Bugun...


kostasalto

Bozcaada meclisi ve belediye başkanı son kez bir araya geldi
2019 Yerel Seçimleri ile belirlenen Bozcaada Belediyesi Meclisi'nde bir dönem daha sona eriyor. Hem iki dönemdir Bozcaada Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Hakan Can Yılmaz hem de meclis üyeleri son kez olağan meclis toplantısını gerçekleştirdiler. Başkan Yılmaz sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ile tüm partilerin meclis üyelerinden helallik istedi.

Mobil Reklam

Bozcaada meclisi ve belediye başkanı son kez bir araya geldi
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi'nde bir dönem sona eriyor. 2014 yerel seçimlerinde 25 yıl sonra belediyeyi CHP'li yapan Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, 2019 seçimlerinden de zaferle çıkarak koltuğunu korumuştu. Salı günü hem Başkan Yılmaz hem de 9 üyeden oluşan meclis üyeleri son kez Mart ayı meclis toplantısında bir araya geldiler. CHP'li Güzin Özarmağan ve AKP'li Özgün Yavaş'ın yokluğunda 2 maddelik kısa meclis toplantısının ardından Başkan Yılmaz ve meclis üyeleri birbirlerinden helallik isteyip sohbet ettiler. Akşam ise Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'ın daveti ile tüm partilerin meclis üyeleri veda yemeğinde bir araya geldiler. Başkan Yılmaz, sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak meclis üyelerinden helallik istedi. 

2019 yerel seçimleri ile 5 yıl boyunca Bozcaada Belediyesi Meclisi 6 CHP'li, 2 AKP'li ve 1 İYİP'li üyeden oluşuyordu. Geçen ekim ayında ise CHP'li Aykut Turgal partisinden istifa ederek TİP'e, İbrahim Günel ise önce TİP'e geçti, ardından kısa bir süre sonrada da TİP'ten istifa ederek bağımsız üye olarak toplantılara katılmıştı. Son meclis aritmatiği 4 CHP, 2 AKP, 1 İYİP, 1 TİP ve 1 Bağımsız olarak şekillenmişti.

Mustafa Mutay’ın belediye başkanlığı sırasında 2 dönem, CHP’li Başkan Yılmaz’ın ise 1 dönem meclis üyeliği görevinde bulunan Öznur Evergen ve CHP’li Başkan Yılmaz’ın döneminde görev alan meclis üyesi Recep Yalçın gibi CHP’nin iki önemli ismi önümüzdeki dönem mecliste yer almayacak. AKP’de ise iki dönemdir mecliste olan Nejla Ersöz ve Özgün Yavaş da önümüzdeki mecliste yer almayacak. İlk kez meclis üyeliği yapan CHP’li Neyran Erbatur, bağımsız muhalif üyelerden İbrahim Günel, CHP’li Güzin Özarmağan da önümüzdeki mecliste olmayacak isimler arasında yer alıyor.

Başkan Yılmaz dahil tüm meclis üyeleri önümüzdeki dönemde meclis koltuğunda oturmayacaklar. İYİP’in belediye başkan adayı Cevdet Çebi ve TİP’in belediye başkan adayı Aykut Turgal başkan seçilmeleri takdirde meclisin başkanı olarak salona dönme ihtimalleri bulunuyor.

İşte Başkan Yılmaz’ın sosyal medyadaki o paylaşımı:

 

5 Mart Salı günü, 5 senelik Belediye Meclis çalışmalarımızın son toplantısını gerçekleştirdik.

5 sene içerisinde Bozcaada Belediye Meclisi'ndeki çalışmaları için, parti gözetmeksizin tüm meclis üyesi dostlarıma minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 

Yeri geldi tartıştık, yeri geldi uzlaştık ama Bozcaada Halkı menfaati dışında karar almamaya özen gösterdik hep birlikte. 

Vicdanen bunun rahatlığını yaşıyorum. 

Meclis üyesi arkadaşlarımın benim uzerimde çok hakları vardır. Helal etsinler. Bilmeden, istemeden kırdığım anlar olmuşsa, aflarına sığınıyorum.

Bundan sonra Bozcaada'da yaşamına ve mesleğine devam edecek biri olarak umarım ve gerçekten gönülden isterim ki; Bozcaadamızı önümüzdeki 5 sene yönetecek Belediye Meclisi ve yeni başkanımız; çok daha iyilerini, güzelini başarsın.

Bunu canı gönülden istiyor; Bozcaada ve Bozcaada Halkı için hayırlısı ne ise, onun olmasını diliyorum.
 




Bu haber 560 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ