Bugun...


kostasalto

Bozcaada baharları daha güzel…
BOZCAADA BAHARLARI DAHA GÜZEL     26 Şubat Çarşamba akşamı CNN Türk’te yayınlanan Burada Laf Çok programına katılan Cezmi Baskın Bozcaada’ya dair açıklamalar da yaptı.     Bu hafta vizyona girecek ...

Mobil Reklam

Bozcaada baharları daha güzel…
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

BOZCAADA BAHARLARI DAHA GÜZEL

 

 

26 Şubat Çarşamba akşamı CNN Türk’te yayınlanan Burada Laf Çok programına katılan Cezmi Baskın Bozcaada’ya dair açıklamalar da yaptı.

 

 

Bu hafta vizyona girecek ‘Sürgün İnek’ filminin kadrosunda yer alan Cezmi Baskın, programa yine filmde yer alan Tarık Pabuççuoğlu ve Cahit Berkay’la katıldı. Filmin senaristi ve aynı zamanda oyuncusu olan Serkan Öztürk’ün de bulunduğu programın sunucusu Mesut Yar’dı.

 

 

Yaşamının bir kısmını Bozcaada’daki evinde geçiren Cezmi Baskın, yeni imar planıyla tarım arazilerinin de imara açılacağını, bu çirkin görüntünün de Bozcaada siluetini bozacağını söyledi. Temmuz ve Ağustos aylarında Ada’ya pek fazla gitmediğini, gelen tatilcilerin de sadece güneş ve deniz için geldiğini belirten Cezmi Baskın esprili bir şekilde söze şöyle devam etti: “Ben baharlarda daha çok seviyorum Bozcaada’yı. Birçok bitki oluyor. Teyzeler, kadınlar ellerinde sepetlerle onları topluyorlar. Elbette ben de toplarım. Hünnap, kekik, böğürtlen, hindiba ve birçok ot yetişir Bozcaada’da. Yazlıkçılar ne yapar? Temmuz, Ağustos’ta gelirler, ızgaradaki balık gibi güneşin altına yatarlar, denizde çimerler ve kirletip giderler!”

 

 

Bozcaada’daki bitki çeşitliliğinin bu denli fazla olduğunu, Bozcaada Haber’in daha önce gerçekleştirdiği bir söyleşide Sosyolog Muharrem Yıldız da dile getirmiş, yaklaşık 580 farklı çeşit bitkiyle Kaz Dağları’ndan sonra oldukça öneme sahip olduğunu belirtmişti.

 

 

Cezmi Baskın, filmle ilgili görüşlerini paylaştıktan sonra da söz yeniden Bozcaada’ya geldi. Bozcaada’da eskisi gibi balık çıkmadığını, gırgırların, kaçak avlananların, yavru balıkları avlayan trolcülerin yerel yönetimler veya devlet tarafından yasaklanması gerektiğini belirtti. Sözlerine “beş yıl balık tutmayı yasaklasak her şey eskiye döner. Yıllar önce Yunanistan aynı yöntemi yaptığında bize bile faydası olmuştu. Acilen bir Deniz Yasası şart” diye devam etti.

 

 

Kalabalıktan uzak, sakin ve özel ortam olarak değerlendirdiği Bozcaada‘da evi olan Cezmi Baskın oyunculuktan arda kalan zamanlarda İstanbul’dan kaçıp, özenle uğraştığı üzüm bağlarıyla da ilgilendiğinden bahsetti. Mesut Yar’ın “Bozcaada’ya gelenler ne almadan dönmesinler” sorusuna gülerek cevap veren Baskın “elbette şarap” dedi.

 

 

Cezmi Baskın’ın da rol alacağı Sürgün İnek filmi, 28 Şubat Cuma günü vizyona giriyor. Filmin müzikleri ise Moğollar’dan da tanıdığımız usta müzisyen Cahit Berkay’a ait.

 




Bu haber 2473 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ