featured

TİP’ten Yeni Yönetime Eleştiri Geldi





Türkiye İşçi Partisi (TİP), Bozcaada’da yeniden gündem olan tiny house meselesi üzerinden yeni yerel yönetimi eleştirdiı. TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ekonomik sorunlarla boğuşan bir belediye, seçim öncesinde ve sonrasında belediyeye alınan bolca personel/danışmanlar ve tüm bu ekonomik yüklerin ise yapılan fahiş zamlarla ada halkı ve esnafa yüklenmesi.” gibi sert ifadeler ve iddialarda bulunuldu

Türkiye İşçi Partisi Bozcaada hesabından 1 Nisan’da görevi devralan yeni belediye yönetimine yönelik sert açıklama ve iddialarda bulunuldu.



İşte TİP’in sosyal medya hesabından yayınlanan o açıklama:

Geçen dönemlerde olduğu gibi Belediye Sosyal Medya hesaplarında güllük gülistanlık hiç bir sorunun yaşanmayan bol reklamlı bir Bozcaada imajı sergilenirken, gerçekte yaşananlar ise ekonomik sorunlarla boğuşan bir belediye, seçim öcesi ve sonrası belediyeye alınan bolca personel/danışmanlar tüm bu ekonomik yüklerin ise yapılan fahiş zamlarla ada halkı ve esnafa yüklenmesi..



Paylaştığımız fotonun tarihi 11 Mayıs 2024. Seçim döneminde hız kazanan adaya tiny house girişinin günümüzde de boyutlarını genişleterek devam ettiği net bir şekilde ortada. Kaçak konaklama ile de hiçbir mücadele olmadığını ve turizm master planı ile adanın taşıma kapasitesini çoktan aştığının ortaya konduğunu düşünürsek ileride 2 dönüm arazilere konulacak 10 tiny houseun turistlere kiralandığı, hem emniyet hem çevre temizliği hem sokaklarında yürürken yaz aylarında nefes dahi alamayacağımız bir Bozcaada’nın bizleri beklediği artık açık şekilde ortada.

Artık tüm Bozcaada bir karar vermeli.

Yerel yönetim olarak bahane üreten belediyeciliğe devam mı? Yoksa çözüm üreten kararlı belediyeciliğe geçiş mi? (En azından tezgah esnafına yapılan fahiş kira zamlarındaki kararlılığı adanın asıl sorunu olan bu konuların çözümünde de görmek isteriz.)

Ada halkı olarak tüm sorunlara gözlerimizi kapatıp kader yazgısı deyip adanın elimizin altından kayıp gitmesine razı mı olacağız? Yoksa sorunlar artık önlenemez hale gelmeden karar alıcılara gerekli baskıyı yapıp gerekli önlemlerin bir an önce alınmasına katkı sağlayarak mı yaşamımıza devam edeceğiz?

Takipçisi olacağız.
Saygılarımızla.

TİP’ten Yeni Yönetime Eleştiri Geldi




E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bozcaada Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam