Bugun...


kostasalto

Meclisin temmuz toplantısında gündem yoğundu
Bozcaada Belediyesi Meclisi temmuz toplantısı gerçekleşti. İki saat süren meclis toplantısında birçok konu başlığı vardı.

Mobil Reklam

Meclisin temmuz toplantısında gündem yoğundu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısında, CHP’li üyeler de dahil en çok konuşulan konu adadaki kirlilik, çöp sorunu, çöp konteynırlarının pis olması, sinek ve haşere sorunu oldu.

Mecliste, mekanların açılış-kapanış saatleri, meclis kararına rağmen adada açılan yeni işletmeler, Turizm Master Planı da dahil birçok konu konuşuldu.

 

Temmuz ayı meclis toplantısı bugün saat 15.30’da belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya CHP’li İbrahim Günel, CHP’li Güzin Özarmağan ve AKP’li Özgün Yavaş katılmadı.

 

İyi Parti’li Cevdet Çebi’nin 5 ek gündem maddesi sunduğu meclis toplantısında meclis üyelerinin çoğunluğu, adadaki kirlilik ve çöp sorununa, sinek ve haşerelerin çoğalmasına, çöp konteynırlarının ve çöp araçlarının bakımsız ve kirli oluşuna vurgu yaptı.

 

Ek gündem olarak ilk sözü alan AKP’li meclis üyesi Nejla Ersöz, çöp konteynırlarının yetersiz, kirli, bakımsız olduğuna ve sinek, haşere ürettiğine vurgu yaptı. Ersöz’ün bu konudaki sözlerine CHP’li meclis üyesi Recep Yalçın ise, “Aslında bu konu ek gündemle alakalı değil, idari bir konu” diye karşılık verdi.

 

Yaklaşık 2 saat süren meclis toplantısında konuşulanları önümüzdeki günlerde ayrı ayrı geniş bir şekilde sunacağız.

 

İşte bugün mecliste konuşulan önemli konulardan kısa başlıklar:

 

İyi Partili Cevdet Çebi, son zamanlarda adada bazı koylarda, sahillerde ve  hatta yolu bile olmayan koylarda karavanların ve konteynırların sahilleri günlerce işgal ettiği, bazılarının çanak anten bile taktığı ve yaşam alanı olarak konuşlandıklarını, bu nedenle de halkın bu koylardan yararlanamadığını belirtti.

 

Çebi, aynı zamanda adadaki ormanlık alanların temizlenmediği, bakımsız ve kurumuş ağaçların, ağaç dibindeki çalılıkların ve kurumuş artıkların en küçük olumsuzlukta büyük yangına neden olabileceğini belirtti.

 

Yine Çebi’nin “Jandarmamız, çok fazla sıkmaya başlamış, özellikle gün batımında, insanlarımız gittiğinde iki kadeh içmesinin ne zararı olabilir” şeklindeki sözleri ise diğer meclis üyelerinden destek görmedi. CHP’li Neyran Erbatur, Çebi’nin bu sözlerine, “Alkol kulanacaklar taksi vs dolmuş gibi toplu taşımaları kullanabilir. Alkollü araç kullanıp insanların hayatını riske atamazlar. Ben buna karşı çıkıyorum” şeklinde cevap verdi.

 

Toplantıda söz alan Aykut Turgal, “Çöp konusunda neden personel arttırmıyoruz, neden araç sayımızı arttırmıyoruz?”şeklinde öneride bulundu. Turgal’ın mart ayında tamamlanacağı ve meclise getirileceği söylenen ancak hâlâ meclise getirilmeyen Turizm Master Planı’nın akıbeti ile ilgili sorusuna Başkan Yılmaz, planı hazırlayan ekibin kurumlardan istatiki bilgiler almakta zorlandığını, bu nedenle geciktiğini, ancak şu an için o bilgilerin de edinildiğini kısa zamanda TurizmMaster Planı’nın meclise geleceğini belirtti.

 

Öte Yandan CHP’li Turgal’ın diğer sorusu ise 2019’da meclisin yeni işletme ruhsatı verilmeyeceği yönündeki kararla ilgili oldu. Bu kararı hatırlatan Turgal,  “Ama ben görüyorum ki yeni işletmeler, yeni ruhsatlar veriliyor” dedi.

 

İyi Partili, Cevdet Çebi, hazırlanan imar planında önceki planda da olan günübirlik tesis lekesi olan yerlerin plandan kaldırılması teklifinde bulundu. Daha önce Aykut Turgal’ın da benzer teklifte bulunduğu öneri meclisin çoğunluğu tarafından kabul edildi. Ancak CHP’li Recep Yalçın bu öneriye, “18 uygulamasının olduğu, yapılaşmanın olduğu Bekçibayırı, Tekirbahçe’deki turizm lekelerini ne yapacağız peki?” şeklinde yorumda bulundu.

 

Mecliste konuşulan bir diğer önemli konu ise mekanların açılış ve kapanış saati oldu. CHP’li Recep Yalçın, özellikle genç kesimin mekanların tümünün 01.30’da kapanması ile ada merkezinde ve ada dışında ellerinde içkiler ile daha güvensiz bir ortamda ve kontrol edilemeyecek şekilde eğlenmeye devam ettiklerini belirterek bunun kontrolü için mekanların 03.00’e kadar açık olmasını önerdi.

 

İyi Partili Cevdet Çebi ise, restoranların 01.30’da kapanmasının ardından dondurmacı, fast foodcu, kafe gibi yerlerin biraz daha geç kapanması taraftarı olduğunu belirtti.

 

Ancak meclis ağırlıklı olarak mekanların 01.30’da kapanmasının ada merkezi şartlarına göre daha uygun olduğu görüşünde birleşti.

 

Meclis müsilaj, zeytin fabrikası, yasak avcılık, arıtma tesisi gibi birçok konu daha konuşuldu. Mecliste konuşulan tüm konuları ayrıntılı olarak önümüzdeki günlerde sitemizde yer vereceğiz.

Bugün Bozcaada Haber sosyal medya hesabından canlı yayınladığımız meclis toplantısının kaydını aşağıdan izleyebilirsiniz.

 
 




Bu haber 1379 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ