Bugun...


kostasalto

Bozcaada Tiyatro Var
Bozcaada Belediyesi, bu yıl ilk defa Ankara Yön Sanat Atölyesi ile birlikte ‘Adada Tiyatro Var’ sloganıyla 1. Bozcaada Tiyatro Festivali’ni gerçekleştiriyor. 5 gün sürecek festival bugün yüzlerce insanın kortej halinde ada sokaklarında yürümesi ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık ile birlikte festivalin açılış konuşması yapıldı ve Menemen Belediye Tiyatrosunun Sultan Palamut adlı sokak oyunu ile devam etti.

Mobil Reklam

Bozcaada Tiyatro Var
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Festival yürüyüşü bugün saat 12:45’de Bozcaada Belediyesi önünde başladı. Pankartlar ve sloganlar eşliğinde ada sokaklarında yapılan yürüyüşe ada halkı ve misafirler alkışlayarak destek verdi. Yürüyüş anında ise en çok dikkat çeken çocukların peşini bırakmadığı Tahta Bacak oldu. Kortejin önünde ada sokaklarını gezen Tahta Bacak, ada halkını selamlayarak ‘ Adada Tiyatro Var’ diye seslendi.

ÜNLÜ TİYATROCULAR BOZCAADA’DA

Festival yürüyüşünün ardından saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda festivalin açılış konuşması yapıldı. Programın sunuculuğunu ünlü tiyatrocu M. Nurkut İlhan gerçekleştirdi. Aynı zamanda birçok ünlü tiyatrocu da birer konuşma yaptı. Bu isimlerden bazıları Ferdi Merter, Yıldırım Şimşek, Koray Ergün oldu.

KAYMAKAM MAĞ: ADA SANAT SEVER İNSANLARLA DOLU

Tiyatro festivalinin açılış töreninde Bozcaada kaymakamı Abgulgani Mağ da festivalle ilgili,  “Bu sene birincisini düzenleyeceğimiz Bozcaada Tiyatro Festivali'ne açıkçası katılım gayet güzel. Yaklaşık 10’a yakın tiyatro grubu katılıyor. İnşallah adamız için hayırlı olur. Ada sanatsever insanlarla dolu, onu çok iyi biliyoruz. İnşallah birincisiyle başlar, bunun 20.si, 40.sı, 60.sı devam eder. Bütün gelen ekiplere ‘hoş geldiniz’ diyorum ve bütün adalı vatandaşlarımıza ve misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum.” dedi

Ayrıca bugün festival kapsamında saat 20:30’da Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, doğaçlama oyunlarıyla tanınan ve Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Dilek Çelebi, Burak Satıbol, Ayhan Taş ve Yiğit Arı'dan oluşan Mahşer-i Cümbüş sahne alacak.




Bu haber 3992 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ