Bugun...


kostasalto

BOZCAADA MECLİSTE
Artık Bozcaada’nın da bir milletvekili var. 70’li yıllardan beri adada yaşayan ve 2008 yılında hayatını kaybeden, adalıların yakından tanıdığı eski Amerika Büyükelçisi ve eski İstanbul MHP Milletvekili olan Gündüz Suphi Aktan’ın oğlu Uygar Aktan, dün yapılan genel seçimlerde MHP İstanbul 1. Bölge 3. Sıradan milletvekili seçildi.

Mobil Reklam

BOZCAADA MECLİSTE
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 Dün gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından, babası gibi adalılarca yakından tanınan Uygar Aktan, MHP İstanbul Milletvekili seçildi. Kilise sokağının altında evleri bulunan Uygar Aktan’a bugün Bozcaada Haber telefon ile ulaştı ve kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

 

BOZCAADA’NIN BAKİR VE TARİHİ DOKUSUNUN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Akşam saatlerinde telefon ile görüştüğümüz Uygar Aktan, Bozcaada’nın kendisi için çok önemli olduğunu fakat seçim çalışmaları ve kendi işlerinin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır adaya gelemediğini belirterek, en kısa zamanda mecliste yeminler edildikten sonra adaya geleceğini ifade etti.

Aktan Bozcaada Haber’e şu açıklamalarda bulundu;

 “Benim için Bozcaada çok önemli bir yer. Çocukluk yıllarımdan beri Bozcaada sevgisi her şeyin üzerinde. Seçim çalışmaları ve kendi işlerimin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır adaya gelemedim. Ancak şu an milletvekili yeminleri edilsin, sonrasında en geç 1 buçuk ay içerisinde adaya gelmeyi düşünüyorum. Hatta geldiğimde orada ilçe teşkilatımızla da görüşmek istiyorum. Ayrıca milletvekilliği dönemimde Bozcaada’nın bakir ve tarihi yapısını korumak için de çok çalışacağım. En çok bunun için mücadele edeceğim. Son zamanlarda basında da adayı sık sık takip ettiğim için, bu imar planları konusu beni çok üzüyordu. Çünkü gerçekten Bozcaada çok özel bir yer.”

 

ADAYI KURTARAN ADAMIN OĞLU

 Uygar Aktan’ın babası Gündüz Suphi Aktan, Amerika Büyükelçiliği, MHP İstanbul Milletvekilliği, köşe yazarlığı gibi işlerin yanı sıra, 1980’li yılların sonunda Özal’ın dış politika danışmanıydı. 1970’li yıllardan beri adaya gelen ve 2008 yılında hayatını kaybeden Gündüz Suphi Aktan’ın ada için en önemli rolü ise, Özal zamanında İstanbul’a sığmayan Arap turistleri yüzünden Özal’ın Bozcaada’yı Araplara kiralama teklifini geri çevirmiş olması. Özal’ın danışmanlığını yapan Gündüz Aktan’ın ada ile bağı, adanın araplara kiranlanmasını önlemişti. Bu olay Haluk Şahin’in Poyraz Altı adlı kitabında şu şekilde geçiyor:

“Bir Toplantıda konu tartışılırken pratik zekalı rahmetli Özal, turist Araplara yeni yerler bulunmasının, örneğin adalara gönderilmesinin bir çözüm olabileceğini söyleyip eklemiş; ‘Mesala Bozcaada’

O toplantıda o ana kadar sessiz sakin oturmakta olan Gündüz Aktan, ayağına çekiçle vurulmuş gibi sıçramış:

“Olamaz efendi”

Aktan’ı hiç böyle görmemiş olan Özal başta olmak üzere herkes şaşkınlıkla bakmış ona.

‘Niye olmaz Gündüz?’ diye sormuş Özal.

Birdenbire iyi biri neden aklına gelmeyen Aktan:

‘Ada çok rüzgarlıdır da ondan!’ diyebilmiş.

‘Eee rüzgarlı ise ne olacak?’

‘Entarileri uçuşur efendim, rahatsız olurlar!’

 

Bir bit yeniği olduğunu anlayan Özal gülümseyerek konuyu değiştirmiş ve Bozcaada’nın Arap kitle turizmine açılma konusu böylece kapanmış.”

O dönem Milliyet Gazetesi’nde adanın Araplara kiralanması konusu bu şekilde yayınlanmış;

 

1973 doğumlu Uygar Aktan, siyasi bilimler eğitimi aldıktan sonra Newyork’ta Sinema bölümünü bitirmiş ve ardından ‘Master Of The Game’ adlı bir film çekmiş. Aynı zamanda öğretim görevlisidir




Bu haber 8205 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ