Bugun...


kostasalto

GESTAŞ, çift taraflı ücretlendirme hakkında açıklama yaptı
GESTAŞ, Geyikli-Bozcaada hattında artık çift taraflı ücretlendirme yapacağını sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Ayrıca yapılan açıklamaya göre uygulama başlamadan önce adada bulunan tüm araç sahiplerinin mağdur olmaması için Kaymakamlık ve Belediye tarafından dağıtılacak kartlarla istenildiği tarihte tek seferlik geçiş yapılabilecek.

Mobil Reklam

GESTAŞ, çift taraflı ücretlendirme hakkında açıklama yaptı
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

GESTAŞ, geçtiğimiz gün Bozcaada Haber’in duyurduğu Geyikli-Bozcaada arasında ücretlendirmenin artık çift taraflı yapacağına ilişkin haberinin ardından bugün sitesinden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada GESTAŞ, uygulama için yönetimin kurulunun karar aldığını belirterek uygulamanın nedenini, "UDHB (Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı) tarafından yayınlanan düzenli hat izinleri ve Kıyı Tesisleri İşletme izinleri kapsamında gemiye binen araç ve yolcunun, elektronik ortamda anlık veri girilmesi zorunludur. Ayrıca bu bilgileri, gemi iskeleden ayrıldıktan hemen sonra online olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili kurumlara gönderme mecburiyeti bulunmaktadır. Bozcaada'dan kalkan feribot içindeki yolcu ve araç sayılarının sağlıklı ve doğru şekilde girilemediği şirketimizce tespit edilmiş ayrıca UDHB uzmanları tarafından bu konuda şirketimize uyarı yapılması nedeni ile bu eksiklerin giderilmesi için Bozcaada'dan bilet kesilmesi ve bununla ilgili tesisin yapılması yönetim kurulumuzca karar verilmiştir”  diyerek açıklamada bulundu.

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK TEK SEFERLİK GEÇİŞ KARTI DAĞITACAK

Geçtiğimiz gün yeni başlatılacak olan uygulama hakkında yaptığımız haberde Bozcaada Haber, adaya geçiş yapan ve çift taraflı ücret ödeyen vatandaşların mağduriyeti nasıl karşılanacağını sormuştu. GESTAŞ, bugün yaptığı açıklamanın devamında,  adalı araç sahibi vvatandaşların mağdur olmaması için uygulama başlamadan önce belediye ve kaymakamlık tarafından dağıtılacak tek seferlik geçiş kartı ile bu mağduriyetin önüne geçileceğini ifade etti. GESTAŞ, an tek seferlik geçiş kartını istediği tarih ve saatte kullanabileceği ifade edildi.

Ancak uygulama öncesinde sadece araçlar için tek seferlik geçiş hakkı verilmesi, fakat gidiş-geliş ücreti ödeyerek adaya geçiş yapan yolcular için açıklama yapılmaması, bu konuda nasıl bir çözüm bulunacağı merak edilmeye devam ediliyor.

 

İŞTE GESTAŞ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAMAMI;

 

UDHB (Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı) tarafından yayınlanan düzenli hat izinleri ve Kıyı Tesisleri İşletme izinleri kapsamında gemiye binen araç ve yolcunun, elektronik ortamda anlık veri girilmesi zorunludur. Ayrıca bu bilgileri, gemi iskeleden ayrıldıktan hemen sonra online olarak Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili kurumlara gönderme mecburiyeti bulunmaktadır. Bozcaada'dan kalkan feribot içindeki yolcu ve araç sayılarının sağlıklı ve doğru şekilde girilemediği şirketimizce tespit edilmiş ayrıca UDHB uzmanları tarafından bu konuda şirketimize uyarı yapılması nedeni ile, bu eksiklerin giderilmesi için Bozcaada'dan bilet kesilmesi ve bununla ilgili tesisin yapılması yönetim kurulumuzca karar verilmiştir.

Adada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Bozcaada'dan bilet kesilmesine başlamadan 1 gün önce Bozcaada Kaymakamlığı ve Belediye'nin desteği ile adada bulunan bütün araçlara Bozcaada'dan Geyikli'ye geçişlerinde ücret ödemeden tek geçişlik kartlar dağıtılacaktır. Bu kart ile araç sahibi istediği tarih ve saat diliminde geçiş yapabileceklerdir.

2015 yılı yaz sezonunda uygulanan rezervasyon sisteminin Bozcaada'da bulunan tüm kurumlar ile ortak çalışma ile sorunsuz bir sezon geçirilmesi sonucunda yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 2016 yaz sezonunda da rezervasyon / online bilet satış sistemine Geyikli, Kabatape ve Gökçeada'yı kapsayacak şekilde yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Uygulama ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna tekrar ayrıntılar paylaşılacaktır.

 




Bu haber 3719 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

cansu yazar
07-02-2016 14:58:00
ada da yaşayan sabah geçip,akşam dönüyorsa yolcu ve araç sahibi aynı gün aynı biletle geçmeli.karşı iskeleden olmaz ama ada da yaşayan ve günübirlik gidip gelenler için bu uygulama yapılması lazım.biz geçn gün istanbula bir gemisiyle geçip akşam aynı biletle çanakkaleye akşam 10 da döndük.burda da bu uygulamanın adalının menfaatı için yapılmalıdır.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ