Bugun...


kostasalto

Organik Ada Bozcaada
Bu yıl 17.si düzenlenen Bozcaada Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nde adada organik tarım yapan 50 çiftciye organik tarım sertifikaları verildi.

Mobil Reklam

Organik Ada Bozcaada
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bozcaada İlçe Müdürlüğünce Yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Ve Kontrolü “ projesine katılarak organik tarımsal üretim yapan 50 çiftçiye organik tarım sertifikaları törenle verildi.

 Bağımsız sertifika kuruluşu tarafından, 2012 yılından itibaren her yıl alınan toprak ve tarımsal ürün numunelerinin uluslararası bağımsız laboratuvarlarda yaptırılan analizleri sonucunda, kimyasal kalıntılardan tamamen ari olarak İlçemizde organik tarım yaptıkları ispatlanan üreticiler Organik Tarım Sertifikası almaya hak kazandılar. ‘’Organik Ada Bozcaada’’ sloganıyla yürütülen projenin yaygınlaşması ve sürdürülebilir hale gelmesi için Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üreticilerin sertifikasyon ve analiz ücretleri karşılanmakta olup aynı zamanda hastalık ve zararlılarla mücadele amacıyla üreticilere ücretsiz organik ilaç desteği yapılmaktadır. Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Projenin nihai hedefi ise Bozcaada tarımının tamamen organik hale getirilmesi olarak belirtildi.

Ödül Töreni ve Sertifika Takdimi

Tıkla

 

En iyi üzüm yarışması ve ödül töreni

 

Bu haberi geçtiğimiz hafta ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeni ile bir süre ertelediğimiz için bugün yayına veriyoruz.




Bu haber 2391 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ