Bugun...


kostasalto

Yetkililerden anlamlı kampanya: Çavuş üzümünden “Sen de al”
Tescillenen dünyaca ünlü Bozcaada üzümüne destek için kampanya başlatıldı. Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yahya Göztepe ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz, ve kooperatif yönetiminden Ahmet Balcı, birlikte ellerinde üzüm kasaları ile başta işletmecilere ve ada halkına seslenerek “Sen de al” diye çağrıda bulundu.

Mobil Reklam

Yetkililerden anlamlı kampanya: Çavuş üzümünden “Sen de al”
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada’nın dünyaca ünlü Çavuş üzümü satışa sunulmaya başlandı. Aynı zamanda adanın diğer üzümleri de yine her sene olduğu gibi Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin emniyet önündeki bölümde satışa çıktı.

Ancak bilindiği gibi eskiden pazar payı çok olan, kasalara ve kamyonlara yüklenen ada üzümleri ada dışındaki pazarını son dönemde kaybetti. Artık dış pazar bir kamyon kasasını bile doldurmuyor.

 

Bu nedenle son yıllardaki ada içindeki pazara yönelik kampanya bu sene de yeniden başlatıldı.

Bugün Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzüm satış noktasında bir araya gelen Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yahya Göztepe ve BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz, ve kooperatif yönetiminden Ahmet Balcı ellerine aldıkları üzüm kasaları ile başta adadaki işletmecilere seslenerek, sık sık ada üzümlerinden satın alarak ada bağcılığına ve üzümlerine destek çağrısında bulundu.

Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik, “Çavuş üzümünün daha çok tanınması için elimizden geleni yapıyoruz ve istiyoruz ki bütün işletmeler, adalılar destek olsun. İşletmeler de işletmelerinde adanın Çavuş üzümünü tanıtsınlar istiyoruz. Bunun için herkesten destek isteyerek adaya gelen herkesin Çavuş üzümünü tatmasını istiyoruz.” dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise, “Bu ata mirasımız ve üreticilerimize destek olmamız gerekiyor. Kooperatifimizin önderliğinde işletmelerimize çağrımız olacak, onlardan ricamız en azından işletmeleriniz için günde bir kasa almaları ve bu üzümleri adamıza gelen misafirlerimizin tatmalarına imkân verirlerse eminim ki, tatillerinin sonunda daha geniş bir pazar elde edeceğiz. Sonuçta coğrafi işareti olan, ada için çok özel bir üründen bahsediyoruz. Bu nedenle bu pazarın devam etmesi için hem turizm işletmecilerine hem de bizlere büyük görev düşüyor. Çağrımız, tüm işletmecilerin kooperatifimize destek olmaları.” dedi.

Ayrıca Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, örnek olması açısından her gün 10 kasa Çavuş üzümü Bozcaada belediyesi olarak alacaklarını ve halkla paylaşacaklarını belirtti.

Temmuz ayında yönetiminde Ahmet Balcı ve Saadettin Çetin ile yeniden başkanlığa seçilen Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yahya Göztepe ise, “Günde bir değil iki günde bir alınsa bile biz çok rahatlayacağız. Lütfen işletmeciler bize ve bağcılığa üzüm alarak destek olsunlar. Sonuçta 300-400 işletmemiz var, her gün olmasa bile 2 günde bir alınsa bile çok destek olmuş olurlar. Herkes biliyor, bu üzüm için çok emek veriliyor, 11 ay çiftçi uğraşıyor ve eskiden bilindiği gibi 12 kamyon kalkarken artık bir tane kamyonet bile kaldıramıyoruz. Ama turizmin gelişmesi ile de gelen misafire bu üzümleri tatmaya ve satmaya çalışıyoruz. Buradaki işletmeler 2 günde 1 alsalar bile biz bu üzümleri tüketebiliriz ve çiftçi de emeğinin karşılığını bir nebze olsun alabilecek. Lütfen bu konuda bize destek olun.” dedi.

BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz ise “Binlerce yıllık tarihi mirasımızı, kültürümüzü korumak ve desteklemek en asli görevimiz” diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Çelik, Başkan Yılmaz, Kooperatif Başkanı Göztepe ve BOZTİD Başkanı Yavuz ellerinde üzüm kasalarıyla hep birlikte poz vererek Çavuş üzümüne dikkat çektiler.

 




Bu haber 1828 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ