Bugun...


kostasalto

AKP İlçe Başkanlığı'ndan flaş iddialar!
AKP İlçe Teşkilatı ve CHP İlçe Örgütü arasında yaşanan gerilim giderek tırmanıyor. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’un sert açıklamalarının ardından dün de AKP İlçe Başkanlığı Facebook hesabından yeniden Başkan Yılmaz’a ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada CHP İlçe Başkanı Durmuş’un koltuğa entrika ile geldiği ima edilirken, Başkan Yılmaz’ın yüzünden de 6 belediye çalışanının yargılandığı iddia edildi.

Mobil Reklam

AKP İlçe Başkanlığı'ndan flaş iddialar!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından Başkan Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’u hedef alarak “Şimdi biz soruyoruz” diyerek yapılan açıklamanın ardından CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’ta aynı sertlikte cevap vermişti. Dün ise tekrardan AKP İlçe Başkanlığı Facebook hesabından bu kez daha ağır eleştiri ve iddialarla dolu bir açıklamada bulundu.

BAŞKAN YILMAZ’DAN HODRİ MEYDAN

AKP’nin sert eleştirilerine sessiz kalan Başkan Yılmaz ise Cuma gecesi belediyenin sitesinden “İnsanlar sadece konuştuklarından değil, sustuklarından da sorumludur. Artık konuşulmadık bir şey kalmayacak” ifadeleri ile gündemdeki soruları yanıtlamak için tüm ada halkını Salı akşamı saat 19.30'da Zübeyde Hanım Park Kahvesi’ne davet etti.  Eleştirilere sosyal medya üzerinden cevap vermeyen Başkan Yılmaz’ın park kahvesinde ada halkının karışışına çıkacak olması ise, bazı vatandaşlar tarafından “Hodri Meydan” olarak yorumlandı.

 

DOKTOR YEMİNİ ETTİ ANCAK İKİ YILDIR SÖZLERİNİ TUTMADI

AKP İlçe Başkanlığı dün kendi hesabından yaptığı açıklamada, Başkan Yılmaz’ın seçim sürecinde doktor yemini ettiğini ancak iki yıldır hala hiçbir sözünü tutmadığını iddia edildi ve Yılmaz’ın seçim meydanlarında vaatlerini gerçekleştireceğini, yapmadığı takdirde de kendisinden hesap sorulmasını ifade ettiğinin altı çizildi. AKP İlçe Teşkilatı, açıklamanın devamında ise Başkan Yılmaz’ı başta imar planı, arıtma ve işgaliye ücreti gibi konularda eleştirdi.

 

6 BELEDİYE ÇALIŞANINDAN ÖZÜR DİLENMELİDİR

AKP İlçe Başkanlığı Başkan Yılmaz’ı “Arıtma” konusunda da eleştirildi. Başkan Yılmaz’ın seçim sürecinde arıtmanın yerini değiştireceği konusunda söz verdiği hatırlatılan açıklamada,  arıtmanın yerinin değişmediği gibi %50’sinin tamamlandığı halde mevcut yerinde de çalışmadığının altı çizildi. Ancak arıtma konusunda yapılan açıklamanın en çok dikkat çeken yanı ise 6 belediye çalışanını hakkında arıtma ihalesi nedeni ile,  ihaleye fesat karıştırmak suçlaması ile soruşturma açıldığı ve yargılandıklarının iddia edilmesi oldu. Fakat arıtma ihalesi nedeni ile yargılanan 6 belediye çalışanın mahkeme ve Yargıtay tarafından aklandığı dile getirilirken Başkan Yılmaz’ın soruşturma geçiren personelden ve ailelerinden özür dilemesi gerektiği de ifade edildi.

 

ENTRİKALARLA KOLTUĞA OTURDU

Hatırlanacağı üzere ilk olarak AKP’nin yayınladığı sert eleştirilerden CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş’ta nasibini almıştı.  AKP tarafından “12 Ay yaşayan Bozcaada” sloganı hatırlatılarak kendisinin kış aylarında Kepez’de yaşadığı iddia edilen CHP Başkanı Durmuş, aynı sertlikte AKP’ye cevap vermişti. Durmuş’un açıklamasındaki “Kahvelerde dedikodularla yapılan siyaset” sözlerine atıfta bulunulan açıklamada, “Kahvelerde çamur siyaseti yaparak AKP’yi karalamaya çalışanlar  önceki CHP ilçe başkanının arkasından imza toplayıp istifa ederek entrikalarla koltuğa oturanlardır” ifadeleri ile Durmuş’un eski CHP İlçe Başkanı Mehmet Yavuz’un arkasından entrika çevirerek koltuğa oturduğu ima edildi. Gündem yaratacak ifadelerin devamında ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kaset olayı hatırlatılırken “Ve maalesef CHP eski Genel başkanını da bu tür komplolar ve bizans oyunlarıyla saf dışı bırakanlar da bu zihniyetin temsilcileridir” denildi.

Ayrıca AKP İlçe Başkanlığı, açıklamasının sonunda Başkan Yılmaz'ın  bir festival açılışında Türk solunun güçlendiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade ettiğini iddia ederek bu sözlerini tiye aldı.  Başkan Yılmaz'ın hangi festival açılışında bu sözleri kullandığı belirtilmeyen açıklamada AKP  İlçe Başkanlığı, "kendisinden başka kimse göremediğine göre muhtemelen UYDUDAN ÇEKİLMİŞTİR diyerek Türk soluna da göndermede bulundu.

İŞTE AKP’NİN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMASI:

AK PARTİ BOZCAADA İLÇE BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

Kamuoyunda bilgi kirliliğine dayalı algı operasyonu yapılmaktadır.İlçe teşkilatımız bundan böyle sadece doğru bilgiyi değil,bilgiyi destekleyici belgeleride Bozcaada halkımızla paylaşmaya devam edecektir... Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz'ın üstelik doktor yemini ederek seçim sürecinde verdiği sözlerin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen,halen hiçbiri yerine getirilmemiştir..

Seçim meydanlarında,üstelik tarih belirterek vaatlerini gerçekleştireceğini,yapmadığı takdirde KENDİSİNDEN HESAP SORULMASINI istemiştir.Verilen sözlerin tamamı, Bozcaada halkımızın hafızalarında halen tazeliğini koruduğu gibi,arşivlerimizde de yer almaktadır..

1- İMAR KONUSU... Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn.İDRİS GÜLLÜCE döneminde canlı yayında , 75 milyonun önünde Bozcaada da 12 ay yaşayan halkın imar konusunda kendi kararını kendisinin vermesini ,dolayısıyla konunun referanduma sunulmasını önermiş ,referandum dilekçesi AK PARTİ İlçe teşkilatı tarafından Belediye Başkanlığına verilmesine rağmen , hiçbir cevap alınamamıştır..Üstelik CHP İlçe teşkilatından da imar konusuyla ilgili referanduma hiçbir destek gelmemiştir. Sayın Bakanımız konunun hassasiyetini bir kez daha vurgulamış,,Bozcaada halkına danışılarak yeni bir imar planı hazırlanmasını istemiş, ne yazıktır ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önerisi birkez daha hiçe sayılmıştır. Bahsi geçen Akvaryum koyundaki inşaatların imar izinleri,önceki dönem ANAP ve CHP meclis üyelerinin koalisyonuyla verilmiştir..Bozcaadanın güney kıyılarıyla birlikte tamamı 1997 senesinde imara açılmıştır..Dolayısıyla kangren olmuş bu konuyla AK PARTİ İktidarının hiçbir ilgisi yoktur...

2- ARITMA KONUSU ... Yerinin değiştirileceği sözü verilmesine rağmen, % 50 si tamamlanmış arıtma tesisinin , bırakın yerinin değiştirilmesi ,mevcut yerinde bile faaliyete geçirilmesi mümkün olmamıştır..Poyraz limana halen fosseptik basılmakta,şehir merkezindeki logar kapaklarından fosseptik taşmaktadır... Üstelik arıtma tesisinin ihalesinde görevli 6
Belediye çalışanı, ihaleye fesat karıştırmakla suçlanmış ,soruşturma sonucu yargılanmışlardır..Hem mahkemede hem de yargıtay da aklanmalarına rağmen ,CHP'li Bozcaada Belediye Başkanı ,CHP' li meclis üyeleri ,ve CHP' ilçe yönetiminden ,kendileri ve töhmet altında kalan ailelerinden kamuoyu önünde ÖZÜR DİLENMELİDİR !!!!!

3- İŞGALİYE BEDELLERİ KONUSU... Seçim meydanlarında esnafın yanında olduğunu ,kiralar ve işgaliyeler konusunda iyileştirmelerde bulunacağını söyleyen Belediye Başkanı ,seçimden sonra tam tersi bir uygulamayla esnafın canını yakmaktadır..Önceki dönemde 65 tl. olan işgaliye bedeli Hakan Can Yılmaz'ın ilk senesinde 80 tl. ,ikinci senesinde 88 tl olmuştur..Esnafın yanında olmak BUMUDUR !!! Geçtiğimiz yerel seçimlerden sonra AK PARTİ'nin yeni kazanmış olduğu EZİNE ve LAPSEKİ Belediyeleri ,işgaliye almayarak ESNAFINI KOLLAMAKTADIR !!

Kahvelerde çamur siyaseti yaparak AK PARTİ'yi karalamaya çalışanlar ,önceki CHP ilçe başkanının arkasından imza toplayıp istifa ederek entrikalarla koltuğa oturanlardır...Ve maalesef CHP eski Genel başkanını da bu tür komplolar ve bizans oyunlarıyla saf dışı bırakanlar da bu zihniyetin temsilcileridir...

Ayrımcılık yapmadığını iddia eden Belediye Başkanı ,festivaldeki konuşmasında ,Türk sol'unun güçlendiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek ,taraflı ve ideolojik bir kamu yöneticisi olduğunu itiraf etmiştir...Üstelik güçlendiğini iddia ettiği sol anlayışın fotoğrafını kendisinden başka kimse göremediğine göre muhtemelen UYDUDAN ÇEKİLMİŞTİR ... Halkımız balık hafızalı değildir..Yetkiyi veren de alan da BOZCAADA HALKIDIR !!

 

CHP İlçe Başkanı Durmuş'tan olay açıklama

AKP'den Başkan Yılmaz'a sert açıklamalar

 




Bu haber 3894 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
7 Yorum

Adadan Uzakta
24-02-2016 10:22:00

Elbette herkes görevini sonuna kadar yapacak. Başkan verdiği sözleri tutmaya, diğerleri ise hesap sormaya, eksikleri görüp eleştirmeye varsa usulsüz hukuk dışı işler ortaya çıkarmaya çalışacak ve bir sonra ki seçimde yönetime aday olmaya devam edecek..Ancak şunu çok merak ediyorum; örneğin arıtma tesisi; bu konuda eleştiri yapmak ve halka şikayet etmek en doğal hakkınız iken, Ak Parti yada MHP teşkilatından ya da diğer parti teşkilatlarından kaç kişi; mevcut yönetime gidip de, “başkan şu konuda neden yol alamıyoruz? Bir sorun mu var? Bizim bu konuda yapabileceğimiz herhangi bir şey var mı” diye sordu ya da sorar? Neticesinde herkes adalı olduğunu her fırsatta idaa ettiğine göre, yapılacak olan herhangi bir katkı, bir destek de kim kazanacak? Orada yalnızca mevcut başkana oy verenlerin çocukları mı oynuyor, yalnızca mevcut yönetime oy veren esnaf mı geçimini sağlıyor? Birisi de çıkıp; eğer sorunu burada çözemeyeceksek, hadi hep birlikte Ankaraya kadar gidelim, herkes kendi parti milletvekilleri ile konuşsun ve şu işi bir şekilde çözelim diyemiyor? Muhalefet de bir sonraki seçimde haklı ve gururlu bir şekilde dönsün desin ki; “ bu işi biz olmasaydık yapamazdınız”. Halka anlatsın ve oyunu alsın.. Bize 21.yüzyıl bilgi çağı nesli olarak hala dededen – babadan kalma siyaset anlayışı yakışmıyor. Çamur at izi kalsın, aşağı çek sen yüksekte kalasın! Vaadlerin yerine getirilmesinde ve adaya hizmet etmede elbetteki en büyük sorumluluk seçilmiş başkandadır. Ama şunu unutmayın ki; bu şekilde muhalafet yaparak yalnızca başkan ve ekibini aşağı çekmiyorsunuz, beraberinde aşağıya çektiğiniz Bozcaada, Bozcaada Halkı, çocuklarımız, geleceğimizdir. Ve tabi ki en başta yaptığınız siyaset..

Adadan Uzakta
23-02-2016 11:46:00
Bu hararetli tartışmalardan ve muhalefetin hareketlenmesinden de anlaşılıyor ki; adada son 20 yıldır daha önce hiç kimsenin şahit olmadığı birşeyler oluyor. Seçim sürecinde verilen bazı sözler belki henüz tutulamadı, belki bazı şeyler eksik ve yetersiz yapılıyor olabilir ama şurası gerçek ki; birileri ada için birşeyler yapmaya başlamış. Bunu nereden anlıyoruz? Tabiki muhalefetin tutumundan. “Meyve veren ağaç taşlanır” sözü geliyor aklıma..Bugüne kadar seçimden seçime yapılan tartışmalar ve eleştiriler şimdi neredeyse hergün gündemde..Demek ki diyorum, birileri birşeyler yapmaya çalışıyor, birileri de bu yapılanları gördükçe bir sonraki seçimde pabucun pahalı olduğunu görüyor ve şimdiden hazırlık yapıyor..Her iki tarafın çabalarının yalnızca adaya fayda getireceği ortadadır..Sert muhalefet ve muhalefeti ensesinde hisseden bir belediyeden adaya ancak yarar beklenir. Yeter ki; kimse aynı gemide olunduğunu unutmasın ve ülkenin en tepesindeki siyaset dili adaya hakim olmasın.
Ismaildi
22-02-2016 14:16:00
Sen sırf siyaseten başkan sözlerini tutamasin, halkın gözünde basarısız olsun diye herseyi engellemeye calis..Icerden disardan yalakalarinizla is cevir, her turlu projeyi bakanlis vs mudurluklerden engelle sonra utanmadan gel aciklama yap...Yahu adam 2 senede sizlere ragmen cok is yapti..Trafik sorununu bitirdi, kent konseyini kurdu, imar mucadelesi, film festivali, tiyatro festivali avrupa sampiyonu, cevre düzenlemesi..Yakinda cok amacli salon yapilacak, Salhane bitmek üzere..En azindan başkan sizlere ragmen birseyler yapti ve uğraşıyordu..En azindan hata yapinca kabul ediyor, yuzune karsi elestirebiliyorsun..Parti islerine girip adam ayirmiyor..Sizde butun pisliklerinize ragmen hala aciklama yapiyorsunuz utanmadan..Kusura bakmayin da sizin ağababaniz gelse burada kazanamaz..O yuzden mi en iyisi insanlari tehdit edeceginize, adaya zarar vereceginize iki civi de siz cakin sa adaya arkanizdan iyi konuscak birileri olsun..Aksi takdirde bu hükümet gidince selam verecek adam kalmaz size
Adalı
22-02-2016 11:43:00
Mutay suçlu,akp suçlu kısacası başkan ve sempatizanları dışında adada herkes suçlu.Suçlamak isteyince fail bulmak çok zor olmasa gerek.Yorumlara bakıyorumda Mutay yaptı,akp engelledi hep aynı hikâye.Peki Ankaraya ihtiyacı olmayan başkan sadece belediyenin imkanlarıyla iki yılda ada için ne yaptı? Hiç cevap yazan yok.En basiti adanın birçok yerinden taşıp akan kanalizasyon suları insan sağlığını tehdit etmektedir,böyle bir durum dr belediye başkanına hiç yakışıyormu diye soran bile yok?
boşver
21-02-2016 22:35:00
Gercek olan şu bu sözün bittiği yer, bu kadar boş bir açıklama herkesi şaşırttı, 1996 anap yaptı derken sorsana şu an akp olanlar 1996 yılında kime oy verdi? bir de 1996 Bozcaada meclisi Anap 1. parti, DYP 2 parti olmuştu SHP ise 3 parti idi CHP meclis üyesi sokmamıştı bu açıklamayı yapan arkadaşlar 1996 yılında CHP meclis üyesi yoktu SHP 2 tane vardı??? hakikaten alkışlıyorum sizi bu açıklama yakışır.. Bir de şu an Akp olanlar 1996 kime oy vermişler acaba ve CHP bunları dikkate almamasını tavsiye ediyorum...
Caner Katar
21-02-2016 20:02:00

Türkiyede siyaset; ayrıştırma, bölme, germe, kamplara ayırma, sorun çıkarma, dedikodu yapma, aileleri çocukları, gençleri birbirine düşman eyleme sanatına verilen isim oldu uzun zamandır.rnPeki adalı siyasetçilerin derdi ne?rnHergün defalarca yüzyüze baktığınız, aynı kahvede sohbet ettiğiniz, eşlerinizin aynı ortamlarda yaşadığı, çocuklarınızın arkadaş dost olduğu, acıyı paylaştığınız bu küçücük adada ne derdiniz var? rnGererek, bölerek ne fayda sağlamaya, ne kazanmaya çalışıyorsunuz?rnrnYok mu? rnYüzyüze gelip, iki çay söyleyip sorunları, dertleri konuşarak anlaşarak çözecek medeni cesaretiniz yok mu?rnKonuşarak anlaşma yerine, facebooktan internetten laf yetiştirme çabanız utanç verici.rnÖrnek aldığınız liderleriniz bu yöntemlerle ülkenin içine etti, şimdi el birliğiyle adanında canına okumaya, çocuklarınızı, dostlarınızıi ailelerinizi birbirine düşman ederek fayda sağlamaya çalışıyorsunuz.rnBunun ismide siyaset diyorsunuz...rnBen vatandaş olarak utanıyorum, DARISI BAŞINIZA...

HANGMAN
21-02-2016 16:38:00
SÖZÜN BİTTİĞİ YER !!!!!!!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ