Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın gururu Merve Vatan'dan Başkan Göztepe'ye ziyaret
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek olan milli yelkenci Merve Vatan, ailesi ile birlikte Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe'yi makamında ziyaret etti.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın gururu Merve Vatan'dan Başkan Göztepe'ye ziyaret
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Fenerbahçe Doğuş'un milli yelkencisi Bozcaadalı Merve Vatan, dün memleketi Bozcaada'daydı. Milli gururumuz 19 yaşındaki Merve Vatan ailesi ile birlikte Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin Başkan Göztepe sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bozcaadamızın gururu, milli yelkenci Merve Vatan ve ailesi ile belediye binamızda görüştük. Ziyaretleri için çok teşekkür ederim. Pandemi öncesinde sponsorluk görüşmelerinde elimden gelen desteği sağladığımız başarılı kızımızın bu noktaya evrilmesinden büyük mutluluk duyuyorum.

Önümüzdeki dönemde belediyemizce de, özellikle su sporları olmak üzere çeşitli branşlarda spor ile ilgili birçok çalışma yapacağız. Adamızın sporcularını destekleyeceğiz. Hepsini planlıyoruz. 

Ülkemizi birçok turnuvada başarıyla temsil eden ve madalyalar kazanan Merve, yıllarca giydiği İÇDAŞ formasından sonra bu sene başında Fenerbahçe Doğuş'a transfer oldu. Adamızın medarıiftiharı Merve Vatan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek. Bu hepimiz için büyük onur ve gurur. 

Kendisine madalyalar ile dolu spor hayatında başarılar diliyor, olimpiyatlardan da yine madalyayla döneceğine inanıyorum. Ayrıca böyle başarılı bir evlat yetiştirdikleri için de ailesini kutluyorum."

MERVE VATAN

2024’ün ilk günlerinde Fenerbahçe Doğuş’a transfer olan 19 yaşındaki Merve Vatan,İÇDAŞ Spor Kulübü formasıyla “2021 Techno 293 Plus Dünya Şampiyonası”nda dünya ikincisi olmuştu. İlk başarısının ardından 2 hafta sonra 9-29 Ağustos tarihleri arasında Talinn-Estonya’da gerçekleştirilen “Techno 293 Plus 2021 Avrupa Şampiyonası’nda “Avrupa Şampiyonu” olarak büyük gurur yaratan Merve Vatan son olarak 2022 Temmuz’da düzenlenen ‘World Sailing Dünya Gençler Şampiyonası’nda yeniden dünya ikincisi olmuştu. 2022’de dünya ikinciliğini elde ettikten sonra Bozcaada Haber’e duygularını paylaşan Merve Vatan, “En büyük hedefim ise 2024 Olimpiyatları’na katılmak” demişti.

Son olarak Fransa’nın Hyeres kentinde düzenlenen Tüm Sınıflar Olimpiyat Eleme Yarışmaları’nda IQ Foil Kadınlar kategorisinde mücadele eden milli yelkenci Merve Vatan, yarı finale kalarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota aldı. Merve Vatan’ın bu başarıyla Türkiye'nin yelken branşındaki Paris 2024 kotası 3'e yükseldi. 




Bu haber 419 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ