Bugun...


kostasalto

Siyasi partiler meclis aday listelerini sundu
CHP ve İYİP'in ardından Bozcaada'da 31 Mart'ta seçime girecek partiler meclis adayları listesini YSK'ya sundu. AKP'nin listesinden 1. sıra meclis adayı gösterilen Kosta Salto seçilmesi durumunda ilk kez Bozcaada Belediye Meclisi tarihinde Rum asıllı bir meclis üyesi olacak. Öte yandan en genç meclis ortalamasına sahip TİP'te ise adanın tanınan simalarından Mimar Bülent Sucu kontenjan aday olarak listede sürpriz isim olarak öne çıktı. MHP'de ise Şükrü Balcı, Kubilay Katırcı ve Fehmi Çetin...

Mobil Reklam

Siyasi partiler meclis aday listelerini sundu
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini YSK’ya vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Bundan sonraki süreçte siyasi partiler aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat’a kadar tamamlayabilecek.

Bozcaada'da Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti meclis adaylarını kamuoyuna duyurarak paylaşmıştı.  AKP, MHP ve TİP de bugün meclis adayları listesini YSK'ya sundu. 

BELEDİYE TARİHİNDE İLK KEZ RUM ASILLI MECLİS ÜYESİ OLACAK

Bu kez aday adaylığı başvurusu yapmadığı halde  Adalet ve Kalkınma Partisi Bozcaada Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanan Mustafa Mutay'ın meclis adayları arasında Kosta Salto, Burak Aktan ve Yasemin Ataol isimleri dikkat çekti. Mutay'ın açıknmasına kadar AKP'de belediye başkanlığı adaylığı için yarışan Kosta Salto listeye 1. sıradan, Burak Aktan ise kontenjan aday olarak yer buldu. Alaybey Mahallesi Muhtarı Emin Meral de Mutay'ın listesinde 5. sıradan aday gösterilldi.

Öte yandan listeye 1. sıradan gösterilerek bir nevi meclis adaylığını garanti altına alan Kosta Salto'nun seçilmesi halinde Bozcaada Belediyesi tarihinde ilk kez bir Rum asıllı meclis üyesi temsil edecek.

AKP'nin teslim ettiği meclis listesi: 1- Kosta Salto,  2-Behiç Varlı, 3- Ahmet Balcı, 4- Ahmet Salman, 5- Emin Meral, 6-Nihal Şenyuva 7- Özcan Yıldırım, 8- Osman Şentürk. Kontenjan: Burak Aktan 

EN GENÇ MECLİS ORTALAMASI TİP'TE 

Bozcaada'da ilk kez Aykut Turgal ile yarışa giren Türkiye İşçi Partisi de bugün 9 kişilik meclis üyesi listesini YSK'ya teslim etti.  Bozcaada'da seçime giren diğer siyasi partilerin yas ortalamasına göre daha genç kadroyu barından TİP'te ise en dikkat çeken isimlerden biri ise kontenjan aday olarak gösterilen mimar Bülent Sucu oldu. TİP'in 1. sıra meclis adayı ise Cemil Günday oldu.  TİP'te ise 3 kadın meclis adayı gösterildi. 2. sıradan Çiğdem Karadeniz, 3. sıradan Pelin sezer, 6. sıradan Sevim Oktay TİP'in kadın meclis adayları oldu.

TİP'in YSK'ya sunduğu liste ise şu şekilde: 1- Cemil Can Günday, 2- Çiğdem Karadeniz, 3- Pelin Sezer Özçalcı, 4- Uğur Kartal, 5- Cihan Kahraman, 6- Sevim Oktay, 7- Ziya Kocamış, 8- Hüseyin Ural Durmaçalış

 

MHP'DE İSE SÜPRİZ İSİMLER

Yarışa Samet Turhal ile giren Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise Şükrü Balcı kontenjan aday olarak gösterildi. Uzun yıllardır AKP'de bulunan ve çeşitli görevlerde yer alan Kubilay Katırcı'nı MHP'de listede ilk sırada yer alması dikkat çekti. Emekli kadostro müdürü Fehmi Çetin de ilk kez siyasete atılarak MHP'nin 2. sırasından meclis üyeliğine aday oldu. 

MHP'nin YSK'ya teslim ettiği liste: 1- Kubilay Katırcı, 2- Fehmi Çetin, 3- İlhan Yakupoğlu, 4- Özgür Sarıkaya, 5- Şeyma Turhal, 6- Erdoğan Ataman, 7- Şinasi Çelik, 8- Mustafa Çamur




Bu haber 1730 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ