Bugun...


kostasalto

Bozcaadalı minikler satranç öğreniyor
Bozcaada'da, Şubat ayında kütüphanede başlayan ve gönüllü eğitmenlerin yer aldığı satranç atölyesinde yaklaşık 30 adalı minik öğrenci satranç oynuyor. Satrançta Çanakkale’de turnuvalara katılacak seviyeye gelen öğrenciler ilçemiz kütüphanesinde hem satranç oynuyorlar hem de resimden İngilizce'ye, hayvan sevgisinden tohumdan fideye etkinlikleri ile hem eğlenceli zaman geçiriyorlar hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

Mobil Reklam

Bozcaadalı minikler satranç öğreniyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada İlçe Kütüphanesi Müdürü İlknur Gökova ve gönüllü eğitmenler tarafından ilçemiz kütüphanesinde verilen satranç atölyesi, Şubat ayında 30 öğrenci ile başladı. Şubat ayından bu yana ilçemiz kütüphanesinde satranç eğitimi alan adalı çocuklar Çanakkale’de düzenlenecek olacak turnuvalara katılabilecek seviyeye geldiler. 

Bozcaada’da düzenlenen satranç turnuvasında ise 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ve yıldızlar olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleşti. Adalı minikler ve veliler, turnuvayı büyük bir ilgi ve heyecanla karşıladılar. 

 
Satranç atölyesi sadece satranç becerilerini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda çocuklara kütüphane alışkanlığı kazandırdı. Ayrıca, atölye etkinlikleri aracılığıyla çocuklar el becerilerini geliştirerek ve farklı bir sosyal çevre edinerek kendilerini ifade etme ve yeteneklerini keşfetme fırsatı buldular.

Atölye faaliyetleri arasında resim, oyun, İngilizce, tohumdan fideye etkinlikleri ve doğa sevgisi gibi konular da yer aldı. Bu etkinlikler çocukların sadece satrançta değil, genel olarak kendilerini geliştirmelerine de katkı sağladı. Veliler, çocuklarının bu tür etkinliklerle büyüme ve öğrenme fırsatı bulmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Bozcaada Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde satrançta dereceye giren minik öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Öte yandan atölye için sponsorluk desteğinde bulunan Papakçı Avukatlık Bürosu'na da veliler teşekkür etti.




Bu haber 411 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ