Bugun...


kostasalto

Seabird uçak seferleri iptal
  Seabird uçak seferleri iptal     İstanbul – Bozcaada arasından düzenlenen deniz uçağı seferleri iptal oldu. İptal sebebinin ise seferleri düzenleyen firma ile yerel yönetimler arasında çıkan anlaşmazlıklar ...

Mobil Reklam

Seabird uçak seferleri iptal
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

 

Seabird uçak seferleri iptal

 
 

İstanbul – Bozcaada arasından düzenlenen deniz uçağı seferleri iptal oldu. İptal sebebinin ise seferleri düzenleyen firma ile yerel yönetimler arasında çıkan anlaşmazlıklar olduğu ileri sürüldü.

 
 

Bozcaada’ya İstanbul’dan direkt ulaşım sağlayan ve adanın turizmine katkı sağladığı söylenen Seabird seferleri iptal edildi. Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre iptal sebebi sadece operasyonel bir konu ancak asıl sebebin ada yönetimi ile firma arasında çıkan anlaşmazlıklar olduğu yönünde bilgiler aldık. Halk arasında dolaşan söylentilere göre Poyraz Liman’da olan deniz uçağı iskelesinin yeniden yapılması ve şartları konusunda yerel yönetim ile anlaşmaya varılamadığı ve aynı zamanda Seabird yetkililerin uçuş öncesinde güvenlik kurallarına uymayarak haber verilmesi gereken yerlere uçuşlarını bildirmeyip sorumsuz davranmaları. Seabird’ün ise mevcut yanaşma yerini değiştirip yeni bir iskele yapmak istediği iddia ediliyor. Fakat bu iskelenin de çok büyük bir iskele olduğunu ve abartı bir şekilde büyüklükte istendiği söylenmekte. Aynı zamanda bu iskelenin de sabit bir iskele olarak yapılması talep edilmiş.

 
 

YEREL YÖNETİMLER KARŞI ÇIKTI

 
 

Yerel yönetim ise o mevkiye bu denli büyüklükte bir iskelenin olmasına karşı olduğunu ayrıca bu tür iskeleler için gerekli izinleri yerel yönetimlerin değil bakanlık onaylı bir proje ile mümkün olabileceğini firmaya iletmiş.

Ayrıca Seabird’ün iddia edildiği gibi sorumsuz davranışları uçuş önceleri gerekli izinlere ve kurallara uymaması ve bu sezon için çok daha önceleri yaptırmaları gereken evrakları hala düzenlemediği de konuşulanlar arasında.

 
 

SEABİRD BİLETLERİ HALEN SATIŞTA

 
 

Fakat Seabird internet sitesinde Bozcaada uçuş tarifeleri ve satışları halen gözüküyor. Buna rağmen bilet satın almak için firma arandığında böyle bir seferin olmadığı söyleniyor. Uçuşların ise önceki yıllara göre fahiş fiyatta zamlandığı gözleniyor. Daha önceki yıllarda 170 liradan başlayan fiyatlarla uçan Seabird’ün bu sene gözüken fiyatı 589 lira. Bunun da aynı şekilde Seabird ile anlaşmada sıkıntı içeren bir konu olduğu görüşü paylaşılıyor.

 
 

BOZCAADALILAR RAHATSIZ

 
 

Firma ve yerel yönetimler arasında yaşandığı öne sürülen bu sorunlar nedeniyle seferlerin iptal olması Bozcaada halkını da rahatsız etti. Adalılar seferlerin yeniden başlatılması gerektiğini düşünüyor. Eskisi gibi uygun bir fiyat politikası ile deniz uçağının ada truzmi açısından büyük rol oynayacağı belirtiliyor. Bozcaada Haber olarak konu ile ilgili önümüzdeki günlerde kesinleşen bilgileri okuyucularımız ile paylaşacağız.

 




Bu haber 6129 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ