Bugun...


kostasalto

Bozcaada’dan Yunanistan’a çok özel ziyaret
Geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın Khalkidiki yarımadasının kuzeyinde yer alan ve 1923 yılında kurulan Nea Tenedos (Yeni Bozcaada) kasabasına ve Volos kentine, Bozcaada’dan edebiyat öğretmeni Ahmet Erdoğan ile Mendirek Dergisi editörü Mustafa Dermanlı, beraberindeki arkadaşlarıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Mobil Reklam

Bozcaada’dan Yunanistan’a çok özel ziyaret
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Nea Tenedos... 1923’ten sonra Bozcaada’dan göçen ailelerin kurdukları bir kasaba. Yıllar önce vatanları Bozcaada’ya veda etmek zorunda kalan onlarca ailenin yeni kasabası burası olmuştu. Geziye katılan ve görüştüğümüz Dermanlı ile Erdoğan, Nea Tenedos yakınlarındaki Nea Moudania (Yeni Mudanya) ve Nea Triglia’da (Yeni Tilye) yaşayan ve eşlerinin büyük aileleri Bozcaada’dan göçen Maria Arhontopoulou ve Athanasia Chatzikiriakou’nun özel gayretleriyle muhteşem iki  gün geçirdiklerini belirttiler.

Ayrıca, geçen yaz Burcu ve Mustafa Dermanlı çiftinin Nea Tenedos’u ziyareti sonrasında bu yıl da böyle bir ziyaretin olması Bozcaada ve Nea Tenedos arasında da bir bağın gittikçe kuvvetlendiğini gösteriyor. Evde yaşananlar, konuşulanlar, bölgenin yakın yerleri olan Petralona Mağarası, Justinianus, Deniz Müzesi, Bozcaada’dan ilk gelenlerin teknesinin yanaştığı koy ve Nea Tenedos meydanında kasabalılarla geçen saatler yakında detaylı şekilde paylaşılacağı belirtildi.

Ayrıca gezi öncesi belirlenen programlarının dışına çıkıp, rotalarını Volos kentine çeviren gezignler, Volos’ta da 1967 yılında Bozcaada’dan ayrılmak zorunda kalan Dimitris Bitsos’u (Bico) ziyaret ettiler. Misafirlerini evinde ağırlayan Bico ile 1 saati aşkın gerçekten sohbette de eski ada günleri ve değişen ada konuşuldu.

Bozcaada’dan Şermin-Tahir Günday, Yahya Göztepe, Ümit Hamlacıbaşı, Öznur Evergen, Mehmet Kuralay, Haşim Yunatçı ve Mehmet Talay’ın gönderdikleri hediyeler de komşu ülkedeki hemşerilere tüm ada halkı adına takdim edildi. Aynı şekilde “Her Yer Tenedos Derneği” de kasabaya ziyaret gerçekleştirenlere çeşitli hediyeler verdi.

Bu özel ziyarete dair fotoğraflar, geziye dair anekdotların tamamı Ağustos başında çıkacak olan Bozcaada’nın tek dergisi Mendirek’te yer alacak. Akabinde de Bozcaada Haber geniş bir röportajla ziyareti takipçilerine aktaracak.




Bu haber 4474 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ