Bugun...


kostasalto

Bozcaada'nın keyfini #kosanbilir
Bu yıl, 6.’sı düzenlenecek olan New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu’nda, toplamda 2 Bin 500 kayıtlı sporcu koşacak. Kayıt dışı koşacaklar ile birlikte bu rakamın 3 binin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. New Balance Run’ın organizatörü Esra Doğruyol, bu yılki organizasyon hakkında merak edilen soruları Bozcaada Haber için yanıtladı.

Mobil Reklam

Bozcaada'nın keyfini #kosanbilir
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bu yıl,  14 Mayıs’ta (Cuma) 6.’sı koşulacak olan New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu’na sadece saatler kaldı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi koşunun yapılacağı tarihlerde Bozcaada’daki konaklama tesisleri yine tamamen doldu.  Birkaç gün öncesinden, organizasyona özel olarak sefer tarifesi uygulayacağını açıklayan GESTAŞ, açıklanan bu sefer tarifesinin yerine doldur boşalt sistemine geçerek gün boyu ulaşımdaki yoğunluğu azaltmaya çalıştı. GESTAŞ, yarın öğle saatlerine kadar da Deniz Otobüsü’nü devreye sokacak.

Yarın saat 14.00’da Jandarma Çeşmesi önünde başlayacak yarışlar öncesinde ise bu sene ilk defa çocuklara özel bir koşu da düzenlenecek. Sadece çocukların katılacağı bu yarışma saat 11.00’da, kordonda başlayacak.

 

Bozcaada Haber, her yıl gittikçe büyüyen New Balance Yarı Maratonu ve 10K Koşusu’nun organizatörü Esra Doğruyol ile konuştu.

Bozcaada Haber’den Mertcan Uluevli’nin gerçekleştirdiği röportajda Doğruyol, sorularımıza şu şekilde yanıt verdi:

 

Hoş geldiniz. Bu sene organizasyon nasıl gidiyor geçtiğimiz senelere göre?

Hoş bulduk. İlk 5’indeolduğu gibi 6.’sında da bizleri muhteşem bir organizasyon bekliyor. Umarım geçtiğimiz yıl yaşanan hava muhalefeti bu yıl yaşanmaz.  Rüzgâr, bu sene es geçecek gibi görünüyor. Biz de muhteşem bir enerji ile etkinliklere başlayacağız, tüm hazırlıklarımız tamam.

 

Bu sene kayıtlı 2 bin 500 kişi var galiba. Geçen yıl bu rakam 3 bin idi. Sizce bunun nedeni nedir?

Bunun sebebinin ülkemizde son zamanlarda yaşanan tatsız olaylar olduğunu düşünüyorum.  Tabii biz moralleri yine bozmadan koşacağız. Bu arada 19 Mayıs’ın da tatile gelmesi nedeni ile insanlar bu kısa süre zarfında, üst üste iki kez tatile çıkmaya ya da bu tür organizasyonlara katılmaya vakit bulamıyor olabilirler.  Organizasyon ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz.

 

Kayıt dışı ile birlikte bu koşan sayısı ne olur sizce?

Yine 2 bin 500, 3 bin olacaktır. Aldığımız bilgilere göre, adada bu yıl yine bütün oteller ve pansiyonlar dolu. Bu, hem Bozcaadalılar hem de bizim için sevindirici bir haber.

 

Bu arada adadaki fiyatlar konusunda şikâyet aldığınız oluyor mu?

Biz, yerel yönetimle konuştuk bu konuyu. Sonuç olarak Bozcaada’nın turistlik bir belde olduğunu biliyoruz.  Ve dolayısı ile turizmden bir gelir elde edildiğinin de farkındayız.  Başka ilçelere göre daha ucuz olmaması gerektiğini de biliyoruz. Fakat bundan bir yarar, fayda sağlamaya çalışanlar yerel yönetime bildiriliyor. Ben, şimdiye kadar kendi adıma konuşmam gerekirse, herhangi bir fahiş fiyat uygulaması ile karşılaşmadım ancak ara ara bu tür şeyler duymuyor değiliz.

 

 

6 sene önce yapılan ilk organizasyondan bu zamana kadar sizce değişiklik var mı?

Biz, çıtayı her yıl biraz daha yükselterek büyümeyi hedefliyoruz. İlk sene 600 kişi ile başlayan bu organizasyon, şimdi 3 binlere kadar yükseldi. Bu bir başarıdır. Sadece katılımcı sayısının artışındaki yükselmede değil bizim başarımız; ada halkı ve işletmeciler de çok sevdi ve sahip çıktı bu organizasyona. Hatta bu yıl tişörtlerimizin üzerine şunu yazdık: “Every year I’m here” yani “Her sene buradayız” Biz bütün yıl adaya geleceğimiz günü bekliyoruz.  Parkur aynı olsa da; koşucularımız ve biz çok özleyerek geliyoruz buraya.  Hatta diyebilirim ki kulaktan kulağa yayılarak büyüyor New Balance Bozcaada efsanesi.

 

Bu yıl yine sürprizler olacak mı?

Tabii ki ama sürpriz olduğu için söylemeyeceğim. Belki şunu kulağınıza fısıldayabilirim: Bu yıl, çocuklara özel koşu da düzenleyeceğiz. 




Bu haber 4463 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

VOLKAN ENGİN
15-05-2016 13:34:00

yol kenarlarında npiliklerini ve çöplerini bıraklmasınlar. bununla ilgili olarak organizasyon yapmışlarmı?rngeçen senelerde pislikleri günlerce yol kenarlarında bekledi.......

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ