Bugun...


kostasalto

Buruk bir karne sevinci
Buruk bir karne sevinci Son kez toplanmışlardı taş duvarlı okulun bahçesinde. Sevgiyle kucaklaşıp yüreklerindeki acıyı dindirmeye çalıştılar bir yol boyunca. Tatile kavuşmanın sevinci ile ayrılığın acısı çakışmıştı bu ...

Mobil Reklam

Buruk bir karne sevinci
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Buruk bir karne sevinci

Son kez toplanmışlardı taş duvarlı okulun bahçesinde. Sevgiyle kucaklaşıp yüreklerindeki acıyı dindirmeye çalıştılar bir yol boyunca.

Tatile kavuşmanın sevinci ile ayrılığın acısı çakışmıştı bu son günden okul bahçesinde. Korkuyla karışık bir ürperti de vardı içlerinde. Ya kırık olursa karnem ya da bir iki puanla teşekkürü kaçırmışssam diye düşünüyorlardı.

Öğretmenlerinin ellerinden öpenler, yanaklarından öpüldüler. Üstlerinde formaları, sırtlarında çantaları okul yolunda bugün son kez karnelerini sallayarak geri dönecekler.

Geleceğe dönük umut dolu bakışları. Ama babalarının gözündeki ve gönlükdeki kadar güzel çocukları.Yüzleri gülenlerin karneleri iyi olmalı. Bazılarında bir eziklik bir mutsuzluk var belli ki kırıklar var karnelerinde.

Hiçbir şeye üzülmeye dert etmeye değmez, yaşamak güzel be çocuklar.

Şöyle ya da böyle sorumlulukları aşarak gelmişlerdi haziranın son haftasının son gününe. 15 gündür ders falan da yoktu zaten. Zaman geçsin, günler dolsun diye gelip gidiyorlardı okullarına. Öğretmenleri ve diğer eğitim çalışanları ile birlikte 17 milyonu aşmıştı eğitim ordusu.

Oysa bu sessiz kitle kendi geleceği ile ilgili böylesine önemli bir konuda nasıl bir eğitim istediği sorulmadan büyükleri nasıl uygun gördüyse öylece yönlendirilmeye çalışıldılar. Düşünebilme ve öğrenebilme arzusuyla toplanmışlardı okul çatısı altında.

Henüz tamamen eğitim sorununu bile çözmemiş bir ülkede hep birlikte yaşıyoruz. Yarınların umudu çocuklarımız deneme tahtası olmaktan bıktılar. 6 yaş grubu, çok amaçlı falan filan.

Şimdilerde eğitimi köklü bir hale getirmenin sıkıntılarını çekiyoruz ulusça.

İşte bugün benim de bir zamanlar okuduğum İstiklal İlk Okulu şimdiki adıyla İstiklal Ortaokulu olan okulumuzdan mezun olan öğrencilerin buruk sevinçleri vardı.

Çünkü çok sevdikleri okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ayrılıyorlardı.

Her biri keplerini havaya atarken içlerinden acaba neler geçiriyordu? Şimdi artık onları yeni bir hayat bekliyordu. Kendilerine meslek olacak ileriye dönük bir eğitim seçeceklerdi.

Tüm öğrencilerimize yeni eğitim alanlarından başarılar diliyorum. Sevgiyle kalan çocuklar…

 




Bu haber 1423 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ