Bugun...


kostasalto

Akaryakıt sorununa ilk tepki CHP'den geldi
Bozcaada'da bugün yaşanan akaryakıt krizine istinaden, siyasilerden ilk tepki CHP Bozcaada İlçe Örgütü'nden geldi.

Mobil Reklam

Akaryakıt sorununa ilk tepki CHP'den geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Sosyal medya hesaplarından detaylı bir açıklama yapan İlçe Örgütü'nün hedefinde GESTAŞ vardı. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

 

BOZCAADA HALKI MAĞDUR EDİLMEMELİ

GESTAŞ İle Bozcaada’da ki Tek Akaryakıt istasyonu ESİT PETROL yetkileri arasında yaşanan sorunun faturası Bozcaada halkına çıkmıştır. Ada halkının bu konudaki mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi en büyük temennimizdir. 
GESTAŞ ile ilgili görüşümüz açıktır: GESTAŞ bir kamu şirketi olduğu halde tekel olarak yaptığı hizmetlerde kar amacı güden ve rakibi olmayan bir kuruluş gibi davranmaktadır. Adalara sağlanan ulaşımın amme hizmeti olarak, tamamen ücretsiz olması ya da maliyetine olması gerekirken; yapmış olduğu seferlerde hangi kriterlere göre fiyatlandırma yapıldığı belli olmayan, ancak kar amacı açıkça belli olan ücretler almakta ve bu tutumunu ısrarla sürdürmektedir. Adalıların günlük yaşamını ve geçim kaynaklarını baltalayacak biçimde davranan GESTAŞ, Bozcaada’nın tarihin bir döneminde olduğu gibi “boş ada” olması için adeta çaba göstermektedir.
OPET Akaryakıt İstasyonu, adamızda hizmet veren tek akaryakıt istasyonundur. Yaklaşık 10 yıldır bu hizmeti büyük bir titizlik ile yürütmüştür. Kendilerinin ortaya koydukları şikâyet gerekçeleri konusunda kendi açılarından haklıdırlar da. 
Bu işletme, özel olmasına rağmen akaryakıt fiyatlarını kendisi belirleyememekte ancak bir kamu kuruluşu olan GESTAŞ tüm hizmet fiyatlarını kendisi belirlediği halde adalardaki ekonomik ve ticari hayat bir yana, adalıların günlük yaşamını ve ihtiyaçlarını gözetmeyen, onu sürdürülemez kılan fiyat politikaları uygulamaktadır. 
Bu uygulama ile en çok ada halkı mağdur olmuştur ve olmaktadır. Karşılıklı görüşme yoluyla, kendi bünyeleri içerisinde soruna ilişkin bir çözüm bulabiliyorlar ise bu çözüm yolunu denemeleri kendilerinden en büyük beklentimizdir. GESTAŞ’ın fiyatlandırma kriter ve politikalarını gözden geçirmek ve sağlam temelli bir yaklaşımla iyileştirmek üzere, GESTAŞ’ın genel kurulunu oluşturan, üyeleri olan tüm kamu kurumlarını göreve davet ediyoruz. 
Bozcaada, Bozcaadalıların çok severek yaşadığı yer olma dışında Çanakkale İlimizin ve Türkiye’mizin tekrarı olmayan binlerce yıldan süzülerek gelen değeridir, vitrinidir. Onu mağdur etmek, yok etmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz ancak hepimize çok şey kaybettirir. Bozcaada’yı yaşatmak ve yaşanılır kılmak; Bozcaadalıların olduğu kadar GESTAŞ’ın da kaçınamayacağı temel sorumluluğu ve varlık nedenidir. 
CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı olarak tüm kamu yetkilerini göreve çağırıyoruz. Devletimizin kurumları en kısa sürede ada halkının mağduriyetini ortadan kaldırmalıdırlar. Bir kamu şirketi olan GESTAŞ kamu yararına hizmet vermeye hiç zaman kaybetmeden başlamalıdır. İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olduğumuzu; şimdiye kadar olduğu gibi, gerekli tüm girişimlerde bulunmaktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz .




Bu haber 3062 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Errtunc
14-04-2016 22:35:00

Şu gestasi kovalim adadan .eskidi gibi kooperatif kurulup bi tane full donanımlı her havada gidebileceğinlmiz bi tane de yazları sadece ek olarak sefer yapacak ufak gemilerden alalım. BasınAda koyalım adali bir kaptan ve tayfalar

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ