Bugun...


kostasalto

İnşaat yasağı tartışması sürüyor
Her yıl olduğu gibi Bozcaada’da inşaat yasakları başlamasına rağmen, birçok inşaat çalışması devam ediyor. Başkan Yılmaz sürenin uzatılması için Kaymakam Muhammed Kara’nın makamına çıktı ancak sonuç alamadı. İşte son zamanlarda ada gündeminde yer alan inşaat yasağı tartışmalarındaki ada halkının görüşleri…

Mobil Reklam

İnşaat yasağı tartışması sürüyor
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bakanlığın inşaat yasağına göre ada merkezinde 15 Mayıs - 15 Ekim tarihlerinde geçerli olan, merkez dışında ise 1 Temmuz - 15 Eylül tarihleri arasında geçerli olan inşaat yasaklarını belediye bu yıl 18 Mayıs’ta cep mesajı yolu ile duyurdu.

Ancak yasakların başlaması ile her yıl bu tarihlerde yaşanan inşaat yasağı tartışması yine ada gündeminde yerini koruyor. Yasakların başlamasına rağmen birçok inşaat çalışmaya devam ederken bazı inşaatların ise belediye tarafından durdurulduğu öğrenildi. Bozcaada Haber’e konuşan bazı inşaat sahipleri ise “Gürültülü bir işimizin olmamasına rağmen ‘Siz çok göz önündesiniz’ diye bizi durduruyorlar ama başka inşaatlar hiltiler ile çalışıyor” dedi.

Öte yandan konu hakkında “Hafta sonları hariç henüz sezon başlamadı. Sezona yetişmeye çalışan inşaatların hafta içi sabah biraz daha geç, çevreyi mümkün mertebe rahatsız etmeden, komşuluk ilişkilerini gözeterek bir an önce işlerini bitirip sezona yetişme müsaadesi  kimseyi rahatsız etmemeli. Sorun bazı inşaatların durdurulup bazılarının devam etmesi” şeklinde yorumlar da yapılıyor.

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise inşaat yasağında sürenin uzatılması için Bozcaada Kaymakamı Muhammet Kara’yı makamında ziyaret etti. Geçen hafta gerçekleşen ziyarette Kaymakam Kara’nın Başkan Yılmaz’a süre uzatma yetkisine sahip olmadığını söylediği öğrenildi. Başkan Yılmaz son çare olarak Çanakkale Valisi’nin kapısını çaldığı iddia edildi.




Bu haber 1591 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ