Bugun...


kostasalto

Yılmaz: “5 saat Ankara’da bekledim. Danışmana mesaj atıp görüştürmediler”
Millet İttifakı’nın Bozcaada’ki üçüncü ve son mitingi gerçekleşti. Oldukça coşkulu bir kalabalığa seslenen Hakan Can Yılmaz, Madak tarafından yapılan eleştirilere de değindi. İlçe Başkanı Durmuş ise mitinge kuru fasülye ile geldi.

Mobil Reklam

Yılmaz: “5 saat Ankara’da bekledim. Danışmana mesaj atıp görüştürmediler”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Millet İttifakı bugün Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde son mitingini gerçekleştirdi. Sadece 25 dakika süren mitingde Hüseyin Durmuş ile Burak Aktan arasında son mitinglerde devam eden esprili atışmada son noktayı Hüseyin Durmuş koydu. Hatırlanacağı üzere Millet İttifakı’nın Çarşamba mitinginde pazardaki pahalılıktan yakınan Hüseyin Durmuş’a, bu sabah AKP mitinginde İlçe Başkanı Burak Aktan, “Her şey mevsiminde güzel. Hüsayin Durmuş taze fasülye değil kuru fasülye yesin” demişti. Millet İttifakı’nın mitingine de Hüseyin Durmuş kuru fasülye ile gelerek, “Burak arkadaşımın dediğini yaptım. Kuru fasülye aldım. Fişini de aldım, 17,5 lira” dedi.

‘ÜÇ SORU SORDUM, CEVAP ALAMADIM’

Hüseyin Durmuş, tüm partilerin sağduyulu bir biçimde seçim sürecini geçirdiklerini yinelerken, “Bugün biz CHP olarak Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde olacaktık. Fakat sonrasında tüm ilçe başkanları ile bir toplantı yaptık. Ve tüm partilerin mitingleri burada yapması konusunda mutabık kaldık. Bu birlik beraberlik güzel” dedi.

CHP İlçe Başkanı Durmuş, “Defalarca üç soru sorum. Cevap veremediler. 17 yıldır Bozcaada’ya ne yaptınız? Hiçbir şey yapmadınız. Seçmen listelerine kim itiraz etti, neden itiraz etti? Özür bile dileyemediler. Ve son olarak Gestaş’tan Bozcaada için ne istediniz? Bunun için de cevap yok. Sonra aşk, sevgi, sevda diyorlar. İnsan sevdiğini üzmez. Seven insan üniversiteyi götürmez, adliyeyi götürmez, seçmenine itiraz etmez. Böyle aşk, sevda olmaz” diyerek bu yola Millet ittifakı olarak çıktıklarını belirterek İyi Parti İlçe Başkanı Şafak Güler’e teşekkür etti.

‘BU İKİ PARTİNİN İTTİFAK KURMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZDİ’

Kısa bir konuşma yapan İYİP’li Güler, “Bozcaada’da Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, laik iki partinin ittifakından başka bir şey düşünülemezdi. Yarın martın sonu günü, arkası da bahar” dedi.

Konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgil’in “Acıyı Bal Eyledik” şiirinden “Bak şu insanların güzelliğine / kaşı destan / gözü destan / elleri kan içinde” dizeleriyle başlayan Başkan Yılmaz, Ne iyi ettim de sevdim sizi, ne iyi ettim de sevdirdim kendimi sözleri büyük alkış aldı.

 

Hakan Can Yılmaz, “Artık söylenecek bir şey kalmadı. Seçim dönemi bitti. Diğer rakip arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Usulü bozmadan bir süreç geçirdik. Yarın ada halkı önümüzdeki dönem adayı yönetecek yöneticileri seçeecek. Bu tabloyu görünce seçimle ilgili en ufak bir şüphemiz kalmadı” dedi.

‘KARŞIDA KALANLAR KOMŞUMUZ, TEK KELİME ETMEDİNİZ’

İki gündür devam eden sert poyraz fırtınası sebebiyle iptal olan seferler için de konuşan mevcut başkan ve Millet İttifakı adayı Yılmaz, “Bugün meydana sandık koysak başkan bellidir. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için bunu söylüyorum. Ama bundan yaklaşık iki saat önce iktidar partisinin belediye başkan adayı bir konuşma yaptı ve kulaklarıma inanamadım. Ana karada olan, adaya ulaşıp demokratik haklarını kulanıp oy kullanmak isteyen insanlar için bir kelime etmez mi bir insan. Bu arayanlar bizim komşularımız. Bir kelime beklerdik. İki gündür telefonlarımız susmuyor. Sanki burada bir yangın yokmuş, sanki insanlar buraya ulaşmak istemiyormuş gibi ses yok. Hangi partiye oy atacakları da önemli değil. Sanki karşıdan gelecek herkes CHP’ye oy atacak. Tabii ki değil. Bu insanlara kulak verdiniz mi, vermediniz mi, bir kelime duymak isterdik. Seçimle ilgili bir kaygım olduğundan değil ama Bozcaada halkı bunu hak etmiyor” diyerek serzenişte bulundu.

 

‘O GEMİ YARIN KALKACAK!’

Başkan Yılmaz, “O gemi yarın mutlaka kalkacak! Komşularımız da gelip oylarını kullanacaklar” dedi.

CHP’li başkan adayı Yılmaz, “Arkadaş adada yeni olduğu için bilmiyor, analiz sonuçlarını da geçen miting getirdim. Arıtma tesisi aralıkta açıldı, diyorum hâlâ Poyraz Liman diyor. Konut sorunu var diyoruz, adil bir biçimde çözelim diyoruz, en adil belediye çözer diyoruz. Yine gündeme getiriyorlar. Kordona seçime iki ay kala beton attınız diyorlar, MOBESE kamerasının dibine atılan betondur. Gidin sorun, bilmiyorsanız. Sulubahçe’de akan yağmur sularıdır. Kaymakamımızla da konuştuk bu konuyu. Mavi toprak efsane başkan Mustafa Mutay zamanından beri kullanılıyor. Kendi evimiz için değil, biz bunu adadaki evler için kullanıyoruz” diyerek öğlen saatlerinde Erdoğan Madak tarafından ileri sürülen konulara yanıt vermiş oldu.

‘GİDİN İŞÇİME SORUN, HANGİSİNDEN OY İSTEMİŞİM’

Hakan Can Yılmaz, “En çok üzen de personellerim hakkında konuşulması. Parti gözetmeksizin kaç genci işe aldık. Şimdi işten atılacaklar diyor, bu büyük vicdansızlıktır. Gidin sorun, hangi işçiden oy istedim bugüne kadar, hangisini işten attım? Fakat benim kırmızı çizgim var. O da Bozcaada. İşçim de ada için ter dökecek, çalışacak. Bizim için önemli olan insan” dedi.

Atatürk’ün Anadolu ve Rumeli Cemiyetleri’nin, Kuva-i Milliye ruhunu taşıyan CHP’nin evlatları olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Sorunları biliyoruz. 5 sene geride kaldı. Şimdi birbirinden pırıl pırıl 9 adayımla, 5 sene için, yarım bıraktıklarımızı tamamlamak için oyunuzu istiyoruz. Daha iyisini yapmak için bir 5 sene daha istiyoruz” diyerek kitleden oy istedi.

 

‘SİMİT SARAYI’NDA 5 SAAT BEKLEDİK, RANDEVU ALAMADIK’

Üç sene önce yaşadığı ve kendisini üzen bi olayı da seçmenleriyle paylaşan Yılmaz, Mesleğim ve kişiliğim gereği bugüne dek hep insanı ön planda tuttum. Sosyal medyada kimseye cevap vermedim. Ama bir şeyi söylemek zorundayım. Üç senedir içimde tutuyorum. Bir gün rüzgâr enerji satralı arazisinin mera vasfından çıkartılması için Ankara’ya gittik. O zamanki Çanakkale milletvekilimiz Mehmet Daniş’i aradık, ulaşamadık. Danışmanını aradık, ‘haber vericez’ dedi. Ankara’da 5 saat Simit Sarayı’nda bekledik. Bizi mekândan çıkartmasınlar diye 5 saat boyunca çay içip, simit yedik. Ve biz randevuyu alamadık. Bozcaada’ya döndük. 3 gün geçti, Bozcaada’daki Ak Parti ilçe teşkilatında yönetici olan birisi, benim meclis üyeme gelip, ‘görüşemediniz değil mi’ diyor. Daniş’in danışmanıyla yaptıkları mesajları gösteriyor. Övünerek bunu gösteriyor. Biz randevu beklerken danışman adayı arıyor, görüştürelim mi görüştürmeyelim mi, diye. Görüştürme diyorlar. Yani verilen mesaj, biz istemezsek görüşemezsiniz. Bozcaada halkı böyle bir yönetim anlayışını kabul etmiyor. Hani diyorlar ya Ankara’ya mı gittiniz, küstünüz mü diye... Ben devlete küsmem, küsülür mü devlete. O gün Mehmet Daniş bir telefon açsa 1 günde çözülecek iş 1,5 yıl sürdü. Beni eleştirin. Arıyoruz ama ulaşamıyoruz, deyin. Çöpü eksik almışlar, deyin. Fakat adanın geleceğini ilgilendiren konularda bunu yapmayın. Ankara’ya gittiğimizde Sayın Bülen Turan bize yardımcı oluyor. Danışmanından bilgi verilse eminim o zaman Mehmet Daniş de sorunu çözerdi. Yerelde bunu yapmayın” diye önemli açıklamalarda bulundu.

 

‘CUMHURİYET’İN SAVUNUCULARIYIZ’

Başkan Yılmaz, “Kapalı Spor Salonu mevzusunda da, “İstanbul’a gittim, bir kulüp yetkilisi ile görüştüm, Kapalı Spor Salonu için. Sadece bizden rica ettiler, ‘kimsenin haberi olmasın da, proje yürüsün’ diye. Yereldeki arkadaşların bize bu konularda yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Mitingin sonunda, “Demokratik, laik, tam bağımsız Cumhuriyetin savunucularıyız. Haramla, çalmayla, çırpayla işimiz yok. Adaya hizmet için varız. Sizlerin desteğiyle, teveccühüyle, allahın izniyle bir zafer kutlayacağız. Hepinizi yarın meydana bekliyoruz. Martın sonu bahar olsun” diyerek kitleyi selamladı.

 

 

 

 

 




Bu haber 4068 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ