görüntüleri sosyal medya hesaplarından 19 Mayıs etiketiyle paylaştı.

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, "Adanın gençleri yıllar sonra böyle bir şeye imza atması bizleri de çok mutlu etti" dedi. Bando takımının majörü Alaybey Mahallesi Muhtarı Emin Meral ise, "Biz adada eczacısı, esnafı, berberi, muhtarı hepimiz toplandık. Böyle bir bando takımı oluşturmaya karar verdik. Çok da güzel oldu" diye konuştu.

Bando takımında yer alan berber Ümit Kahyaoğlu ise, "İlkokul, ortaokul ve lise yıllarda bando takımında yer alan öğrenciler sayesinde oldu. Hepimiz bir araya geldik. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda böyle bir organizasyon yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Restoran işletmecisi Mustafa Boruzan ise, "Bu bando takımı bizim kültürümüzde var. Bu kültürün bitmemesi için, bu kültürü yaşatmak için Bozcaada bando takımını kurduk. Adada vatandaşından, esnafına herkes katkıda bulundu. Mutluyuz ve memnunuz" dedi.

Kadrosu 22 kişiden oluşan ancak seyahat yasağı vb nedenlerden dolayı 20 kişili ile ilk gösterisine çıkan "Bozcaada Bando Takımı" ekibi şu isimlerden oluşuyor: Emin Meral, Esma&Mustafa Boruzan, Mehmet Bursalıoğlu, Ümit Kahyaoğlu, Erkan Yavuz, Görkem Damar, Hasan Demirkol, Mustafa Nantu, Berna Küpeli, Şeyma Küpeli, Burcu Ünsal,  Aykut Turgal, Deniz Eren, Anıl Azdemir,  Semih Önal, Serkan İlik,Gürcan Yalçın, Sıtkı Bozkurt, Uğur Kartal, Osman Şentürk, Doğuş Tezcan. 




Bu haber 3561 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ