Bugun...


kostasalto

Halil Karabıyık'ın tutukluğuna devam
Bozcaadalı Elif Gedik, eylül ayında eski eşi Halil Karabıyık tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Bir süre hastanede tedavi gören Elif Gedik’in tedavisi evde devam etmişti. Öldürmeye Teşebbüs suçundan yargılanan Halil Karabıyık ise önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, ardından kamuoyu baskısı ve savcılık talebiyle tutuklanmıştı.

Mobil Reklam

Halil Karabıyık'ın tutukluğuna devam
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam
Daha önce tutukluğun devamına karar veren ve kararı sonraki duruşmalara erteleyen mahkeme heyeti bugünkü üçüncü duruşmada da tutukluluğun devamına karar verdi. Mahkeme 14 Mayıs tarihine ertelendi. Bu tarihte kararın açıklanması bekleniyor.
 
Bugğn görülen duruşmada tutuklu yargılanan Halil Karabıyık’ın avukatı davanın yaralamaya teşebbüs vasfıyla görülmesini talep etti ve Burhaniye Cezaevi’ndeki bir tanığın SEGBİS yoluyla tanıklığını talep etti. Ayrıca avukat bıçaklama darbesinin 1 cm olduğunu ve başka bir rapora başvuruşmasını talep etti. Avukatın bu talepleri savcılık makamınca reddedildi ve savcı, Karabıyık’ın öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını yineledi.
 
Karabıyık’ın avukatının ek mütala talebi sebebiyle duruşma 14 Mayıs Salı saat 11.00’e ertelendi. Bu duruşmada nihai kararın verilmesi bekleniyor.
 
Duruşma sonrası açıklama yapan Elif Gedik’in avukatı Enzer Özer, "Karşı tarafın avukatı mütelaaya beyanda bulunmak için süre talep etti. Bir dahaki duruşmada kararın çıkmasını bekliyoruz. Biz 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundanc ceza alacağı kanaatindeyiz.. dedi. Eşi tarafından bıçaklanan Elif Gedik de “6 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesi var.  Sanığın benimle ve başkaları için bir sürü dosyası var. Defalarca uzaklaştırma kararı verildi. Ve en önemlisi, 15-16 yaşında kendi öz çocuğuna bile şiddet uyguladı, ölümden döndü.  Buna rağmen çocuğumu konuşturmadım, psikolojisi etkilenmesin diye.  Hala beraat istiyor ama içeriden de tehditlerine devam ediyor. Bu adam çıksa beni de çocuğumu da öldürecek. Ben bunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden adalete güvenmek istiyorum. "dedi.
 
Ayrıca duruşmaya Elif Gedik’in akrabaları, adalılar ve adalı siyasiler de katılım gösterdi. CHP İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır, MHP’li Samet Turhal ve TİP’li Aykut Turgal da duruşmaya katılarak Elif Gedik’e desteklerini sundular.

 




Bu haber 600 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ