featured

Bozcaada’da Rembetiko Müzik ve Sirtaki Günleri Başlıyor





Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Rembetiko Müzik ve Sirtaki Günleri, Bozcaada’da büyük bir coşkuyla başlıyor. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Datça, Marmaris, Bodrum, Balıkesir ve Çeşme’den gelen dans toplulukları, Bozcaada’da buluşarak renkli ve kültürel bir etkinlik sunacaklar.

Ortak Kültürün İzinde Proje Toluluğu Türkiye Direktörü Can Çinte ve İstanbul Bozcaada Koordinatörü Ferzan Çakır etkinlik ile ilgili şu bilgileri paylaştı:



31 Mayıs Cuma günü başlayacak olan etkinlikler, saat 15:30’da proje eğitmenleri ve katılımcı topluluk idarecileri ile yapılacak teknik toplantı ile start alacak. Protokol ziyareti ve açılış kokteylinin ardından, toplulukların dans performansları ve Grup Mazi’nin sahne almasıyla ilk gün sona erecek.



1 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’de HEM salonunda Rembetiko film gösterimi ile devam edecek etkinlikler, Zeybek ve Ziebekiko semineri ile sürecek. Gün batımı etkinliğinin ardından toplulukların dans performansları ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Buzuki Orhan Gala’nın müzik dinletisi ise geceyi renklendirecek.

Etkinliğin son günü olan 2 Haziran Pazar’da ise değerlendirme toplantısı, seminerler ve söyleşiler yer alacak. Buzuki Orhan, Rembetiko müziğinin tarihsel gelişimi, öncü icracıları ve uygulamalı görsel anlatımı üzerine önemli bilgiler paylaşacak. Prof. Dr. Haluk Şahin ve Prof. Dr. Gürbüz Aktaş’ın ortak kültür üzerine yapacakları söyleşiler, adalılarla buluşacak. Etkinlikler, toplulukların dans performansları ile sona erecek.

Bozcaada, bu özel günlerde katılımcılarına dolu dolu bir kültürel şölen sunacak. Ortak kültür üzerine gerçekleştirilecek seminerler ve dans atölyeleri ile herkes için öğretici ve eğlenceli bir program hazırlanmış durumda. Rembetiko müziğin ve Sirtaki’nin büyülü dünyasında keyifli anlar yaşamak isteyen herkesi Bozcaada’ya bekliyoruz.

Bozcaada’da Rembetiko Müzik ve Sirtaki Günleri Başlıyor




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam