Bugun...


kostasalto

Bozcaada'da trafik düzenlemesi devam ediyor ama...
Bozcaada’da 8 Haziran’dan itibaren başlayan trafik uygulaması devam ediyor. Uygulama sonrası özellikle ada merkezi araç trafiğine kapatılırken, rahat bir nefes aldı. Ancak uygulama sonrası, otopark yerine bazı sokaklara araçlarını park eden misafirler sokakların trafiğe kapatılmasına neden oluyor. Öte yandan iddialara göre bazı vatandaşlar GESTAŞ’a telefon ile ulamadığını ve rezervasyon yaptırmakta zaman zaman güçlük çektiği ifade ediliyor.

Mobil Reklam

Bozcaada'da trafik düzenlemesi devam ediyor ama...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’da 8 Haziran’dan itibaren başlayan trafik uygulaması devam ediyor. Özellikle kapanların başında sabah 06.30’dan itibaren belediye ekiplerinin ve zabıtaların görev alması sonucu ada merkezi rahat bir nefes alıyor. Ada merkezinde sadece gemiden inen araçların tek yönlü merkez dışına çıkması ve dönüşlerde de sadece rezervasyonu bulunan araçların geçiş yapabilmesi ile trafik sorunu yaşanmıyor. Bugün ise toplamda 45 araç rezervasyon yaptırmadığı için Ada Kale Market’in önünden Jandarma Çeşmesi’ne kadar uzun kuyruk oluşturdu. Ancak rezervasyon yaptıran araç sahipleri ise Bozcaada Haber’e  uygulamadan memnun olduğunu ifade ettiler.

 

 

 

OTOPARKLARA YÖNLENDİRİLMİYOR

 

Ancak yeni uygulanmaya başlayan trafik düzenlemesi sonrası en büyük sıkıntı ise şu ana kadar Alaybey ve Cumhuriyet mahallelerinde bazı sokaklarda yaşanıyor. Araçlarını otoparka park etmeyen bazı misafirler sokakların trafiğe kapanmasına neden olurken, aynı zamanda adalı araç sahiplerinin bir kısmı da plastik olduğunu bildiği dubaların üzerinden geçerek sokak arasına ve evlerinin önüne park etmeye devam ediyor.

 

 

 

Konu ile ilgili bugün Alaybey Mahallesi sakinleri yaşadıkları bu sıkıntıyı Bozcaada Haber’e ortak bir mesajla bildirdi. İşte o bildiride yazılanlar;

“Malum yeni trafik düzenlemesi sonrası, adaya giriş yapamayan araçlar kapılarımızın önüne yolun iki tarafına da park etmeye başladılar. Park edemeyenler ise park yeri bulurum umuduyla dönüp duruyorlar. Özellikle akşam saatleri yaşanan yoğunluğu anlatamam.

 

İnsanın aklına ‘peki otoparklar yetmiyor mu?’ sorusu geliyor. Ancak bakıyoruz, bize hemen komşu durumda olan Demir otopark ve jandarma karşısındaki otoparkta bir tane araç dahi olmuyor.

 

Türk Mahallesi’nde bu sıkıntıyı başka konularda da yaşıyoruz. Adada sadece 2 mahalle var ve Türk Mahallesi sakinleri olarak eski yönetimlerden itibaren gerek taş döşemesi, gerek foseptik patlakları ve son olarak yol düzenlemesi gibi konularda ikinci planda bırakıldığımızı ve ihmal edildiğimizi hissediyoruz.

 

Önerim şu: Yolun iki tarafına da araç parkını önleyecek direkler çakılabilir, gerekirse bizde arabamızı park etmeyiz. Adada yoğunluk tam olarak başlamadan bu olayı çözmemiz gerekiyor.”

 

 

Ayrıca bazı adalı araç sahipleri de plastik olan dubaların üzerinden geçerek sokak aralarına araçlarını park ediyor.

 

 

EKSİK KALAN YERLERE DUBALAR YERLEŞTİRİLECEK

 

Bugün Bozcaada Haber, haber sitemize gönderilen mail sonrasında Bozcaada Belediyesi’nden yetkililer ile görüştü. Yetkililer Bozcaada Haber’e yaptığı açıklamada, “ Eksik kalan dubalama işlemlerine hafta içi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Böylelikle o sokaklarda da park edilmesi mümkün olmayacak. Ancak bu konuda yine de en büyük görev ada halkına ve esnafına düşüyor. Gelen misafirlerini mutlaka otoparklara yönlendirmesi ve bu konuda yardımcı olmaları bizim açımızdan da çok önemli. Bunun haricinde biz hafta içi gelen her misafirlerimize broşür dağıtarak bilgilendireceğiz. Bu broşürlerde adanın haritası, rezervasyon bilgileri, taksilerin numarası, otoparklar vs hepsi içinde olacak.” dedi.




Bu haber 3497 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
4 Yorum

dada
17-06-2015 01:46:00

bence araç sırası ve bariyerler, adakale market önünden değilde,jandarmadan sonra yada kaymakamlık binasının kavşağından önce başlamalı. böylece ada içinde yığılma olmaz. adakale market önünden kuyruğu başlattığınızda yollar tıkanıyor. kaymakamlık binasını geçer geçmez yol kenarında bir şeritlik oldukça uzun bir alan açılmış durumda, burası değerlendirilebilir, böylece yolda şerit işgalinin de önüne geçilebilir.

balık hafızası
16-06-2015 23:14:00

bu karara saçma diyenler gerçekten balık hafızalı.... sanki 1 yıl önce acil bir işleri olduğunda hemen karşıya geçebiliyorlardı saatlerce kuyrukta bekleniyordu... senin gerçekten acil bir işin varsa zaten kontenjan arabalar içi yer olduğu söylendi git anlat acil işini karşıya geç... belediye trafik konusunda doğru yolda herkes iraz planlı yaşasın... plnasız yaşayan 3-5 tane insan yüzünden herkes plansız olmak zorunda mı? bandırma- İstanbul feribotu yıllardır böyle geçsene oradan sıra beklemeden...yapılan rezervasyon sisteminin adaya faydasını görmemek için aptal olmak lazım... kimse erkenden sıraya girmeden adaya katkı sağlıyor geziyor daha fazla vakit harcıyor ada da... yapılan güzel şeylerin hakkını vererim...

adalı
15-06-2015 08:49:00

sorun araçlar insandan fazla araç olursa adada böyle olur bide basın yayın organlarında ada okadar şişirildiki adaya gelenler 4 şeritli yol var sanıyor

murat Çetinkaya
14-06-2015 18:12:00

Yine saçma bi karar alındı. Tebrikler bozcadada. Adada yaşıyorum. Acil bir işim olduğunda karşıya gecemiyorum .neymiş sıra alınacak ben nerden bileyim yarın birine bişey olmayacağını yada acil bir işim çıkmayagini Nitekim dün arkadaşımın biri annesi rahatsız aksama kadar sıra bekledi bari ada halkına yapma bunu...

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ