Bugun...


kostasalto

Bozcaada Forum'da gündem maddeleri neydi?
Bozcaada Forum bu haftaki toplantısını bugün saat 18:00’da Zübeyde Hanım Park’ında gerçekleştirdi.

Mobil Reklam

Bozcaada Forum'da gündem maddeleri neydi?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Forum’un yaklaşık 10 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının ana gündem maddesi, yaz boyunca forumun yaptığı etkinlikler ve çalışmalar oldu. Yaz boyunca yapılan forum faaliyetlerini değerlendiren görüşmelerin ardından konut sıkıntısı, kentsel tasarım, arıtma ve kış sezonunda yaşanılan göç gibi sorunlar ele alındı.

 

 

ÜNİVERSİTE İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

 

Forum toplantısında bir katılımcı, adadan siyasi nedenlerden dolayı kaldırıldığı iddia edilen yüksekokul için yerel yönetim haricinde forumun ve halkın da aktif rol alması gerektiğini ve bu konuda yerel yönetim ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

GÖÇ’Ü ENGELLEMEK İÇİN EĞİTİM, SAĞLIK VE KONUT SORUNU ÇÖZÜLMELİ

 

Bir katılımcı ise, her kış artan göç sorunun önüne geçilmesi gerektiğini fakat bunun için ilk olarak eğitim, sağlık ve konut gibi sıkıntıların giderilmesi gerektiğinin altını çizdi. Diğer katılımcılar ise eğitim, göç ve sağlık alanında yaşanan sıkıntıları dile getirerek, bunlar üzerinde tek tek çalışılması gerektiğinin altını çizdiler ve bu konularda buranın ada olmasından dolayı devletin pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini vurguladılar. Bu konularda ise gerek bakanlık düzeyinde gerek dış basında da sesimizi duyurmak gerektiğin altı çizildi.

 

Forum toplantısında konuşulan bazı diğer konular ise, atıkların geri dönüşümde değerlendirilmesi, belediyenin anons hoparlörünün anlaşılamadığı gibi, bazı zamanlarda gereksiz ve sık ilanlar verilerek gürültü kirliliğine neden olması, kentsel tasarım rehberi, arıtma gibi konular oldu.

 




Bu haber 2402 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ