Bugun...


kostasalto

BU MEZAR KİME AİT?
2001 yılında Bozcaada Kaymakamlık binasının arazisinde kazı yapıldığı sırada çıkartılan ve halk arasında kral mezarı olduğu söylenen sandık şeklindeki mezar terk edilmiş bir halde çürüyor.

Mobil Reklam

BU MEZAR KİME AİT?
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Kaymakamlık binasının yakınında boş bir arazide duran ve halk arasında Kral mezarı olduğu tahmin edilen sandık şeklindeki mezar, yanında yine kazı sırasında çıkartılan taşlar ile sahipsiz bir şekilde çürümeye terk edilmiş şekilde duruyor. Uzun zamandır Bozcaada Haber'in de dikkatinden kaçmayan sahipsiz mezar hakkında yetkililerin bir bilgisi olmadığı hatta bununla ilgili resmi bir belge de olmadığı öğrenildi. Mezarın, 2001 yılında şuan hizmette olan Kaymakamlık binasının arazisinde kazı yapıldığı sırada birçok değerli tarihi eserler ile birlikte çıkarıldığı bilinmekte. Yaptığımız araştırmalar sonucunda 2001 yılına ait müzenin, o zaman tuttuğu raporlar arasında birçok tarihi eser ve kalıntılar olduğu yazmakta. Çıkan eserlerin birkaçının ise Bozcaada Kalesinde sergilenmek üzere verildiği kaydedilmiş.

BU MEZAR KİME AİT?


Bugün tekrardan mezarı incelediğimizde ise mezarın üzerinde herhangi bir tarih ya da herhangi bir döneme ait olduğuna dair bir ibare yok. Bu durumda ise mezarın Kral mezarı olacak kadar değerli olmayabileceğini düşündük. Fakat söylenenlere göre bir dönem adada önemli kişilerin mezarları sandık şeklinde yapılarak yüksek tepelere defnedilmiş. 2001 yılında Kaymakamlık binasının arazisinde çıkarıldığı kesin olarak bilinen sandık şeklindeki mezarın boş bir araziye atılması ve müzenin tuttuğu raporlar arasında geçmemesi ilgisizliğin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmakta. Bu konuda mezarın varlığından haberdar olan bazı adalı vatandaşlar, mezarın Kral mezarı ya da benzeri kişilerin mezarı olmasa da eski bir tarihten gelmesi nedeniyle bile boş bir tarlaya bırakılmaması gerektiğini düşünmekte.

2001 yılında Kaymakamlık binasının arazisi kazıldığı sırada çalışanların araziden çıkan altın ve benzeri tarihi eserleri kaçırırken yetkililer tarafından yakalandığı uzun bir zaman adalılarca konuşulmuştu.




Bu haber 7277 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Teneke Kutu
01-12-2014 22:25:00

Adaya bir zamanlar defineciler dadanmıştı. Hatta bazı adalılar da vardı bunların arasında..Hepsi ev aldı mülk aldı.. Hayırlısı diyeli

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ