Bugun...


kostasalto

Hibe desteğin tüm detayları konuşuldu
Bugün Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen IPARD2 Hibe Destek Programı’na 60’ı aşkın adalı katıldı. Bozcaada, Çanakkale’nin bugüne dek hibe destekten faydalanmayan tek ilçesi konumunda.

Mobil Reklam

Hibe desteğin tüm detayları konuşuldu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Tarım Kredi ve Destek Kurumu (TKDK) tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısı bugün Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, TKDK Çanakkale İl Müdürü Ümit Ortan’ın da katıldığı toplantıyı TKDK Uzmanı Cemal Işık sundu.

Hayvancılık, tarım ve turizm konularında verilen hibelerin ne şartlarla, kimlere ve hangi oranlarda verildiğinin anlatıldığı toplantıya adalılar yoğun ilgi gösterdi. Toplantıyı sunan Işık’ın verdiği bilgilere göre Bozcaadalı yatırımcılara %50-70 oranları arasında hibe destek sunacak programın tüm ayrıntıları detaylarıyla belirtildi.

En büyük ilgiyi ise sıfırdan bir turizm tesisi yapmak isteyen veya mevcut turizm tesisisinin yenilenmesi için programın hibeye açık olduğu madde gördü. Şöyle ki, mevcut kafe, restoran, pansiyonlar gerekli yeterlilikleri sağladıkları takdirde, masa, sandalye, techizat gibi yenilemeleri için %65’e varan hibelerden faydalanabilecek. Bir diğer dikkat çeken hibe kalemi de yenilenebilir enerjiyle alakalı. IPARD2 programı 1 megavata kadar yenilenebilir enerji yatırımlarında yine aynı oranlarda hibe desteği sunuyor.

Hibe kalemleri arasında süs bitkileri, mantar, misel, tıbbi bitkiler, fide, fidan, çiçek soğanı, arıcılık, zanaatkarlık, kültür balıkçılığı, makine parkları gibi birçok alan bulunuyor.

Bir soru üzerine toplantıda söz alan Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Merkezde uzun süredir otel ve pansiyon olarak hizmet veren fakat konut olarak geçtiği için ruhsatlandırılmasında sıkıntı yaşanan yerler var. Bu büyük sıkıntıydı. Gelen taleplere göre hali hazırdaki imar planlarını inceleyip, Kültür Varlıklarının Koruma Kurulu’na sunulmak üzere, bu sıkıntının önünü açmak için iki meclis önce karar aldık. Konut alanları içinde kalan yerlere, uygun kriterleri taşıması şartıyla ruhsatlandırılabilmesi için plan not değişikliği kurula sunuldu. Kurul toplantısı Mart ayında olacak ve onaylanacağını düşünüyorum” dedi.

Hibe başvuru tarihleri 11 Mart ile 22 Nisan arasında her hibe türüne göre değişiyor. TKDK hibeleri için daha detaylı bilgiye ulaşmak için kurumun isternet sitesi veya 444 85 35 numaralı telefondan faydalanmak mümkün.

 

 




Bu haber 2853 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ