Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz, adalı kadınlarla buluştu!
Bozcaada Belediyesi, geçtiğimiz gün adalı kadınlara yönelik eğlence düzenledi. Düzenlenen eğlenceye aynı zamanda Başkan Yılmaz da katılarak geceye katılan kadınların sorularını yanıtladı.

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz, adalı kadınlarla buluştu!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi tarafından Perşembe gecesi adalı kadınlara Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde eğlence düzenledi. Gecede adalı kadınlar tüm salonu doldurarak güzel bir gece geçirdi.

Aynı zamanda Başkan Yılmaz’da kısa bir süre kadınlarla buluşarak, eğlenceye katılan kadınların sorularını yanıtladı.Toplantıda adada yaşayan kadınların sorunları karşılıklı soru cevaplar ile sohbet havasında konuşuldu.

 

·          Sorulardan bazıları ve cevapları şöyleydi:

1-    Belediyenin kadın projeleri var mı?

“Evet var. Özellikle kadın istihdamı ve kadın el emeğini değerlendirme konusunda önemli projelerin olduğunu ve bunların yakın gelecekte halk ile de paylaşılacağını söyledi”

2-    Kent Konseyi kadın Meclisinin hali hazırda üstünde çalıştığı Kadın Kooperatifi ile ilgili yer istihdamı konusunda yardımcı olabilecek mi?

“Bu konuya adanın genel olarak konut ihtiyacı üzerinden bakmak gerekli. Karşısında durduğumuz imar planı ile ilgili tek meselemiz gerçekten ihtiyaç sahiplerini konut sahibi yapmak üzerine. Bu meseleyi de bundan bağımsız düşünemeyiz. Evet bu konuda belediyemizin de ayrıca projeleri var. Ve kooperatifçiliği destekliyoruz. Elimizden gelen desteği size de sunacağız.”

3-    Çöp konusunda ada merkezinde yığılma var. Çözüm düşünülüyor mu? Çöplüğün ıslahı ve ayrıştırma ile ilgili gelişme var mı?

“Bu konuda maalesef sıkıntılarımız olduğunu kabul ediyorum. Bununla birlikte sıkıntılarımızın kaynağını da biliyorum. Bundan sonra yolumuza dürüst ve adil belediyecilik yapabilen,belediyecilik konusunda benim gibi düşünen arkadaşlarla devam edeceğiz. Ve sanırım bu sorunu büyük ölçüde halledecek. Islah ile ilgili belediyeler arası devam eden çalışma sona erdiğinde bu konuda da büyük yol almış olacağız.

4-    GESTAŞ ile ilgili gelişme oluyor mu? Çok mağduruz.

“Evet. Yakın zamanda GESTAŞ’a yaptığım hayırlı olsun ziyaretinde yeni genel müdürün çok pozitif olduğuna ve sorunlara çözüm merkezli baktığını gördüm. Kendiisine tüm hatlarıyla sorunlarımızı ve çözüm önerilerini içeren 9 sayfalık rapor sundum. Görüşmelerimiz devam edecek.”

5-    Özel kreş konusunda adım atılacak mı? Diğer kreşin saat:13.30 da bitmesi adalı anneler için büyük sorun.

Bu konuda yapmayı planladığımız Sosyal tesis projesi kapsamında değerldiriyoruz. Benim de çocukalrım var ne denli büyük bir sorun olduğunu biliyorum. Belki de çıkış saatinden sonrasını bizim üstlenmemiz gibi çözüm yollarına gidebiliriz.”

6-    Sağlık Ocağında uzman dr ihtiyacı konusunda gelişme olacak mı?

“Bu konuda çalışmalar var. Yakın zamanda sonuç verecek. Özellikle kaymakam beyin üzerinde durduğu desteklediği işler. Sonuca ulaştığında adamızda gümnlük olarak uzman dr bulundurmak mümkün olacak.”

7-    Başıboş köpekler ile ilgili çalışma olacak mı?

Bu köpekleri kayıt altına alacağız.

8-    Plastik poşet kullanımında yaygınlaşma var. Kağıt poşet alışkanlığına geri dönebilecek miyiz?

9-    Spor aletleri çoğalabilir mi? Yaygınlaşır mı?

Kent Konseyinden belediyeye bu yönlü istekler ulaştı. Belediyenin aldırdığı spor aletleri var. Bunlar ihtiyaç noktalarına yakın zamanda dağıtılacak.

10-                    Düğün Salonu olacak mı?

Düğün Salonu tek başına bir proje olursa çok anlamlı bulmuyorum. Sosyal tesis adı altında yapacağımız komplekste restoranımız olacak. Belediyemiz çatısı altında bir şirket kurarak halkımıza buradan en ucuz servisi yapacağız. Bu restoran aynı zamanda düğün salonu olarak ta kullanılacak.

11-                    Pazar yeri konusunda ne düşünülüyor?

12-                    “Şahsen ben, Pazar yerinin merkezde kalması konusunda çok ısrarcıyım. Biizm ölçeğimizde bir yerleşim biriminde pazarın taşınmaması  ve merkezde olamsını çok önemsiyorum. Sizlerinde bunu istediğini biliyorum ( büyük alkış)”

 

Ayrıca başkan her Çarşamba 1-3 arası çamların altında oturacağını ve halkın sorunlarını dinleyip çözüm üretmeye çalışacağını söyledi.




Bu haber 3182 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

BÜYÜK ALKIŞ
13-02-2016 21:22:00

pazar yeri 3 aylığına taşınınca ada dışına mı gidiyor? ayazmaya mı taşıyorsunuz yine merkezde kalmıyor mu ? rnNedir bu pazar yeriyle daha doğrusu satandçılarla alıp veremediğiniz ? sevgili başkan seçilirken doktor yemini ederek söz vermişti kimsenin düzeniyle oynamayacağım diye aklıma bir filmden replik geldi NERDE KALDI HİPOKRAT NERDE KALDI YEMİNİ ???

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ