Hoşgeldiniz Bugün 06 18 2025
#

Bozcaada, Soma için eylemde

ada

Bozcaada, Soma için eylemde

 

 

 

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında 274 işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Bozcaada’da yaklaşık 25 kişi tarafından oturma eylemi yapıldı.

 

 

 

Bozcaadalılar bugün saat 18:00’de sosyal paylaşım sitesi Facebook sitesinden haberleşerek Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Oturma eylemi yapan yaklaşık 25 Bozcaadalı, ellerinde siyah bir büyük bez ile yaşanan olayı protesto etti. Bilindiği gibi dün gece yaşanan olaydan bu yana 22.45 itibariyle 274 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

 

 

Daha yüzlerce kişinin yer altında mahsur kaldığı belirtilen işçiler için Bozcaada’da yaşayan grup duyarlılığını göstererek üzüntülerini getirdiler.Yaşanan olay için çok üzgün olduğu gözüken grup slogan ve yürüyüş yapmadan sessizce yaklaşık 1 saat boyunca oturdular. Daha sonra grup adına İsmail Şen konuşma yaptı ve ardından grup sessizce dağıldı.

 

 

VİDEO :

 

Manisa Soma Eylemi Bozcaada paylaşan: bozcaadahaber
 

 

 

OTURMA EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR:

NOT : Fotoğrafları iletletmek için büyük resmin üzerindeki < – > yön işaretlerini kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Yorum Yap