Bugun...


kostasalto

Okul Sütü Projesi devam ediyor
Adalı minikler süt içerek büyüyor Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda yürütülen "Okul Sütü" projesi kapsamında Bozcaada’da öğrenim gören anaokulu ...

Mobil Reklam

Okul Sütü Projesi devam ediyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Adalı minikler süt içerek büyüyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda yürütülen “Okul Sütü” projesi kapsamında Bozcaada’da öğrenim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

 

Bozcaada’da “Okul Sütü” projesi kapsamında, eğitim gören yaklaşık 100 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı. Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, “Biz istiyoruz ki, sağlıklı nesiller yetişsin ve sağlıklı gıdalarla beslensin” dedi. Kaymakam Mağ yaptığı açıklamada, haftada 3 gün olmak üzere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri süt dağıtıldığını belirtti. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Mağ, “Bu bağlamda süt, çocuklarımıza çok yararlı bir gıdadır ve çocuklarımız bu proje kapsamında süt içme alışkanlığı da kazanacaktır. Zararlı gıdalara yönelmeden yararlı besin maddelerine karşı alışkanlık kazanmaları açısından çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

SAYGILI’DAN VELİLERE MESAJ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Saygılı ise, sütlerin okullara aylık olarak taze bir şekilde geldiğinin altını çizerek, “Herkes içini ferah tutsun. Bizler çocuklarımıza serin ve hijyenik koşullarda saklanan taze sütleri içiriyoruz. Arkadaşlarımıza da bu konuda gerekli talimatları verdik, tedbirler alındı. Kimse kaygı duymasın” diye konuştu. Saygılı, sütlerin kendilerine ulaştığı andan itibaren numuneler alınarak ve tüm kontrolleri yapıldıktan sonra çocuklara verildiğini vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Saygılı, okul sütü projesi kapsamında sadece ailelerin onayıyla çocuklara süt verdiklerini söyledi.

 

Kaymakam Abdulgani Mağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Saygılı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Soylu çocuklarla sohbet ederek, süt dağıtımını tamamladılar.

 

 

 

 

 




Bu haber 2599 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ