Bugun...


kostasalto

Bozcaada’da seçim öncesi kaçak enflasyonu!
Her seçim döneminde olduğu gibi 31 Yerel Seçimleri’ne 2 ay kala başta Bozcaada Belediyesi, CİMER ve Bozcaada Haber’e kaçak yapı ihbarları yağıyor. Ancak seçimi fırsat bilerek kaçak yapı yapanların arasında CHP’nin yeni yönetim ve meclis adayları arasından kişilerin de olması tepki çekiyor. Bozcaada Haber’e konuşan Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, sırf ocak ayında 20’nin üzerinde kaçak yapının mühürlendiğini belirtti.

Mobil Reklam

Bozcaada’da seçim öncesi kaçak enflasyonu!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Son yıllarda kaçak yapı cenneti haline dönüşen Bozcaada’da her seçim döneminde olduğu gibi 1,5 ay sonra gerçekleşecek seçimler öncesinde kaçak yapılaşma çok fazla sayıda artmaya devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre, Bozcaada Belediyesi birçok kaçak yapıyı mühürlüyor. Kaçak yapılarla ilgili en çok da CİMER’e ihbar yağdığı biliniyor. 

 

Seçimi fırsat bilerek son düzlükte kaçak yapı inşa eden ve belediye tarafından mühürleme işlemi yapılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yönetiminde, meclis adaylarından ve üyelerinden olması ve bunların arasından bazı kaçak yapıların devasa denilecek boyutta olması ada siyasetinde de en çok konuşulan konular arasında.  

 

Görevde kaldığı 10 yılda CHP’li Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ı sık sık kaçak yapılaşmaya göz yummakla ve kamuoyunda tepki çeken kaçak ve izinsiz uygulamalara müdahale etmediği gerekçesi ile suçlayan ve 31 Mart’ta bu kez Yahya Göztepe’yi destekleyen CHP’nin yeni yönetiminde ve meclis adayları arasında olan bazı isimlerin son günlerde  kaçak ev,  onlarca konteyner ve tartışmalı tinyhouseler inşa etmesi, “Hem kendi başkanlarını suçluyorlar hem de görevi dolmadan kaçak yapılar inşa ediyorlar. Neden şimdi? Neden 2 ay sonra Yahya Göztepe göreve gelince yapamıyorlar? Bu etik mi?” şeklinde yorumluyor? 

 

Bozcaada Haber, Başkan Yılmaz’a son zamanlarda artan kaçak yapılaşmayı ve kamuoyunda yaşanan tartışmaları sordu. Sırf ocak ayında 20’nin üzerinde kaçak yapının mühürlendiğini belirten Başkan Yılmaz, “Birçoğu zaman CİMER üzerinden gelen ihbarlar. Hangi partili olduğuna, unvana bakmadan bize gelen tüm ihbarları değerlendiriyoruz ve gerekli işlemleri yapıyoruz. Her kesimden var. İhbarlar haricinde bizim tespit ettiklerimizi de mühürleme işlemini gerçekleştiriyoruz” dedi. 

 

Başta en çok 10 yıldır Bozcaada Belediyesi’nin imar planlarını tamamlayamaması nedeniyle artan kaçak yapılaşma, adanın taşıma kapasitesi, alt yapı ve güvenlik gibi birçok sorunu da çözümsüz hale getirmeye devam ederken, özellikle 2022’de belediyenin Çevre Mühendisi’nin 96 metrekarelik kaçak evinin üst üste mühürlenmesine rağmen kaçak yapının yaşanacak hale gelmesi ile adada kaçak yapılaşma deyim yerindeyse çığır atladı. Eskiden pergoladan, kaçak pencereden, kaçak mutfak, kaçak odadan ibaret olan kaçak yapılaşmanın yerini yasal sınırın üzerinde kaçak evler, kaçak oteller ve villa şeklinde yapılar yer aldı.

 

Bu kaçak yapıların arasında belediye yetkililerinin, meclis üyelerinin ve siyasilerin de yer alması nedeniyle zaman zaman sorunun üzerine gidiliyor gibi gözükse de aksine bu kervana yeni katılan siyasiler ve meclis üyeleri yer almaya devam ediyor.

 

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz,  yaklaşık 2 ay önce yaptığı açıklamada bugüne kadar mühürlenen yapıların sayısı 400’ü bulduğunu söylemişti. Seçimi fırsat bilinerek son aylarda yapılan kaçak yapıların bir kısmı mühürlenirken şikâyete söz konu olmayan kaçak yapılarla bu sayının bini aştığı düşünülüyor. Mühürlenen yapılara herhangi bir yıkımın yapılmaması veya cüzi miktarda para cezası kesilmesi kaçak yapı, konteyner ve tinyhouseların durmadan artmasını da bir nevi teşvik ediyor. 

 

 

https://www.bozcaadahaber.net/bozcaada-belediyesi-nin-muhendisi-kacak-yapiya-yerlesti/9593/

 




Bu haber 1624 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ