Bugun...


kostasalto

Fahiş fiyatlı tarifeler mecliste gündeme geldi
5 Ekim Salı günü gerçekleşen meclis toplantısında adadaki bazı işletmelerdeki fiyatlar gündeme geldi. CHP’li Recep Yalçın, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın esnaflara yönelik fiyat tarifesinin çok afaki olduğunu, fiyat belirleme toplantısında belediyece temsilcil ve gerekirse belediye temsilcisi ile şerh koyabilme sağlanması konusunda öneride bulundu.

Mobil Reklam

Fahiş fiyatlı tarifeler mecliste gündeme geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Meclis toplantısında adadaki bazı işletmelerde bazı ürünlere ait fahiş fiyatlar meclis gündemine geldi. “Benim başkan, Recep beyin de vekil olduğu dönemlerde birkaç tane bize fiyat tarifesi geldi.” diye söze başlayarak Cumhuriyet Halk Partili Recep Yalçın’ın önerisini gündeme alan Başkan Yılmaz, fiyat tarifesinde verdiği iki örnekte bir işletmede bir çayın 7 TL’den, 4 dilim baklavanın da 100 TL’den satıldığını söyledi.

Başkan Yılmaz, “Yani bu hayatın doğal akışına aykırı. Biz ‘Bozcaada ucuz bir yer olsun, çok ucuz turizm olsun’ diyecek değiliz ama şu afaki fiyatlarında hem Bozcaada’ya hem de dünyanın normal akışı ile uyuşmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Başkan Yılmaz şöyle devam etti: “Biliyorsunuz bu fiyat tarifeleri daha önceki yıllarda belediye tarafından belirleniyordu. Sonradan işletmenin bağlı olduğu ya Esnaf Sanatkârlar Odası ya da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenmeye başlandı. Bunda da fiyatlar her ne kadar bu toplantıda belirlense de ben bir defa katılmıştım, genelde üyesinin verdiği bütün fiyatlar onaylanıyor. Genelde o fiyatlarla oynamıyorlar. Belediye de örnek 12 lira olan ürünü, ‘neden 12 lira’ya satıyorsun’ diye sorgulayamıyor. Sadece belediye 12 lira olarak belirlenmiş bir ürün varsa, neden 13 liraya satıyorsun diye sorabilir. Burada yapılacak olan, her iki odanın da belediyenin belirlediği bir temsilcinin görevlendirilmesi. Çok afaki fiyatlar olursa da bunların düzeltilmesi konusunda oy kullanmak.




Bu haber 2148 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ