Bugun...


kostasalto

Kârını düşünen Gestaş sefer tarifesini açıkladı: Karşılıklı 4 sefer!
Gestaş, 30 Eylül’den itibaren geçerli olacak kış sefer tarifesini açıkladı. Bölgenin ayrımcı ve tekelci deniz işletmesi Gestaş’ın tarifesi geçen yılların aksine günde 4 karşılıklı seferden oluşuyor.

Mobil Reklam

Kârını düşünen Gestaş sefer tarifesini açıkladı: Karşılıklı 4 sefer!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Gestaş, Bozcaada’nın taleplerini görmezden gelmeye devam ediyor. Geçen sene karşılıklı 5’er sefer yapılan Bozcaada – Geyikli hattında bu sezon bu sayı 4 sefere düşürüldü. Üstelik sonbahar tarifesi 2016 ve 2017 senesinde hafta içi 5, hafta sonları ise 6’şar sefer olarak çalışıyordu. O sene insanlar bu tarifeye alıştı ve işletmeler en azından hafta sonları tam hareketlenmeye başlamıştı ki uygulama sebepsiz kaldırıldı. Bu sene ise uygulama daha da geriye giderek sefer sayısı karşılıklı 4’e düşürüldü. Bu konuda Gestaş’tan bir açıklama da yapılmadı.

Çanakkale-Eceabat arasında uygulamadığı “araç içi yolcu” uygulamasını nedense Bozcaada’da uygulayarak ayrımcılık yapan bölgenin tekel şirketi Gestaş şimdi de sonbahar sefer tarifesini 4’e düşürdüğünü açıkladı.

Kâr etmediği için sezon başında deniz otobüsü seferlerini yolcu motoruna döndüren, adalının işlerini halledebilmesi için Çanakkale’ye sabah gidip akşam dönebileceği deniz otobüsü seferlerini de iki yıldır adalının talep ve isteklerine rağmen kulak arkası eden Gestaş, sezon boyunca adadan elde ettiği kârı da çabuk unuttu.

YILLIK 30 MİLYON TL GELİR ELDE ET, KIŞIN BUNU UNUT!

Yetkililerden alınan bilgiye göre bugün itibariyle Bozcaada’ya 200 bini aşan bir araç geçişi oldu. Ayrıca gerek araç içinde, gerek gişeden, gerekse Çanakkale’den çalışan gezi teknesiyle yine bu süre zarfında Bozcaada’ya Gestaş ile gelen kişi sayısı 800 bini aşmış durumda. Tüm bu sayıları ortlama geçiş ücretleri ile hesapladığımızda en az 30 milyon TL’lik bir gelir elde eden Gestaş’ın Bozcaada’nın istek ve taleplerine kayıtsız kalması, sonbahar seferlerini 4’e çekmesi “akıl tutulması” olarak değerlendiriliyor. Bazı adalılar, “Hizmet için var olan kamu şirketi böyle mi olur, tamamen ticari firma mantığı ile yönetiliyor” diyorlar.

BAŞKAN VE BOZTİD’DEN TEPKİ

Gestaş’ın sefer değişikliği ile ilgili kararına dair Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, "Biz son derece bu durumdan rahatsızız. Her seferinde olduğu gibi biz yine internet sitesinden bunu öğrendik. Biz kavga, gürültü ile değil diyalog ile çözülmesinden yanayız ancak Gestaş da Bozcaada'yı, kurumları, belediyeyi muhattap almak zorunda. Biz yine bu konuyu önceden olduğu gibi en kısa zamanda sayın Valimiz, bu sürede yeni müdür belirli olursa Gestaş Genel Müdürü ile görüşeceğiz” dedi.

BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz da sefer tarifesindeki bu durumu “yaşam hakkına saygısızlık” olarak yorumladı. Yavuz yaptığı kısa açıklamada, “Hiç kimseden görüş almadan verilen kararlar insanların yaşam hakkına yapılan saygısızlıktır. İnşallah diyolog yoluyla doğrusuna kanaat verilir” dedi.

KİMSENİN PARASINDA GÖZÜMÜZ YOK AMA...

Bozcaada Haber olarak kimsenin kazancında gözümüz yok ama Gestaş’ın yaptığı insafsızlığa da kayıtsız kalamayız. Yaptığı birçok açıklamada “hizmet” ettiğini söyleyen tekel ve ayrımcı firmanın yaz ve kış Bozcaada’ya bakışı ortadadır. Gestaş kâr amacı güden bir ticarethanedir.

Gestaş’ı savunan kişiler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Bozcaada’nın menfaatlerini mi koruyacaklar, yoksa adayı ticari bir metadan farklı görmeyen Gestaş’ın yanında mı yer alacaklar, bir kez daha gözden geçirsinler.

İşte 30 Eylül'den itibaren geçerli sefer tarifesi:

Dikkat! Seferler azalıyor

 

Gestaş tarifeyi değiştirdi, tüm ada gece seferlerini geri istiyor




Bu haber 3886 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ