Bugun...


kostasalto

Elif Gedik’i bıçaklayan eski eşi Karabıyık’a 15 yıl hapis
Eylül ayında Bozcaada’da eski eşi Elif Gedik’i bıçaklayan Halil Karabıyık “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezası aldı. Karabıyık’a iyi hal indirimi uygulanmazken, Bozcaadalı Elif Gedik, “Adalet yerini buldu, bunun için çok sevinçliyim” dedi.

Mobil Reklam

Elif Gedik’i bıçaklayan eski eşi Karabıyık’a 15 yıl hapis
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Eylül ayında Bozcaadalı Elif Gedik, eski eşi Halil Karabıyık tarafından göğüs bölgesine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanmış ardından bir süre hastanede, sonra da evde tedavi görmüştü. Eski Karabıyık ise Bozcaada İlçe Emniyeti tarafından yakalansa da önce serbest bırakılmış, ardından tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

O tarihten bu yana devam eden duruşmaların sonuncusu bugün Çanakkale Adliye Sarayı’nda gerçekleşti. Karar duruşmasında Halil Karabıyık’a “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 15 yıl hapis cezası verildi. Karabıyık’a iyi hal indirimi de uygulanmadı.

Duruşma sonunda açıklama yapan Elif Gedik’in avukatı Enzer Özer, “Savcılık mütalaasına ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ istedi. Biz de savcılık mütalaasına katıldığımızı belirttik. Tutukluğun da devamına karar verildi” dedi. Elif Gedik ise, “Adalet yerini buldu, bunun için çok sevinçliyim. Çocuklarımın, benim can güvenliğimiz kurtuldu” açıklamasını yaptı. 

Elif Gedik davasını ilk günden beri takip eden Bozcaada siyasetinden CHP, TİP, MHP ve İYİP temsilcileri de son duruşmada Elif Gedik’in ve ailesinin yanındaydı. 

Türkiye İşçi Partisi’nden Aykut Turgal,“Sonuna kadar arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” derken, Cumhuriyet Halk Partisi Bozcaada İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır da, “Elif Gedik’in yanında olmaya çalıştık, adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Samet Turhal, “Adalet tecelli etti, çok mutluyuz” açıklamasını yaparken, İyi Partili İlksen Çebi de, “İlk başından bu yana yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Gezen Pekince, “Sürecin başından beri Elif Hanım’a destek oluyoruz. Sürecin sonuna kadar da takipçisiydik. Elif Hanım’ın nezdinde şiddet gören tüm kadınlar adına; biz sadece şiddeti önlemek için değil, şiddet uygulayanların en üst hadden cezalandırılması için de çaba gösteriyoruz” dedi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer, “Sonuçtan mutluyuz. İnşallah bu şekilde hiçbir kadın yakınları tarafından şiddete maruz kalmaz” dedi. 

Kepez Özgür Kadın Dayanışması ise, “Adaletin yerini bulmasına çok sevindik. Bütün katledilen ve zarar gören kadınlar için adalet yerini bulsun istiyoruz” dedi. Elif Gedik’in babası Fatih Gedik de, “Bu davada en başından beri yanımızda olan herkese ve her kesime, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Basın arkadaşlarım, iyi ki yanımızdasınız, iyi varsınız. Böyle bir olay kimin başına gelirse gelsin, ne olur cesaretli davransın, korkmasınlar” açıklamasını yaptı.

Duruşmayı Çanakkale basını, Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri de yakından takip etti. 

 




Bu haber 458 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ