Hoşgeldiniz Bugün 06 22 2025
#

Bozcaada 23 Nisan’ı kutladı

ada

Bozcaada 23 Nisan’ı kutladı

 

 

 

Bozcaada’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili resmi kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

 

 

Törene Kaymakam Abdulgani Mağ, İlçe Garnizon Komutanı Recep Karaçam, Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ile devam etti. Öğrenciler ise 23 Nisan ile ilgili çeşitli şiir ve kompozisyonlar okudular. Daha sonra geleneksel çocuk oyunları kapsamında yoğurt yeme, yumurta taşıma ve çuval yarışması yapıldı.

 

 

 

Programın son bölümünde ise şiir ve kompozisyon alanlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında Betül Nur Bölük (Gazi Lisesi 12/A), şiir okumada Egenaz Yalçın (İstiklal Ortaokulu 6/A), resim yarışmasında Yağmur Dizdar (İstiklal İlkokulu) birinci olurken ödüllerini Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ verdi.

 

 

 

Kompozisyon yarışmasında ikinci olan Bürge Kurul (Gazi Lisesi 11/A), şiir yarışmasında ikinci olan Oğuzhan Bayrak (İstiklal Ortaokulu 7/A), resim yarışmasında ikinci olan Fatma Tuna (İstiklal İlkokulu 1/A) ödüllerini İlçe Garnizon Komutanı Recep Karaçam’dan aldı.

 

 

 

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ise, kompozisyonda üçüncü olan Ziyaaddin Yılmaz’a (Gazi Lisesi 11/A), şiirde üçüncü olan Ayşenur Yılmaz’a (İstiklal Ortaokulu 8/A), resimde üçüncü olan Ayşenur Keskin’e (İstiklal İlkokulu 3/A) ödüllerini verdi.

 

 

 

Geleneksel çocuk oyunları yoğurt yeme yarışmasında İstiklal İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Adacan Yılmaz birinci oldu. Yumurta taşıma yarışmasında İstiklal İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Arda Bölük, çuval yarışmasında ise İstiklal İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Hayat Kaçkar birinci geldi. Öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Saygılı verdi.

 

 

 

HALKIN KATILIMI YOĞUNDU

 

 

 

Bayram kutlamasına halkın katılımı da yoğun oldu. Çocuklar doyasıya eğlenirken, rengarenk giysilerle gösteriler yaptılar. İstiklal İlkokulu 2/A  ve 2/B sınıfı öğrencileri gösterdikleri performansla en fazla alkışı aldı. Ana sınıfları ve birinci sınıf öğrencilerinin de gösterileri oldukça ilgi çekti.

 

 

FOTOĞRAFLAR:

 


Yorum Yap