Bugun...


kostasalto

Prof. Dr. Haluk Şahin'in "İyi Yaşam ve Mutluluk Üzerine" çıktı!
Haluk Şahin yaşayarak öğrendiklerini ve Bozcaada’da adalılarla tartıştıklarını denemeler halinde bir kitapta topladı: İyi Yaşam ve Mutluluk Üzerine.

Mobil Reklam

Prof. Dr. Haluk Şahin'in "İyi Yaşam ve Mutluluk Üzerine" çıktı!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Kışı Bozcaada’da geçiren yazar, televizyoncu ve akademisyen Prof. Dr. Haluk Şahin, son kitabının çıkışının sevincini adada yaşadı. 

Kitabın temelleri 2018 yılı yazında Tahir Günday’ın Kafa Kafe’deki odasında atılmıştı.  Şahin, yakın dostu Günday’a o yaz şahsen “yaşadıklarınımızı” konuşmayı önermişti. Çünkü, hayatın olgunluk çağında bazı dersleri yeni kuşaklarla paylaşmanın doğru olacağına inanıyordu. Çiçek Pastanesi’nin kurucusu ve adanın yeni ağız tadının mimarı Günday ise projeyi desteklemiş ve bir an önce gerçekleşmesini istemişti.

Ne yazık ki, olaylar beklendiği gibi gelişmedi.  Günday o güz hiç beklenmeyen bir hastalıktan adadan ayrılmak zorunda kaldı ve  başka evrenlere göç etti.  Onun arzu ettiği sohbet toplantıları 2019 yılı yazında gerçekleşti.  Yaşları 12 ile 86 arasında değişen adalılar yedi kez Kafa Kafe’nin bahçesinde toplanarak hayatın temel konularını tartıştılar:  yalnızlık, dostluk, doğa, aşk, can sıkıntısı, mutluluk gibi… 

Haluk Şahin daha sonra bu konuları açıp geliştirdi ve bir dizi deneme kaleme aldı. Yeni kitap işte bu denemelerden oluşuyor.  Sorduğu temel soru şu:  Nasıl bir hayat yaşamaya değer?

İşin ilginç tarafı,  aynı sorunun 2400 yıl önce karşı kıyıda Asos’ta büyük düşünür Aristoteles tarafından da sorulmuş olmasıydı. O dönemde üstad “Oğlum Niko’ya öğütler” şeklinde tercüme edilebilecek bir dizi sohbet yapmıştı.

Kitaptaki denemelerde bir yandan dünyanın ve toplumun dijital teknolojinin etkisiyle nasıl hızla değiştiği anlatılırken, bir yandan da insanın ne kadar aynı kaldığı vurgulanıyor.

Geçen yıl adada korona karantinası olasılığı konusunda 'Güzel Mavrella' adlı bir roman yazmış olan Şahin, bu kitabının sonunda pandemi döneminde yaşam ve mutluluk konulu bir bölüm de eklemiş. Her şeye rağmen mutluluk mümkün diyor, yeter ki bakıp görmeyi öğrenelim!

'İyi Yaşam ve Mutluluk Üzerine' insan odaklı bir kitap. Arka planda da gene Bozcaada var.

Kitap, tüm kitapçı İnternet sitelerinden alınabiiyor.  Yakında adada da satışa çıkacak.




Bu haber 2702 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ