featured

Bozcaada’da kargo rezaleti devam ediyor





Bozcaada’da kargo firmaları, pandemiyi gerekçe göstererek 4 yıldır kargo paketlerini ada halkını ayağına çağırarak teslim ediyor. Ancak, Belediye tarafından yapılan bir düzenlemeyle kargo dağıtım noktası, Cumhuriyet Meydanı’ndan 182 Evler bölgesine taşındı. Bu durum adalılar arasında tepkilere yol açtı.

Türkiye’de sadece Bozcaada’da olduğu düşünülen uygulamaya adalılar tepkili. Kargo firmalarının adreslere teslim hizmeti için ödeme yapmalarına rağmen adalılar, kargolarının pazar usulü, hijyenik olmayan koşullarda dağıtılmasınave yerel yönetimin de bu soruna 4 yıldır kayıtsız kalmasına sitem ediyor.



“Adamızda yaşlısı var, hastası var, dağıtım alanına gidecek arabası, motoru olmayan var. Kimisi taksi tutuyor, kimisi kargosunu almaya yetişemiyor. Kiminin kargoları bu yüzden geri dönüyor. Belediyemiz bu sorununun üzerine gitmesi gerekirken, aksine kargo firmalarına dağıtım alanı tahsis etmesi kabul edilemez.” şeklinde Bozcaada Haber’e açıklama yapan adalılar, bir an önce her yerde olduğu gibi kargoların evlerine teslim edilmesini bekliyor.


Yeni dönemde göreve gelen Bozcaada Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kargo dağıtımının artık Cumhuriyet Meydanı’ndan 182 Evler bölgesine taşındığını duyurdu. Belediye, açıklamasında, Cumhuriyet Meydanı’nda görüntü kirliliğini önlemek ve trafik nedeniyle merkez dışında yaşayanların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bu değişikliği gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, yeni dağıtım alanının fiziki şartlarının düzeltileceği ve yaz sezonu sonunda kargoların evlere teslimi için kargo firmaları ile görüşmelerin yapılacağı ifade edildi.



 

2021 yılında, bu duruma tepki gösteren adalılar, CİMER aracılığıyla kargo firmalarını ve belediyeyi şikayet etmişlerdi. Belediyenin kargo firmalarına dağıtım alanı tahsis etmesinin, kargo firmalarına kolaylık sağladığı ve haksız bir işbirliği olduğu iddiasıyla belediye de CİMER’e şikayet edilmişti.

Bozcaada’da kargo rezaleti devam ediyor




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam