featured

TİP’in İlk Halk Buluşmasında Genel Başkan Erkan Baş Ada’daydı





Bozcaada’da ilk defa Aykut Turgal ve 8 kişilik meclis üyesi adayları ile yerel seçim yarışına giren Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Erkan Baş hafta sonu Bozcaadalılar ile buluştu. Zübeyde Hanım Parkı’nda konuşan TİP Genel Başkanı Baş “Halkın karşısına ceket çıkarılan her yerde aday çıkarıyoruz” diyerek TİP’in Bozcaada için çok güzel hayalleri olduğunu, hayata geçirecekleri modelle Bozcaada sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek bir model olacağının sözünü verdi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş haftasonu Bozcaada’daydı. 3 yıl önce ilk kez Bozcaada Kitap Fuarı’na konuk yazarı olarak adaya gelen, eylül ayında ise son genel seçimlerde Bozcaada’da TİP’e oy veren 146 seçmene TİP’li Sera Kadıgil ile teşekkür etmek için adaya gelen Erkan Baş, bu kez TİP’in Bozcada Belediye Başkan Adayı Aykut Turgal ve meclis üyesi adayları için üçüncü kez Bozcaada’ya geldi. Cumartesi akşam feribotu ile aday gelen Baş, ilk olarak TİP Bozcaada Belediye Başkan Adayı Turgal ile Bozcaada TV’nin canlı yayınına konuk oldu. Yaklaşık 1 saat süren yayında Mustafa Dermanlı ve Serkan İlik’in sorularına yanıt veren TİP Genel Başkanı Baş, pazar günü ise Bağcılar Kooparatifi, Bozcaada Gönüldaşları, BOZTİD, Bozcaada Kadın Kooperatifi, Beşiktaşlılar Derneği temsilcileri ile buluştu.



Ardından adalı taraftarlarla ve Bozcaadaspor Kulübü Başkanı Osman Ataol ile Bozcaadaspor – Hastanebayırı mücadelesini tribünde izleyen Baş, saat 16.00’da önce seçim ofisinin açılışına katıldı ardından da Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde adalılar ile buluştu. Adalılar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı ise sadece adalı seçmenler değil partililer de dinledi ve Baş’a hoş geldin diyerek hatıra fotoğrafı çektiler. İyi Parti İlçe Başkanı ve Cevdet Çebi de tüm meclis üyeleri ile birlikte Baş’ın konuşmasını dinledi.



TİP Genel Başkanı Baş ve TİP Bozcaada Belediye Başkan adayı Turgal yaklaşık 1 saat süren konuşmada  hem iktidara hem muhalefete yüklendi, hem de TİP’in projelerinden bahsedildi.

 

“KAZANACAK ATA OYNAYACAĞIM DİYEN VARSA ALTILI GANYAN OYNASIN”

Erkan Baş’ın konuşmalarından satı başları:

 

– Çankaya, Kadıköy gibi yerlerde iktidar gibi aynı anlayışla hareket ediyor, diyor ki nasıl olsa AKP’ye oy vermeyecek, nasıl olsa MHP’ye oy vermeyecek, o zaman nasıl olsa ben kazanacağım, ceketimi assam bana oy verecekler diyor. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak halkın karşısına ceket çıkaran her yerde aday çıkarıyoruz arkadaşlar.

– Eğer biz tek adam rejimine karşıysak bütün belediyelerde de tek adama karşı çıkmamız gerekiyor. Pek çok belediye başkanı da diyor ki ben seçilmezsem bu belediye batar. Kusura bakmayın arkadaşlar, ne Bozcaada ne başka il, ilçe kaderini tek kişinin ellerine bırakamaz. Halkı yok sayan, küçük gören, halkı değil koltuk derdine düşen anlayışla asla uzlaşmayacağız.

– Biz yönetime talip olduğumuz her yerde halk ile yönetmeye talibiz. Belediyelerde ayrıca halk meclisi, kadın meclisi, işçi meclisi, üretici meclisi gibi halkın katılımı ile belediyeleri yöneteceğiz. Yeter ki Bozcaada’yı da bu anlayışla yönetmeye talip arkadaşlarımız olsun. Bakın Aykut arkadaşımıza da seçilmeden önce verdiğimiz ilk talimat, halk 24 saat senden hesap sorabilecek ve sen 24 saat halkın sorularını yanıtlamak ile görevlisin. Bunu yapmayan bir belediye başkanı hiçbir şey yapamaz arkadaşlar.

 

– Şu çok yanlış, bize oy vermezseniz öcüler gelir. Halkı korkutarak oy isteyen arkadaşlar yanlış yapıyorlar. Tamam, Aykut daha iyi aslında ama kazanamazsa öcüler kazanır. Hem Bozcaada hem de tüm Türkiye için söylüyorum. Biz belki 500-600 belediye başkan adayı göstermişiz. Belki 5 bin 10 bin belediye meclis adayı göstermişizdir. Bütün Türkiye’de bir tane adayımız için bu kişi yalancıdır diye bile iftira atamıyor. Bir arkadaşımız için hırsız, yolsuzluk yapar diye iftira atılamıyor. Bize söylenebilen tek şey, çok güzelsiniz, çok doğrusunuz ama güçsüzsünüz ama acaba yapabilir misiniz? Yanlış anlaşılmasın, hani laf meclisten dışarı derler, laf adadan dışarı olsun. Aranızda kazanacak ata oynayacağım diyen varsa, kazanacak atı bilmek istiyorum diyen varsa altılı ganyan oynasın belki ikramiye kazanır. Seçimler altılı ganyan değildir. Seçmen olmak doğru olanı, gerçek olanı, haklı olanı güçlendirmek, destek vermek içindir.

“BOZCAADA TÜM DÜNYAYA ÖRNEK MODEL OLABİLİR”

 

– Aklınız ve vicdanınızla doğru olduğuna inandığınız kim varsa ona oy verin. Dün Bozcaada Tv’de söyledim Aykut’tan daha iyisi olan varsa gidin ona oy verin. Ben iddia ediyorum ki en iyisi bizim adayımız. Bizim Bozcaada için planımız, programımız hazır. Daha iyisi varsa ona oy verin. Ama en iyisi, en doğrusu, en yakışanı bizimki ise gelin bunu hayata geçirelim. Biz ehvenişere razı olmayalım. 10 yıl boyunca buradaki zihniyet iyi değil ama daha kötüsü gelmesin, o zaman biz de kötünün iyisine razı olalım. Biz en iyisine layığız, çıtayı yükseltmemiz lazım.

– Bozcaada yönetmeye aday olduğumuz bir yer. Doğası ile kültürü ile, insanı ile, işçisi ile ve imkanları ile ve açık konuşayım; çok büyük olmaması ile, hani Türkiye İşçi Partisi Bozcaada’ya göre, Bozcaada Türkiye İşçi Partisine göre, Bizim gördüğümüz tablo bu. Ve bunlar şans eseri olan durumlar değil. Bizim bir programımız var, ilkelerimiz var, değerlerimiz var diyorduk. Ve Bozcaada’da  bu anlayışa uygun ve bu anlayışı temsil edebilecek bir belediye başkan adayı bulduk. Bizi fikirlerimiz yan yana getirdi. Aykut ile aynı rüyayı gördük. O Bozcaada için gördü, biz Türkiye için. Belediye meclis adaylarımıza bakın, yerlisi var, sanatçısı var, sporcusu var, genci var… Bozcaada’da herkesi temsil edecek belediye meclis adaylarımız var ve bu tesadüf değil.

– Biz akıllarımızı, bileklerimizi ve yüreklerimizi birleştirdiğimizde Bozcaada’yı sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek bir belediye haline getirebiliriz. Ve Bozcaada’da 5 yılda yapacağımız faaliyetle birlikte Türkiye’de belediyecilikte çıta yükseltiriz. Derler ki “Biz niye Bozcaada gibi olamıyoruz?”. Ve biz son kararı adalıların vermesi şartı ile Türkiye İşçi Partisi olarak tüm bilgi, birikimimiz, akademisyenlerimizi, mimarlarımızı, mühendislerimizi, bilim kurulumuzu, danışma kurulumuzu, sanatçılarımızı, ziraatçılarımızı tüm bilgi birikimimizi Bozcaada’ya aktaracağımızın sözünü veriyoruz.

 

AYKUT TURGAL: BU MASADA ÜNİVERSİTEYİ GÖTÜRENLER DE OLACAK, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRENLER DE

 

– Genel başkanımızın da dediği gibi biz Bozcaada’yı Bozcaadalılar ile yönetmek istiyoruz. Tüm meclis toplantılarından önce aynı bu şekilde toplanacağız. Gündemimiz ne, adanın ne eksikleri var hep beraber konuşacağız. Ve biz bunları konuşurken de sadece biz değil, tüm partilerin temsilcileri olacak. Bize oy vermiyorsunuz diye üniversiteyi adadan götürenler de olacak, bize oy vermiyorsunuz diye adliyeyi götürenler de olacak. Tüm adalı vatandaşlarımızı en küçük davada karşıya götürmek zorunda olanlar da bu masada olacak. Ekonomik sıkıntıların nasıl çözüleceğini konuşmak yerine büyükşehir belediye başkanları ile poz verenler de bu masada olacak. Açıkçası herkes elinin taşın altına koymak zorunda kalacak ve bundan sonra herkes adalı yurttaşlara hesap soruyor olacak.

– İlk işimiz ada halkı ile yola çıkmak, hesap vermek ve ciddi problem olarak gördüğümüz belediyemizin kurumsal yapısını tek tek oturtmak olacak. Belediyemizde şu an maalesef her bir departmanda, mali hizmetlerden tutun da zabıta hizmetlerine kadar birçok kurumsal eksiklikler var. Diğer bir konumuz da adamız çocukları, maalesef ki hak etmedikleri oyun parklarında, eskiden olduğundan çok daha emniyetsiz bir adada yaşıyorlar, inşallah sokaklarında çocuklarımızın koştuğu, sahalarda cam kırıklarının içinde değil, her birinin ellerinden tuttuğu büyükleri ile birlikte yetişen çocuklarımızı hayal ediyoruz. Liseye giden her arkadaşımızı iyi bir yabancı dil eğitimi ile bir enstrümanda uzmanlaşmış, spor dalında bizleri gururlandıracak yeni Merve Vatan’lar, yeni Semih İnceler olmuş olarak eğitimlerine devam edecekler.

 

– Diğer bir konu ki hepimizin hemfikir olduğu vahşi turizm, evlerimizin içine giren hoparlörlerin, hepsi ile tek tek ilgileneceğiz. Hazırlanmış olan Turizm Master Planı tüm STK’lar ile hayata geçireceğiz. BOZTİD ile de bugün bir toplantı gerçekleştirdik. Bundan sonra hiç kimsenin yatak odasının önünde masalar, sandalyeler atılıyor olmayacak. Gecenin 12’sinde 1’inde evinde, otelinde gürültüden dolayı uykusundan zıplayan olmayacak. Bozcaada’nın yazılı ve yazılı olmayan kuralları olacak bundan sonra. İnşallah önce huzur içinde yaşayan Bozcaadalıyı sonra adamıza gelen misafirleri huzurlu şekilde evlerine uğurluyor olacağız. Diğer bir konu sokak hayvanları. Benim de iki köpeğim var. Birçok arkadaşımız sokak canlarına aktif olarak destek veriyorlar. Hep birlikte çalışacağız STK’larla birlikte. Kısırlaştırma hizmetleri olmak üzere, ilk işimiz veterinerlik hizmetleri çok daha adaya yakışır, ki bu arada aktif olarak çalışan belediyemiz veterinerine de teşekkür ediyoruz

– Mevcut hali hazırda çalışılan imar planına en başta birkaç meclis üyesi olarak ciddi olarak karşı çıktık. Ciddi anlamda Bozcaada’yı yapılaşmaya açtığı için karşı çıkmıştık. Çıkartılma aşamasına gelmiş imar planını adalılar ile tartışılmadan, danışılmadan, eksikleri sorulmadan son aşamaya getirildi. Biz yine hep birlikte aceleye getirmeden, en kısa sürede tamamlanarak, yıllardır imar olmaması nedeniyle oluşan imar kirliliğini de ortadan kaldırarak hep birlikte imar planını tamamlayacağız.

TİP’in İlk Halk Buluşmasında Genel Başkan Erkan Baş Ada’daydı




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam