Bugun...


kostasalto

25 milyon liralık bütçe
Ulaştırma Bakanlığı'nın Bozcaada Balıkçı Barınağı-İskelesi ve Rıhtımını geliştirme amaçlı projesi Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı. 25 milyon liralık bütçe ayrılan projeye göre mevcut iki mendirek büyütülerek liman daha kullanışlı hale getirilecek.

Mobil Reklam

 25 milyon liralık bütçe
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Haber'in edindiği bilgilere göre uzun zamandır beklenen Bozcaada limanını genişletme amaçlı proje bugün Anıtlar Kurulu kararı ile onaylanarak son aşamaya getirildi. Onay aşamasından sonra ise proje ihaleye çıkartılacak ve yapımına başlanacak. 25 milyon TL bütçe ayrılan projenin 2014 sonrasında tamamlanması bekleniyor. Başlanacak olan projeye göre, ana dalga kıranı (yat limanı bölgesindeki mendirek) yani yeşil fener mevcut doğrultusu değiştirilmeden 200 metre uzatılacak. Böylece aynı zamanda mevcut yat yanaşma yeri de aynı ölçüde büyütülerek genişletilmiş olacak.

100 METRELİK RIHTIM OLUŞACAK

Projede dikkat çeken ikinci yapı ise balıkhanelerin bulunduğu bölgedeki 'kırmızı fener' diye adlandırılan mendireğin yerine komando sahasına doğru yapılacak olan tali mendirek. Projeye göre, ana mendireğe dik doğrultuda tasarlanan tali mendirek 165 metre boyunda olacak. Yapılacak bu yeni mendireğin ise en dikkat çeken yanı eski mendirek (kırmızı fener) ile yeni yapılacak mendireğin arasında 100 metrelik bir rıhtım oluşturması olacak.

RÜZGARLI HAVAYI ETKİSİZ KILABİLİR

Yetkililer, ihalesi daha yapılmayan projenin tamamlandığı takdirde Bozcaada Limanı'nın daha elverişli olarak rüzgarlı havayı da büyük ölçüde etkisiz kılacağını belirtiyor. Buna bağlı olarak da balıkçılar ve tekneleri için daha kullanışlı bir liman ortaya çıkması bekleniyor. Ayrıca proje bittiği takdirde mevcut yat yanaşma kapasitesi de mevcuttan çok daha fazla olacak.

 



Bu haber 4954 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
5 Yorum

cem
11-12-2014 08:32:00

Yapılan yeni tasarı ile adaya araç girişi engellenecek ve böylelikle feribot iskelesinin yerinin değişmesine gerek kalmayacak.İnsan taşıma feribotu ilave edilecek ada da yaşayanları için özel kart ve geçiş olacak araçları ile birlikte. Bu güzel bir çalışma ama her güzel düşenceye karşı çıkan gereksizler olduğu için bunada çıkacak olacaktır. tıpki ktunalı gibileri baksanıza nerde yaşadığı ve kim olduğu belli olmayan bu arkadaş sırf kendi çıkarları için ve sadece yaz aylarında kalan zengin görgüsüz istanbullulardan farksız olmayan biri sanırım ki ada için ne zaman güzel bir plan yapılsa hemen karşılarında oluyorlar. Burdaki yaşan halkı değil kendilerini düşünen bencil insanlar oldukları için.Bi gidin adamızdan ya bi gidin.

ktunalı
10-12-2014 21:53:00

Bu proje bozcaada ya estetik olarak çok zarar verir. Dava açılan planın içinde var. Bu plan umarım diğer maddeleri ile birlikte iptal edilir. Yoksa bozcaada kendi kimliğini kaybedecek

Mustafa sert
10-12-2014 12:00:00

Limanın büyümesi güzel ama bence asıl önemli olan iskelenin yerinin degismesi olmalıydı.Adaya inen araçlar hiç sıkıntı yaratmamalı. Onuda becerebilirlerse Adalı ve tatilciler çok rahat eder.Umarım bu konu içinde bütçe ayırırlar.

hakan guner
10-12-2014 10:38:00

Adanin Asil problemi, Feribot iskelesinin başka tarafa kaydırılarak, araç trafiği ve araç bekleme için uygun bir arka sahanın hazırlanmasıdır. Bu plan, Bozcaada Marina ihalesine bir hazırlıktır.

nihat yaman
09-12-2014 22:21:00

uzun zamandır,üzerinde uğraş verilen bir projeydi.teknelerin bir gündoğusu estiği zamanda veya sert bir lodosta palamar(yat yanaşma ) yerinde barınma sorunu vardı bozcaada için hayrlısı olsun.yalnız bir vatandaş olarak dikkatimizi çekti .orada orada tahtadan kulübeler inşaa ediliyor,eğer bu proje başladığında o kulubelerin akibeti ne olacak birde kafamıza takılan o kulubelerin yasallığı nedir ,gerekil iznleri mevcutmudur?

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ