Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın seçimi
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Genel Seçimler'de Bozcaada'nın tercihi yaklaşık %53 oy oranıyla CHP oldu. Mendirek Dergisi'nin haberine göre siyasi parti temsilcilerinin tahminlerinin ne derecede tuttuğunu sayfamıza taşıyoruz.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın seçimi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
7 Haziran Genel Seçimleri’nde Bozcaadalılar’ın tercihi CHP oldu. Kullanılan 1849 oyun 962’si CHP’ye giderken, 414 oy AKP’ye verildi. MHP oyların 292’sini alırken, ülke genelinde barajı aşan HDP’ye sandıklardan 132 oy çıktı. 49 oy ise seçmen tarafından meclis dışındaki partilere verildi.
 
Mendirek Dergisi'nin haberine göre, dergi beşinci sayısında adadaki siyasi parti yetkilileriyle bir röportaj gerçekleştirmiş, onların tahminlerini sayfalarını taşımıştı. Parti temsilcileri oy oranlarını ve seçimlere dair görüşlerini bizlerle paylaşmışlardı. O söyleşiden kısa alıntılarla geçtiğimiz hafta gerçekleşen seçimlerin karşılaştırılmasını yapalım...
 
CHP'Lİ MEHMET YAVUZ: BOZCAADA'DA %70 OY ALIRIZ
Bu söyleşide CHP’li Mehmet Yavuz, adadaki oyların %70’ini alacaklarını iddia etmişti, Ada genelinde AKP'nin oylarının azalacağını ve AKP’nin ülke genelinde 400 milletvekili alamayacağını belirtmişti.
 
CHP Bozcaada'da %53 oy aldı, AKP'nin Bozcaada'da oyları düştü ve AKP ülke genelince 400 milletvekili sayısına ulaşamadı. Bu çerçeveden Mehmet Yavuz'un siyasi tahminlerinin AKP ile ilgili olan kısımları tutarken, CHP'nin %70 oy alacağına dair açıklaması gerçekten uzak kaldı.
 
AKP'Lİ BURAK AKTAN: ÜLKE GENELİNDE %48 OY ALIRIZ
Söyleşinin ikinci durağı AKP’li Burak Aktan'dı. Aktan Bozcaada'da en az 500 oy alacaklarını belirtmiş, AKP’nin kesinlikle tek başına iktidar olacağını400 milletvekili kazanacağını ve %45-48 oy oranına ulaşacağını söylemişti.
 
Burak Aktan'ın hiç bir tahmini tutmadı. AKP Bozcaada'da 414 oy aldı. Ülke genelinde %48'lik banda yaklaşamayan AKP %41 oranında oy aldı. Tek başına hükümet kurabilecek oy oranına ulaşamayan parti, 400 milletvekili sayısından çok uzakta kalarak sadece 258 milletvekili elde edebildi. 
 
MHP'Lİ RAHMİ ALKAN: ADADA 400 OYA ULAŞIRIZ
Seçimler öncesindeki son söyleşi durağımız ise MHP’li Rahmi Alkan'dı. Rahmi Alkan partisinin Bozcaada'da ise 350-400 oy alacağını, ülke genelinde MHP’nin %20, CHP’nin %28 oranında oy alacaklarını belirtmişti. AKP'nin tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısına ise ulaşamayacağını belirtmişti.
 
Rahmi Alkan'ın tahminleri de gerçekten uzak olarak tabloya yansıyor. Şöyle ki, Bozcaada'da 350-400 oy oranına ulaşacaklarını belirten Alkan'a seçmenleri 292 oy ile cevap verdi. MHP ülke genelinde %20 oy oranına yaklaşamayarak, %16'da kaldı. Alkan'ın doğru bildiği ettiği tek siyasi tahminse AKP'nin tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaşamaması.



Bu haber 2591 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ