Bugun...


kostasalto

Başkan Yılmaz’la gündemdeki konulara dair…
Bozcaada’ya yine bir Ocak günü bu sefer kısa süreliğine geldim. Gelmişken de hemen Başkan’dan bir randevu isteyip, gündeme oturan konuları, merak edilen soruları ve aklıma gelenleri sordum. Elbette daha da çok soracağım şeyler olacaktı ama onları Nisan’daki büyük toplantıya sakladım. Evet, Bozcaada’nın genç Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’la Bozcaada Haber için gerçekleştirdiğim röportaj!

Mobil Reklam

Başkan Yılmaz’la gündemdeki konulara dair…
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

RÖPORTAJ: Mustafa Dermanlı / mdermanli@gmail.com

Henüz çok erken ama Bağbozumu Festivali’nde yine önemli bir isim olacak mı?
Öncelikle belirtmeliyim ki, yine Eylül’ün ilk haftası gibi planlamaya başladık festivali. Konser için isimlerle görüşmelerimiz halen devam ediyor. Şubatın ortası gibi muhtemelen belli olacak. Netleşmeden isim vermem doğru olmaz. Ama bu yıl da çok çok önemli bir isim Bozcaada Kalesi içerisinde, adalılarla birlikte olacak. Tüm isimlerin adaya yakışan isimler olmasını önemsiyoruz. 

Şarap Tadım Günleri tam bir muamma oldu. Sanırız ki bu sene de olmayacak…
Şarap Tadım Günleri’ni gerçekten önemsiyoruz. Ama yasaların çizdiği sınır, bizi aşıyor. Bu noktada birçok formül üzerinde çalışıyoruz. Şarap fabrikalarının da biraz istekli olması lazım. Gerekli formülü bulduktan sonra tüm sorumluluğu Belediye olarak üzerimize almaktan çekinmeyeceğimizi de özellikle belirtmek isterim.

Haziran ayının en büyük etkinliğinin yok olması sebebiyle, Haziran ayı biraz daha boş geçmeye başladı. Bunun için B planınız var mı?
İki yeni projemiz var. Biri etkinlik, diğeri de bir düzenleme. Düzenleme bu seneye yetişemeyebilir ama etkinlik bu sene çok büyük olasılıkla yapılacak. Bunların detaylarını veremem fakat kısa süre sonra belli olduğunda mutlaka Bozcaada Haber üzerinden paylaşmak isterim. Heyecan verici projeler, adamıza yakışacağını düşündüğümüz işler olacak. Ufak bir ipucu vermem gerekirse bir sportif aktivite diyebilirim… Haziran ayını canlandıracak, esnafa katkı sağlayacak.

Polente Burnu’nda güneş batırmak adanın en önemli ritüellerinden. Fakat bölgeye giriş yolunun kötü olması ve oradaki kapının her daim açık olması bu ritüele engel. Daha önceki bir görüşmemizde yan taraftaki yolu açacağınızı söylemiştiniz. Son durum nedir? 
O yol bu sene açılacak. Çalışmalarımız sürüyor. Aslında oraya dair daha da güzel projelerimiz vardı fakat bazı sebeplerden ötürü askıya almak zorunda kaldık. Ama bu sene misafirlerimiz daha güzel bir yoldan, daha rahat bir şekilde Polente Burnu’na ulaşım sağlayacaklar. 

İhalesi gerçekleşen Beylik Koyu tesisleşmeye açılacak mı? (Bu röportaj yapıldığında Beylik Koyu’nu tesisleşmeye açılan ihalenin iptali henüz gerçekleşmemişti. O haberimize ulaşmak için tıklayın)
Kişisel tahminim Beylik Koyu’nun ihalesinin iptal edileceği yönünde. Çok kısa bir süre sonra olumlu haber gelecek diye umuyoruz. Biz diğer koylar için talepte bulunduk. Ama buradaki amaç o koyları alıp üçüncü kişilere tesisleşmeye açmak için vermek değil. Bizim diğer koylar için talepte bulunmamızın tek bir sebebi var o da o koyları halk adına korumak, üçüncü kişilerin eline geçmesini önlemek. Yani özellikle belirtmem gerekirse “koruma” amaçlı bir başvuru bu. 

İmar Planı ile ilgili referandum yapılacak mı?
İmar Planı ile ilgili olarak herhangi bir gelişme yok. En son bıraktığımız noktadayız. Belediye olarak yetkilerimiz var ama sınırları belli. Referandum konusu henüz gündemimizde değil çünkü Bakanlık’tan bu konuda yazılı bir evrak bize ulaşmadı. Zaman içerisinde ne olacağını göreceğiz. 

Beylik Koyu’nda karaya oturan gemi hakkında bilgi verir misiniz?
Beylik Koyu’nda karaya vuran gemi için yazışmalarımız sürüyor. Umarız ki çok fazla uzamaz. İcralık bir gemi olduğundan dolayı prosedür yavaş işliyor. Daha önce de birkaç defa Bozcaada’da karaya vuran gemiler olmuş ve uzun süre kurtarılmamıştı. Umarız ki bu geminin işlemleri ve karadan uzaklaştırılması uzun sürmez. 

Kafanızdaki Kent Konseyi bu mu ve Bozcaada Forum, Kent Konseyi’nde yer alıyor mu?
Kafamdaki konsey bu değil ama olacak. Daha önce böyle bir şey olmadığı için herkes temkinli yaklaşıyor. Bu gayet doğal. Daha önce herhangi bir oluşum içinde yer almamış vatandaşları konseyde görmek mutluluk verici. Ayrıca her partiden ve yaştan insanlar konsey içerisinde görevler aldılar. Yakında da çalışmalara başlıyorlar. Esas güzel olan da bu. 

Kent Konseyi herkese açık… İlk toplantıda belirlediğimiz 16-17 Sivil Toplum Kuruluşu’ndan temsilciler yer alıyor. Bozcaada üzerine düşünen ve fikir üreten Bozcaada Forum bir yasal statüde olmamasına karşın Kent Konseyi’nde olmasını özellikle istedim. Bu sebeple de kendi aralarında belirleyecekleri temsilci ile Kent Konseyi’nde yer alabileceklerini ilettik. İlk etapta yer alacakları gibi bir durum söz konusu iken bir süre sonra Kent Konseyi’nden ayrılma kararı aldılar. 

Mart ayının sonunda başkanlıkta birinci yılınız dolacak. Sizi eleştirenler de var, beğenenler de. Bir yılda neler yaptınız, neler yapamadınız, bu konuları konuşmak ve vaat ettikleriniz üzerine görüşebilir miyiz?
Elbette, memnuniyetle. Bunun için biz de hazırlanalım ve görüşelim. Eksiklerimiz, yaptıklarımız, yapamadıklarımızı masaya yatıralım.




Bu haber 2826 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
2 Yorum

Ada Perest
23-01-2015 14:58:00

Başkan Yılmaz'ın 9 aylık performansının özeti; "12 ay yaşayan fiyasko!" Verdiği birçok sözü tutamayacağı zaten başından belliydi. En büyük avantajı paralel denilen yapının operasyonları neticesinde ülke genelinde yayılan tepkiyle seçime girmesiydi Başkan Yılmaz'ın.. Bunu da başardı. Kimse kendisini kandırmasın! Bozcaadalı yerli halk AK Parti'ye oy verdi; İstanbullu denilen elit kesim -İstanbul'da oyları boşa gideceği için- ikametgahlarını adaya aldırarak CHP'ye oy verdi. Aradan eski başkan Mutay'a çıkan oylar da Başkan Yılmaz'ı o koltuğa oturttu. Ne dedi seçim döneminde; -Arıtma tesisinin yerini değiştireceğiz. Sonuç fiyasko! -Bozcaadaspor'u belediyeye katıp Ayazma'yı kurtaracağım. Sonuç; Bozcaadahaber olmasaydı koylar bir bir pazarlanıyordu. -Şarap tadım günlerini yeniden başlatacağım. Sonuç; bizi aşıyor. -Alt yapıyı yeniden inşa edeceğim. Sonuç; tüm yaz boyunca ada leş gibi koktu. -Trafiği düzenleyeceğim. Sonuç; Hala bir gelişme yok. O olayı çözerse Kaymakam Mağ çözer.

nergis
22-01-2015 21:50:00

Halk konserleri için belediye bütçesinden büyük paralar harcanmasını doğru bulmuyorum. Çok pahalı, meşhur sanatçılar varsın olmasın. Bütçemiz ihtiyaçlarımız için kullanılsın.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ