Bugun...


kostasalto

Yasak kalkmadı fakat...
8 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanan trafik düzenlemesi ile adaya büyük tur otobüslerinin girişi yasaklanmıştı. Ancak son zamanlarda birkaç tur otobüsünün adaya giriş yapması kafaları karıştırırken, bazı vatandaşlar bu durum için “Acaba tur otobüsleri artık serbest mi?” sorusunu sordu. Bozcaada Haber, bugün tur otobüslerin adaya nasıl giriş yaptığını ve yasağın kalkıp kalkmadığını araştırdı.

Mobil Reklam

Yasak kalkmadı fakat...
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bilindiği gibi İlçe Trafik Komisyonu, adada 8 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanan trafik düzenlemesi ile büyük tur otobüslerinin adaya girişini de yasaklamıştı. Alınan bu karar doğrultusunda, sezon boyunca tur otobüslerinin adaya girişi engellenmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde bazı tur otobüslerinin adaya giriş yaptığı görüldü. Bu otobüslerin adaya giriş yaptığını gören bazı vatandaşlar ise uygulamanın kalkıp kalkmadığını merak etti.

 

SEBEBİ UYGULAMANIN SÜRESİNİN UZATILMASI

 

Bozcaada Haber, bugün konu hakkında araştırma yaparak yetkililerden açıklama aldı. Edindiğimiz bilgilere göre son zamanlarda bu otobüslerin adaya giriş yapabilmelerinin nedeni uygulamanın uzatılması. Bilindiği gibi sezon başında Trafik Komisyonunun aldığı karar ile uygulamanın bitiş tarihi 15 Eylül olarak belirlenmişti. Ancak geçtiğimiz haftalarda bu uygulamanın süresi yine Trafik Komisyonu kararı ile kurban bayramı tatili ve adada yaşanacak yoğunluk nedeniyle 28 Eylül’e uzatıldı. Fakat son alınan karar ile süre uzatılmadan önce bazı tur acentaları, birkaç ay önceden adaya turlarını düzenleyerek gerekli geçiş izinlerini de aldı. Hal böyle olunca uygulamanın 15 Eylül’de biteceğini bilen tur acentaları bu durumda mağdur olacaktı. Yasal olarak geçiş hakkını daha önceden almış olan bu tur acentalarına geçiş izni GESTAŞ tarafından verildi. 

 

Yetkililer, mağdur olacak birkaç tur acentasına izin verirken, 28 Eylül’de sona erecek uygulama tarihine kadar hiçbir tur otobüsünün geçişine izin verilmeyeceği ifade edildi.




Bu haber 2539 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ