Bugun...


kostasalto

Şehir plancıları Bozcaada’da
Şehir plancıları Bozcaada’da     İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması öğrencilerinden oluşan 92 kişilik grup, düzenledikleri üç günlük geziyle Bozcaada’nın mimari yapısını incelerken; adanın sosyal, kültürel ...

Mobil Reklam

Şehir plancıları Bozcaada’da
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Şehir plancıları Bozcaada’da

 

 

İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması öğrencilerinden oluşan 92 kişilik grup, düzenledikleri üç günlük geziyle Bozcaada’nın mimari yapısını incelerken; adanın sosyal, kültürel ve tarihi dokusu hakkında bilgiler topladı.

 

 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması öğrencilerinin proje hazırlamalarını ve Bozcaada’yı tanımalarını sağlamak amacıyla adaya geldiklerini belirten Prof. Dr. Handan Türkoğlu, “Bozcaada’yı kültürel yapısı, tarihi dokusu, bozulmamış mimarisi, korunmuş doğası, kavranabilir bir ölçeği ve kimliği olmasından dolayı tercih ettik” dedi. 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 92 kişilik bir grupla burada olduklarını söyleyen Prof. Dr. Handan Türkoğlu, adada yaya olarak rahat hareket edilebilmesi nedeniyle öğrencilerin inceleme yapmasının daha kolay olduğunu ifade etti.

 

 

“BOZCAADA BUGÜNE KADAR KORUNMUŞ”

 

 

Öğrencilere eğitim verirken öncelikle Bozcaada gibi yerlerin kültürel, sosyal ve doğal alanlarıyla korunması gerektiğini anlattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Handan Türkoğlu şöyle konuştu:

 

 

“Bozcaada’ya gelmeden önce öğrencilerimiz ada ile ilgili ön bilgiler topladılar. Şimdi buradaki saha çalışmasıyla projelerini hazırlayacaklar. Biz onlara öncelikle Bozcaada gibi yerlerin kültürel, sosyal ve mimari anlamda korunması gerektiğini anlatıyoruz. Her proje dönemimizde farklı bir yerde çalışmalar yapıyoruz. Bozcaada mevcut korunmuş haliyle bizim en uygun yerlerden birisidir.”

 

 

PLANLAR HAZIRLANIRKEN KATILIMCILIK SAĞLANMALI

 

 

Grupla birlikte adayı ziyaret eden Doç. Dr. Özhan Ertekin ise, imar planı tartışmaları hakkında görüşlerini bildirdi. Bozcaada’nın imar planı tartışmalarını yakından takip ettiklerinin altını çizen Doç. Dr. Özhan Ertekin, “Bu planlar biraz daha katılımcı bir şekilde mutlaka halkın onayını alarak oluşturulmalı” diye konuştu. Belediye Başkanı Mustafa Mutay’ı da makamında ziyaret edeceklerini belirten Doç. Dr. Özhan Ertekin, ada hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

 




Bu haber 3243 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ