Bugun...


kostasalto

Belediyeden tartışılan karar: 14 parsel satışa çıkartılıyor!
Bozcaada Belediyesi, bünyesinde bulunan 14 parseli belediyeye ekonomik getirisi olmadığı ve görüntü kirliliği yarattığı gerekçesi ile satıyor. Dört tanesinin imarlı olduğu taşınmazların, satılarak belediyenin sosyal tesis ticaret merkezi projesine gelir sağlanması düşünülürken, AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı ve Bozcaada Forum alınan karara tepkili.

Mobil Reklam

Belediyeden tartışılan karar: 14 parsel satışa çıkartılıyor!
+ -
Bozcaada Bozcaada Haber Madam

Bozcaada Belediyesi, bünyesinde bulunan 14 parseli satışa çıkarıyor. Alınan meclis kararına göre dördü imarlı olan 14 parselin belediyeye ekonomik getirisi olmadığı ve görüntü kirliliği yarattığı gerekçe edilerek parsellerin satılıp belediyenin sosyal tesis ve ticaret merkezi projesine kaynak yaratılacak.

Bozcaada Belediye Meclisi'nin ek gündem ile aldığı karar Bozcaada Belediyesi tarihinde ilk olduğu iddia ediliyor. Yani iddiaya göre daha önce Bozcaada Belediyesi toplu şekilde hiçbir parselin satışa çıkarmadı.


Bozcaada Belediye meclisinin aldığı bu karara yönelik AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı ve Bozcaada Forum açıklama yaptı. Satılmasının yanlış olduğu belirtilen açıklamalarda belediyenin en kötü kiralama seçeneğine gitmesi gerektiği vurgulandı. Bozcaada Belediyesi ise Bozcaada Haber'in konuyla ilgili sorularına henüz yanıt vermedi.

BOZCAADA FORUM: HALKIN MÜLKÜDÜR!
Bozcaada Forum’un açıklaması şöyle: 


“Belediye mülkleri aynı zamanda halkın da mülküdür. Kiralanarak belediyeye gelir sağlanabilir. Bu gelirle de kamu hizmeti sağlanabilir. Belediyeye ait arsa ve mülklerin satışı bir defaya mahsus gelir getirecektir ancak belediyeyi ve kamuya ait alanları mülk kaybına uğratır. Kamuya ait ve halkın da olan bu alanları halka sormadan, kamuoyuna bildirmeden meclis kararı alarak satışa çıkartılması kabul edilemez.
Ayrıca minicik adamızda belediyenin ne kadar arsası olabilir ve bu satışlardan ne kadar kâr elde edilebilir? Belediye geçmişten kalan bu mirasları gelecek nesillere taşıma hususunda daha duyarlı olmalıdır.”

AKP BOZCAADA: SON DERECE YANLIŞ BİR KARAR

Adalet ve Kalkınam Partisi İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle: 


“Bozcaada'da bulunan, Bozcaada Belediyesine ve böylelikle Bozcaada halkına ait olan Belediye gayrimenkullerinin kaynak yaratma gerekçesi ile satılması son derece yanlıştır. Bunca yıl, belediye gelirlerinin düşük olduğu zamanlarda dahi bu gayrimenkullerin satışı gündeme gelmemiştir.

Belediyenin sırtında yük olan, zarar eden bir değeri olsa belki değerlendirilebilinir. Belediye geride kalan dönemde yeni bir yatırım, yeni bir borçlanma olmamasına karşın bu gayrimenkulleri satışa çıkarması yanlış bir tutumdur. Belediye'ye ısrarla gelir elde etmek istiyorsa bu gayrimenkuller uygun kimselere açık ihale yoluyla uzun süreli kiralamalar yapabilir, fakat satış yolu tercih edilmemelidir.


Böyle önemli bir konunun ve böyle bir maddi değeri olan bir satışın belediye meclis gündemine ek gündem ile getirilmesi de iyi niyetli olmadığı kanaatini güçlendirmektedir. Böylesine önemli bir konuda Bozcaada halkı yeterince bilgilendirilmeli ve gerekirse halka sorulmalıdır . Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz söz verdiği gibi her şeyi halka danışmalıdır. Böyle ek gündem maddesi olarak, meclise sunularak oldu bittiye getirilmemelidir.”




Bu haber 5414 defa okunmuştur.

Bozcaada Simyon Bozcaada Pide Salonu

YORUMLAR
3 Yorum

martı
23-07-2018 11:43:00

ihaleye çıkan yerlere bakıldığında bu arsalar üzerinde zaten şahıslar tarafından yapılmış bina tarzı yapılar bulunmakta olup , bunlar yeni imar barışında başvuru yapılarak rayiç bedelli olarak belediyeden çok ucuza alınacak olan arsalardır.zaten belediyenin elinden kanunen çıkacak olan bu arsaların ucuza gideceğine değerini bulup satılması bence son derece mantıklıdır.Kamu zararın önüne geçilmiş olacaktır

Şeker fabrikalarının satışını savunanlara bak
19-07-2018 11:12:00

Her şey bitti, bir belediyenin arsalarını satmaya mı kaldı iş?rnİcraat yapacağız diye söz verip, projeleri kitapçıklara bastınız. Yarardan çok o oldu adaya, şimdi de satın belediyenin arsalarını. Babanızdan miras kaldı ya...rnMustafa Mutay'ı mumla arar oldu millet, yazıklar olsun...

habbele
18-07-2018 06:28:00

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, 5 yıl içinde adayı bitiren birçok karara imza atarak hafızalarda yerini kazımaya devam ediyor. Gerçekten yazık!

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

bozcaada  bozcaada

bozcaada
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
SON HABER YORUMLARI
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR HABERLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
 YUKARI
   
Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ