Bugun...


kostasalto

Bozcaadalılar Cumhuriyet'e yürüdü
Bozcaadalı yüzlerce yurttaş, Cumhuriyet'in 94. yılı kapsamında belediyenin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılarak Cumhuriyet'e bağlılıklarını gösterdi.

Mobil Reklam

Bozcaadalılar Cumhuriyet'e yürüdü
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Dün (Pazar) Bozcaada’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı , sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndan gerçekleştirilen resmi törenle kutlanmaya başlandı. Saat 19.30'da ise yüzlerce yurttaş, Bozcaada Belediyesi'nin düzenlediği fener alayına katıldı.

Bozcaadalı genç, yaşlı, çocuk ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Jandarma Çeşmesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Jandarma Çeşmesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan fener alayına, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Çağrı Sağlam, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Erbil Terbıyık, kurum ve daire amirleri katıldı.

Siyasi partilerden ise CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş tüm etkinliklere katılırken, AKP'yi ise fener alayında, önümüzdeki günlerde ilçe başkanı olacak Burak Aktan temsil etti. Hali hazırda Ak Parti İlçe Başkanlığı'nı sürdüren Uğur Talay'ın ise hiçbir etkinliğe katılmadığı gözlemlendi.

Gündüz resmi törene katılan Kaymakam Mustafa Akın'ın ise Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından Çanakkale'ye davet edildiği öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan son bulan fener alayının ardından Başkan Yılmaz, konuşmasını gerçekleştirdi. Sözlerine, “Bu gurur gecesinde hepinizi en derin sevgilerimle ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek başlayan Başkan Yılmaz özetle şunları ifade etti:

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki eserimden biri diyerek nitelendirdiği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet kazanımlarımıza, atamıza ve onun ilke ve devrimlerine ve ayrışmayan, aydınlık yarınlarımıza sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. En büyük milli bayramımız 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız hepimizin kutlu olsun. Evet en büyük bayramımız çünkü, Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet erdemdir, Cumhuriyet cehalete karşı bilgeliğin üstün kılınmasıdır, Cumhuriyet pozitif bilimdir, Cumhuriyet çağdaş eğitimdir, Cumhuriyet eleştirel düşüncedir, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmekdir. Cumhuriyet, kula kulluk etmek değil, özgür bir birey olmaktır, insan haklarını savunmaktır, biat kültürüne baş kaldırmaktır. Cumhuriyet, medeni yaşamdır, kadın, erkek eşitliğidir, Cumhuriyet yobazlığa karşı laikliğin zaferidir. Cumhuriyet milli mücadeledir, birlik ve beraberliktir, tam bağımsızlıktır, hırsızın, çıkarcının, vurguncunun, darbecinin, ve terörün karşısında bir panzer gibi dimdik durmaktır. Ve Cumhuriyet itibarlı bir ülke olmaktır, aslında Cumhuriyet demek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir.

 

Sevgili hemşerilerim tam da bu yüzden, Cumhuriyetimize ve cumhuriyet kazanımlarımıza tıpkı bu akşam olduğu gibi, eskisinden de fazla sahip çıkmak zorundayız.” dedi




Bu haber 2677 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ